• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents Somijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.03.1996., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28610

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Saeimas priekšsēdētājas - goda ģenerālkonsuls Austrālijā

Vēl šajā numurā

27.03.1996., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents Somijā

Vakar, 26.martā, LR Ministru prezidents Andris Šķēle devās vienas dienas vizītē uz Somiju.

Vizītes laikā Andris Šķēle tikās ar Somijas premjerministru Pāvo Liponenu (Paavo Lipponen) un apsprieda jautājumus, kas saistīti ar Somijas un Latvijas ekonomiskās sadarbības tālāku attīstību, kā arī Somijas kā jaunas ES dalībvalsts pieredzi un iespējamo palīdzību Latvijai ātrākai integrācijai Eiropas Savienībā.

Andris Šķēle tāpat tikās ar somu uzņēmējiem. Sarunās galvenā uzmanība tika pievērsta jautājumam par investīciju piesaisti un to nozīmi Latvijas un Somijas ekonomiskajā sadarbībā, kā arī Latvijas valdības politikai attiecībā uz investīciju klimata uzlabošanu valstī. No visām Baltijas valstīm pašlaik vislielākais ekonomiskās aktivitātes pieaugums ar Somiju ir tieši Latvijai, Somija ir arī trešā lielākā LR tirdzniecības partnere.

Tikšanās laikā pārrunāti Latvijas un Somijas pašreizējie sadarbības un palīdzības projekti, kā arī jaunas kopīgu iniciatīvu iespējas. Latvija ar Somijas atbalstu būtu ieinteresēta īstenot jaunus ekonomikas attīstības projektus, piemēram, būtu nepieciešama palīdzība eksporta menedžeru apmācībā, kā arī dažādu tehnoloģisko iekārtu ieviešanā.

LR Ministru prezidenta Andra Šķēles vizītes laikā tika runāts arī par Latvijas un Somijas sadarbību iekšlietās, akcentējot tos abu valstu iekšlietu resoru sadarbības jautājumus, kuru īstenošana noteiks bezvīzu režīma ieviešanas perspektīvu starp Latviju un Somiju. Pēc pašreizējās vienošanās Latvijas un Somijas iekšlietu ministrijām jāsāk izstrādāt līgumu projekti par noziedzības novēršanu un par nelegālo imigrantu atpakaļuzņemšanu. Šajā kontekstā tika pārrunāta Somijas iespējamā palīdzība Latvijas robežapsardzes sistēmas uzlabošanā.

Tikšanās laikā tāpat izskatīti reģionālās sadarbības jautājumi (Baltijas jūras valstu padome), abu valstu sadarbības iespējas starptautiskajās organizācijās, kā arī Eiropas drošības un sadarbības jautājumi.

Vizītes ietvaros Ministru prezidents Andris Šķēle Pāsikivi biedrībā (Somijas Ārpolitikas institūtā) nolasīja lekciju par Latvijas ārpolitiku.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!