• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kultūras un garīguma spektrs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.03.1996., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28608

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas iedzīvotāju kopaina. 1995.gada datu apkopojums

Vēl šajā numurā

27.03.1996., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kultūras un garīguma spektrs

Lauku tautas namu un pašvaldību vadītāji, rajonu un pilsētu valsts kultūras inspektori un plašs interesentu pulks piedalījās konferencē “Kultūra un garīgums, nosacījumi laukos”, kas 26. martā notika Rīgā, Kongresa namā.

Organizējot šo sarunu, Latvijas Kultūras ministrija un Emīļa Melngaiļa Tautas mākslas centrs izvirzīja mērķi paplašināt kultūras un garīguma izpratni, bagātināt kultūras dzīves spektru pašreizējos sociāli ekonomiskajos apstākļos. Kultūras ministrs Ojārs Spārītis savā uzrunā atgādināja par ceļiem, kas attaisnojas vien tad, ja tie ved uz templi, un aicināja veicināt paškustību un aktivitāti lauku kultūras daudzbalsībā, vienam otru iedrošinot un uzmundrinot. Filozofe Skaidrīte Lasmane referēja par kultūru un ētisko infrastruktūru kā dzīves kvalitātes rādītāju, Kultūras ministrijas Kultūrnozaru koordinācijas departamenta vecākā referente Anna Jansone — par kultūras situāciju laukos, Tautas mākslas centra vadītājs Jānis Kurpnieks — par tautas mākslas kolektīvu radošo darbību 1995. gadā un galvenajām tautas mākslas procesu tendencēm. Par kultūras izplatību un pieejamību domās dalījās Kultūras ministrijas Kultūrpolitikas departamenta direktore Vija Virtmane.

Debatēs piedalījās kultūras darbinieki un pašvaldību vadītāji no visiem Latvijas novadiem.

Aina Rozeniece,
“LV” nozares redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!