• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas ziņas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.03.1996., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28622

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimā trešdien, 27.martā

Vēl šajā numurā

27.03.1996., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas ziņas

Sociālo un darba lietu komisijā

Vakar, 26.martā, Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē deputāti nolēma atbalstīt 1.lasījumam likumprojektu “Par tabakas izstrādājumu ražošanas, realizācijas, reklāmas un smēķēšanas ierobežošanu”. Sociālo un darba lietu komisija nolēma iesniegt Saeimai alternatīvu likumprojektu “Grozījumi likumā “Par sociālo palīdzību”” un lūgt Saeimu noraidīt Juridiskās komisijas izstrādāto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par sociālo palīdzību””.

Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Ludmila Kuprijanova informēja, ka saskaņā ar likumu “Par sociālo palīdzību” ar 1996.gada 1.janvāri stājās spēkā jauna sociālo pabalstu aprēķināšanas kārtība, kas paredz diferencēt bērnu audzināšanas pabalsta lielumu. Savukārt Saeimas Juridiskā komisija, pamatojoties uz pretrunām likumā “Par valsts budžetu 1996.gadam” un līdzekļu trūkumu, ierosināja pārcelt likuma “Par sociālo palīdzību” spēkā stāšanās laiku uz 1997.gada 1.janvāri. Sociālo un darba lietu komisijas deputāti, iepazīstoties ar Labklājības ministrijas sagatavoto informāciju šajā jautājumā, nolēma piedāvāt kompromisa variantu — pārcelt likuma “Par sociālo palīdzību” spēkā stāšanās laiku uz 1996.gada 1.jūliju. Savu lēmumu alternatīvajā likumprojektā Sociālo un darba lietu komisijas deputāti pamato, norādot, ka diferencētā bērnu audzināšanas pabalstu izmaksāšanas kārtība noteikti jāiekļauj vēl 1996.gada valsts budžeta ietvaros, tas ļaus sekmīgāk risināt jautājumu par bērnu pabalstu izmaksāšanu, sastādot 1997.gada valsts budžeta projektu.

Janis Kudiņš, Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!