• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Centrālās vēlēšanu komisijas 1993. gada 18. marta lēmums Nr. 17 "Par «Instrukcijas par vietējās vēlēšanu komisijas darbību ārvalstīs» apstiprināšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.03.1993., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/286013

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

LATVIJAS REPUBLIKAS CENTRĀLĀS VĒLĒŠANU KOMISIJAS lēmums Nr. 18

Par «Instrukcijas par iecirkņa vēlēšanu komisijas darbību ārvalstīs» apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

25.03.1993., Nr. 5

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Centrālā vēlēšanu komisija

Veids: lēmums

Numurs: 17

Pieņemts: 18.03.1993.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

LATVIJAS REPUBLIKAS CENTRĀLĀS VĒLĒŠANU KOMISIJAS
lēmums Nr. 17

Par «Instrukcijas par vietējās vēlēšanu komisijas darbību ārvalstīs» apstiprināšanu

Centrālā vēlēšanu komisija nolemj:

Apstiprināt «Instrukciju par vietējās vēlēšanu komisijas darbību ārvalstis».

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A. KRAMIŅŠ

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāre S. DREIMANE

Rīgā 1993. gada 18. martā

INSTRUKCIJA
par vietējās vēlēšanu komisijas darbību ārvalstīs

1.  Vietējo vēlēšanu komisiju (turpmāk — vēlēšanu komisija) uz pirmo sēdi sasauc un sēdi atklāj viens no attiecīgās Latvijas Republikas konsulārās iestādes vadītājiem.

2.  Vēlēšanu komisija pirmajā sēdē ievēlē komisijas priekšsēdētāju, viņa vietnieku un sekretāru.

3.  Vēlēšanu komisijas sēdes notiek atklāti. Tās ir tiesīgas lemt, ja tajās piedalās vairāk nekā puse no komisijas locekļu kopskaita. Tajās var būt klāt pa vienam priekšstāvim no katras organizācijas vai vēlētāju grupas, kuras Rīgas vēlēšanu apgabalam iesniegusi deputātu kandidātu sarakstu. Kandidātu sarakstu priekšstāvjiem jāuzrāda organizācijas vai tās vietējās nodaļas pilnvara, kuras uzde­vumā viņi sēdē piedalās, vai kandidātu saraksta iesniedzēju pilnvara.

Sēdēs ir tiesības būt klāt masu informācijas līdzekļu pārstāvjiem, kā arī vēlētājiem, kas saņēmuši vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja atļauju.

4. Vēlēšanu komisija:

1)  izskata jautājumus, kas saistīti ar vēlēšanu sagatavošanu šajā valstī;

2) savlaicīgi izveido iecirkņu vēlēšanu komisijas, līdz 1993. gada 6.  maijam paziņo Centrālajai vēlēšanu komisijai par iecirkņu vēlēšanu komisiju izveidošanu;

3) rūpējas, lai visos vēlēšanu iecirkņos būtu iekārtotas vēlēšanu telpas, kas atbilst likuma prasībām, lai būtu izgatavotas noteiktās formas vēlēšanu kastes;

4) saņem no Centrālās vēlēšanu komisijas Rīgas vēlēšanu apgabalā pieteikto deputātu kandidātu sarakstus;

5) saņem no Centrālās vēlēšanu komisijas vēlēšanu zīmes un aploksnes un nogādā tās iecirkņu vēlēšanu komisijām. Vēlēšanu zīmes un aploksnes saņemamas no Centrālās vēlēšanu komisijas un nogādājamas iecirkņu vēlēšanu komisijām ne vēlāk kā 1993. gada 21. maijā;

6) vēlēšanu dienās nodrošina papildu vēlēšanu zīmju un aplokšņu nogādāšanu atsevišķu iecirkņu vēlēšanu komisijām, ja to nepietiek;

7)  pēc vēlēšanu pabeigšanas saņem no iecirkņu vēlēšanu komisijām protokolus par balsu skaitīšanas rezultātiem kopā ar vēlēšanu materiāliem, saskaita vēlēšanu iznākumu šajā valstī, sastāda par to protokolu un steidzamo diplomātisko sūtījumu veidā nekavējoties nosūta protokolu kopā ar vēlēšanu materiāliem Centrālajai vēlēšanu komisijai, vienlaikus nosūtot protokola faksogrammu Centrālajai vēlēšanu komisijai;

8) ne vēlāk kā 1993. gada 21. maijā piesūta katram šīs valsts konsulārajā iestādē reģistrētajam vēlētājam pa vienam eksemplāram no katra Rīgas vēlēšanu apgabalā pieteiktā deputātu kandidātu saraksta;

9) pilda citus uzdevumus, ko tai sakarā ar vēlēšanām uzdod Centrālā vēlēšanu komisija.

Vēlēšanu komisijai ir zīmogs ar papildinātā valsts mazā ģerboņa attēlu. Šo zīmogu vēlēšanu komisijai nosūta Centrālā vēlēšanu komisija.

5. Vēlēšanu rezultātus vēlēšanu komisija saskaita pēc iecirkņa vēlēšanu komisiju protokoliem. Ja protokolos pieļauti dzēsumi vai neatrunāti labojumi, kā arī gadījumos, kad tiek apstrīdēti balsu skaitīšanas rezultāti iecirkņos, vēlēšanu komisija par to izdara atzīmi protokolā.

6. Vēlēšanu komisijas sēdes sasauc tās priekšsēdētājs. Komisijas sēdes tiek protokolētas. Protokolu paraksta komisijas priekšsēdētājs un sekretārs.

7. Vēlēšanu komisiju izdevumi tiek segti no valsts budžeta Centrālās vēlēšanu komisijas tāmē paredzētajos apmēros. Vēlēšanu komisijai un tās teritorijā esošajām iecirkņu vēlēšanu komisijām paredzētos līdzekļus Centrālā vēlēšanu komisija pārskaita Ārlietu ministrijas norādītajos attiecīgās valsts Latvijas Republikas konsulārās iestādes kontos. Latvijas Republikas konsulārās iestādes veic vēlēšanu komisiju izdevumu uzskaiti, norēķinus un iesniegt pārskatu par vēlēšanu līdzekļu izmantošanu līdz 1993. gada 15. jūnijam Latvijas Republikas Centrālai vēlēšanu komisijai.

8. Vēlēšanu komisijas lēmumi tiek pieņemti, atklāti balsojot. Lēmums ir pieņemts, ja «par» nobalso vairāk komisijas locekļu nekā «pret». Balsīm daloties līdzīgi, izšķirošā ir priekšsēdētāja balss. Komisijas loceklis, kas nepiekrīt lēmumam, ir tiesīgs pievienot savu atsevišķo viedokli rakstveidā.

9. Vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs:

1) vada komisijas sēdes;

2) pārstāv komisiju valsts institūcijās, iestādēs un organizācijās;

3) informē Centrālo vēlēšanu komisiju par vēlēšanu sagatavošanas gaitu;

4) tāmes ietvaros rīkojas ar vēlēšanu komisijai iedalītajiem naudas līdzekļiem;

5) pieņem iestāžu un organizāciju pārstāvjus un pilsoņus ar vēlēšanu sagatavošanu un norisi saistītajos jautājumos;

6) pilda citus ar vēlēšanām saistītus pienākumus.

10. Vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja prombūtnes laikā viņa amatu pilda priekšsēdētāja vietnieks.

11. Vēlēšanu komisijas locekļiem ir tiesības ierosināt jautājuma izskatīšanu komisijas sēdē, izteikties par izskatāmajiem jautājumiem, pēc savas iniciatīvas vai komisijas priekšsēdētāja uzdevumā pārbaudīt iecirkņu vēlēšanu komisiju darbību attiecīgā valstī.

12. Par laiku, kurā komisijas loceklis pilda savus pienākumus vēlēšanu komisijā, tiek maksāts atalgojums atbilstoši vēlēšanu izdevumu tāmei.

Vēlēšanu komisijas loceklim atbilstoši izdevumu tāmei tiek apmaksāti tie izdevumi, kas viņam radušies, izpildot ar vēlēšanu sagatavošanu un norisi saistītos uzdevumus.

13. Centrālā vēlēšanu komisija pēc konsulārās iestādes ierosinājuma var atsaukt attiecīgo komisiju locekli, ja viņš savus pienākumus nepilda godprātīgi.

Ja vēlēšanu komisijas loceklis tiek pieteikts par deputāta kandidātu, viņa darbība komisijā izbeidzas ar deputātu kandidātu saraksta iesniegšanas dienu. Par to Centrālā vēlēšanu komisija paziņo attiecīgajai konsulārajai iestādei.

Vēlēšanu komisijas loceklis var izbeigt darbību komisijā uz personiska iesnieguma pamata, kurš jāiesniedz attiecīgajai konsulārajai iestādei.

14.Ja kāds no vēlēšanu komisijas locekļiem nevar pildīt savus j pienākumus vai ir pieņemts lēmums par viņa atsaukšanu, vai viņš pieteikts par deputāta kandidātu, vai arī izbeidzis darbību uz personiska iesnieguma pamata, Centrālā vēlēšanu komisija ieceļ citu komisijas locekli pēc attiecīgās konsulārās iestādes priekšlikuma.

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A. KRAMIŅŠ

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāre S. DREIMANE

Rīgā 1993. gada 18. martā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!