• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 26.marta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.03.1996., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28615

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc Ministru kabineta 26.marta sēdes

Vēl šajā numurā

27.03.1996., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBAS VIEDOKLIS

Ministru kabineta 26.marta sēdē

Vakar, 26.martā, valdības kārtējā sēdē tika akceptēts rīkojums par Valsts jaunatnes iniciatīvu centra izveidošanu uz Izglītības un zinātnes ministrijas ārpusstundu darba organizatoriski metodiskā centra un ministrijas pārziņā esošā kultūras nama bāzes. Centra pārziņā būs ārpusskolas audzināšanas un izglītības darba organizēšana, kā arī tā metodiskā nodrošināšana.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus par valsts ģimnāzijām. Sākot ar šā gada 1.septembri, valsts ģimnāzijas statuss tiek piešķirts Ernsta Glika Alūksnes valsts ģimnāzijai. Āgenskalna valsts ģimnāzijai, Draudzīgā aicinājuma Cēsu valsts ģimnāzijai, Jēkabpils valsts ģimnāzijai, Preiļu valsts ģimnāzijai, Rīgas valsts 1.ģimnāzijai, Siguldas valsts ģimnāzijai, Viļakas valsts ģimnāzijai. Saskaņā ar nacionālo programmu izglītības jomā valsts ģimnāziju tīkla izveide plānota trīs posmos. Plānotās astoņas valsts ģimnāzijas atbilst valsts ģimnāzijas paraugnolikumā paredzētajām prasībām: atdalītas sākumskolas vai ģimnāzijas klases; nodrošināta iespēja skolēnu uzturēšanai internātos; pedagogu izglītība un citi kritēriji.

Akceptēts 1944.gada 7.decembrī Šikāgā parakstītais nolīgums par tranzītu starptautiskajā gaisa satiksmē. Valstis, kuras pievienojušās nolīgumam, piešķir citām līgumslēdzējvalstīm priekšrocības to lidmašīnām bez nosēšanās lidot pāri tās teritorijai un nosēsties nekomerciālos nolūkos. Ministru kabinets uzdeva Ārlietu ministrijai iesniegt pievienošanās instrumentu deponēšanai ASV valdībai.

Valdība akceptēja Lielupes ostas robežu 520ha kopplatībā, tai skaitā: zeme - 200ha; ūdeņi - 320ha.

Ministru kabinets pieņēma noteikumus “Par trūcīgo ģimeņu sociālās palīdzības pabalstu un trūcīgo ģimeņu materiālā stāvokļa novērtēšanuā. Trūcīgās ģimenes statusu nosaka attiecīgās pašvaldības sociālās palīdzības dienests vai pašvaldības komisija. ģimene tiks atzīta par trūcīgu, ja pēdējo trīs mēnešu laikā tās ienākumi nepārsniedz 75% no krīzes iztikas minimuma uz katru ģimenes locekli, tai nepieder īpašums lielāks par 3000 latiem vai nav līdzekļu lielāku par 200 latiem, nav apgādnieku, kuri spēj dot uzturu, vai tā nav noslēgusi uztura līgumu.

Valdība akceptēja ministriju un Eiropas Integrācijas biroja darba grupu kompetences sadalījumu Eiropas līguma saistību izpildei.

Ministru kabinets ierosina Saeimai apstiprināt par Valsts cilvēktiesību biroja direktoru Aivaru Fogeli.

Tika nolemts nodot privatizācijai valsts nekustamo īpašumu - ēkas un zemi - Rīgā, Blieķu ielā 9.

Valdība akceptēja noteikumus “Par valsts pensijas pieprasīšanas un izmaksāšanas kārtību LR pilsoņiem, kuri izbrauc uz ārzemēmā.

Pieņemts Vadības audita padomes nolikums. Audita padome darbosies kā konsultatīva organizācija, kura nodrošinās vienotas valsts politikas vadības kontroles sistēmas ieviešanu un realizāciju, lai pilnveidotu valsts pārvaldes institūciju darbību.

Valdība akceptēja rīkojumu “Par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienības karavīru atalgojumu miera nodrošināšanas spēku sastāvā. Nolemts, ka par laiku, kad karavīri piedalās starptautiskajās miera nodrošināšanas operācijās, sakaru virsnieks Dānijas bataljona štābā un vada komandieris saņems 900 latu mēnesī, vada seržants - 850latu, nodaļas komandieris - 800latu, ložmetējnieki, autovadītāji - 750latu mēnesī.

Pieņemti noteikumi “Par bāriņtiesu un pagasttiesu darbību, kas noteiks šo institūciju izveidošanas un darbības kārtību.

MK akceptēja ievedmuitas samazināšanu sēklas graudiem un sēklas kartupeļiem, nosakot, ka ievedmuitas pamatlikme būs 1% apmērā no muitas vērtības. Maksimālais apjoms importam: kviešiem, kviešu un rudzu maisījumam - 500t, rudziem - 100t, miežiem - 2000t, auzām - 500t, rudzu un kviešu hibrīdam - 50t, vīņu sēklām - 10t un kartupeļiem - 5000t.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!