• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ventspils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ventspils pilsētas domes 2016. gada 14. oktobra saistošie noteikumi Nr. 5 "Par kārtību, kādā Ventspils pilsētā tiek sniegta pašvaldības palīdzība speciālistiem nodrošināšanai ar dzīvojamo telpu". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 3.11.2016., Nr. 215 https://www.vestnesis.lv/op/2016/215.23

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

03.11.2016., Nr. 215

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ventspils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 5

Pieņemts: 14.10.2016.

OP numurs: 2016/215.23

2016/215.23
RĪKI

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.5

Ventspilī 2016.gada 14.oktobrī (prot. Nr.14; 3.§)

Par kārtību, kādā Ventspils pilsētā tiek sniegta pašvaldības palīdzība speciālistiem nodrošināšanai ar dzīvojamo telpu

Apstiprināti Ventspils pilsētas domē
2016.gada 14.oktobrī (prot. Nr.14; 3.§)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par palīdzību
dzīvokļa jautājumu risināšanā"
21.1panta otro daļu un 21.2panta otro daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – Noteikumi) nosaka kārtību, kādā Ventspils pilsētā tiek sniegta pašvaldības palīdzība speciālistiem nodrošināšanai ar dzīvojamo telpu (turpmāk – Palīdzība).

2. Noteikumos lietotie termini:

2.1. pašvaldības attīstības programma – vidēja termiņa teritorijas attīstības plānošanas dokuments, kurā noteiktas vidēja termiņa prioritātes un pasākumu kopums plānošanas reģiona vai vietējās pašvaldības attīstības stratēģijā izvirzīto ilgtermiņa stratēģisko uzstādījumu īstenošanai;

2.2. palīdzības reģistrs – hronoloģisks Ventspils pilsētas domes Dzīvokļu nodaļas reģistrs – datu kopums par speciālistiem, kuri ar Ventspils pilsētas domes lēmumu atzīti par tiesīgiem saņemt Palīdzību nodrošināšanai ar dzīvojamo telpu;

2.3. Ventspils pilsētas domes Dzīvokļu nodaļa – Ventspils pilsētas pašvaldības pārvaldes struktūrvienība, kas nodrošina Ventspils pilsētas pašvaldībai nodoto autonomo un Latvijas Republikas normatīvajos aktos paredzētā kārtībā deleģēto atsevišķo funkciju un uzdevumu izpildi dzīvokļa jautājumu risināšanai, kā arī citu Ventspils pilsētas domes deleģēto jautājumu risināšanai (turpmāk – Dzīvokļu nodaļa).

II. Attīstāmās nozares, kur strādājošie kvalificētie speciālisti nodrošināmi ar dzīvojamo telpu

3. Saskaņā ar pašvaldības attīstības programmā noteiktiem rīcības virzieniem nodrošināt ar dzīvojamo telpu strādājošos kvalificētos speciālistus sekojošās attīstāmās nozarēs prioritārā secībā:

3.1. veselības aprūpe;

3.2. izglītība, zinātne, pētniecība;

3.3. sports;

3.4. komunālā saimniecība;

3.5. kultūra;

3.6. pilsētas pārvalde.

III. Kārtība, kādā izīrē dzīvojamo telpu speciālistam

4. Speciālistam, kurš pretendē uz Palīdzību, Ventspils pilsētas domē (turpmāk – Dome) jāiesniedz:

4.1. motivēts darba devēja iesniegums, saskaņots ar attiecīgās nozares pašvaldības iestādi, par konkrētā speciālista nepieciešamību;

4.2. speciālista iesniegums par Palīdzības saņemšanu;

4.3. dzīves un darba apraksts (CV);

4.4. izglītības dokumenta/-u kopijas, uzrādot dokumentu oriģinālus.

5. Pēc Dzīvokļu nodaļas pieprasījuma speciālists vai darba devējs sniedz papildus informāciju, kas apliecina speciālista tiesības uz Palīdzību.

6. Dzīvokļu nodaļa piecu darba dienu laikā pēc iepriekš uzskaitīto dokumentu saņemšanas pārbauda iesniegtos dokumentus, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Iedzīvotāju reģistrā iekļautās ziņas par speciālista deklarēto dzīvesvietu, informāciju no Tiesu administrācijas Valsts vienotās datorizētās zemesgrāmatas par speciālista īpašumā esošajiem nekustamajiem īpašumiem Ventspils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā un pieņem vienu no lēmumiem:

6.1. virza izskatīšanai Domes sēdē;

6.2. atsaka sniegt speciālistam Palīdzību nodrošināšanai ar dzīvojamo telpu.

7. Speciālists tiek reģistrēts Palīdzības reģistrā pēc Domes lēmuma pieņemšanas.

8. Palīdzības reģistrā iekļauj šādas ziņas:

8.1. reģistrētā speciālista vārds, uzvārds;

8.2. darba devēja nosaukums;

8.3. Domes lēmums par speciālista nodrošināšanu ar dzīvojamo telpu;

8.4. kārtas numurs Palīdzības reģistrā.

9. Speciālists tiek izslēgts no Palīdzības reģistra, ja:

9.1. saņemts darba devēja iesniegums par darba tiesisko attiecību izbeigšanu;

9.2. speciālists atsakās no Palīdzības saņemšanas, iesniedzot par to attiecīgu iesniegumu;

9.3. zuduši apstākļi, kuri bija par pamatu speciālista reģistrēšanai Palīdzības reģistrā.

10. Lēmumu par speciālista izslēgšanu no Palīdzības reģistra pieņem Dome.

11. Dzīvojamo telpu speciālistam piedāvā īrēt reģistrācijas secībā atbilstoši Noteikumu 3.punktā noteiktām attīstāmo nozaru prioritātēm.

12. Speciālistam izīrētajai dzīvojamai telpai ar Domes lēmumu tiek noteikts speciālistam izīrējamas dzīvojamās telpas statuss.

13. Speciālistam izīrējamas dzīvojamās telpas īres līgumu ar speciālistu slēdz uz darba tiesisko attiecību laiku, bet ne ilgāku par trim gadiem.

Domei ir tiesības lemt par dzīvojamās telpas īres līguma pagarināšanu, ja speciālists turpina darba tiesiskās attiecības un atbilst šiem Noteikumiem.

Speciālists ne vēlāk kā divus mēnešus pirms dzīvokļa īres līguma termiņa izbeigšanās iesniedz Dzīvokļu nodaļā iesniegumu par dzīvojamās telpas līguma pagarināšanu, darba devēja rakstisku piekrišanu un apliecinājumu par īres maksas un maksājumiem, kas saistīti ar dzīvojamās telpas lietošanu, parādu neesamību.

14. Ja speciālists, kuram ir izīrēta dzīvojamā telpa, pārtrauc darba tiesiskās attiecības, darba devējam piecu darba dienu laikā par to jāinformē Dzīvokļu nodaļa.

IV. Lēmuma apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtība

15. Dzīvokļu nodaļas lēmumu par atteikumu sniegt speciālistam Palīdzību nodrošināšanai ar dzīvojamo telpu var apstrīdēt Domes izpilddirektoram.

16. Domes izpilddirektora lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā likumā noteiktā kārtībā.

17. Domes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā likumā noteiktā kārtībā.

V. Noslēguma jautājumi

18. Noteikumi stājas spēkā saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 45.pantu.

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja
1.vietnieks infrastruktūras jautājumos J.Vītoliņš

 

Saistošo noteikumu Nr.5 "Par kārtību, kādā Ventspils pilsētā tiek sniegta pašvaldības palīdzība speciālistiem nodrošināšanai ar dzīvojamo telpu"
paskaidrojuma raksts

Sadaļa Informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.5 "Par kārtību, kādā Ventspils pilsētā tiek sniegta pašvaldības palīdzība speciālistiem nodrošināšanai ar dzīvojamo telpu" (turpmāk – Saistošie noteikumi) ir sagatavoti, lai pašvaldība varētu piederošās vai nomātās dzīvojamās telpas izīrēt nepieciešamajiem speciālistiem pašvaldību funkciju nodrošināšanai un pilsētas attīstības veicināšanai.

Saistošie noteikumi sagatavoti saskaņā ar likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 21.1 panta otro daļu un 21.2 panta otro daļu.

Apstrīdēšanas kārtība noteikta saskaņā ar Administratīvā procesa likumu.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi nosaka attīstāmās nozares, kurās strādājošie kvalificētie speciālisti nodrošināmi ar dzīvojamo telpu, un kārtību, kādā izīrē dzīvojamo telpu speciālistam.

Saistošie noteikumi stājas spēkā saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 45.panta noteiktajā kārtībā.

3. Informācija par plānoto ietekmi uz pašvaldības budžetu Ietekme uz budžetu nav paredzama.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Tiks veicināta kvalificētu speciālistu piesaiste Ventspils pilsētā.
5. Informācija par administratīvajām

procedūrām

Saistošo noteikumu projekts izskatīts Ventspils pilsētas domes Likumības komisijas 2016.gada 25.augusta sēdē, Dzīvokļu komisijas 2016.gada 1.septembra sēdē un Sociālo jautājumu komitejas 2016.gada 7.oktobra sēdē.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Saistošo noteikumu projekts izskatīts Ventspils pilsētas domes Dzīvokļu komisijā, kurā darbojas dažādu sabiedrības grupu pārstāvji un nevalstisko organizāciju pārstāvji. Saistošo noteikumu projekts un paskaidrojuma raksts ir pieejams Ventspils pilsētas domes Dzīvokļu nodaļā.

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja
1.vietnieks infrastruktūras jautājumos J.Vītoliņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!