• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Informācija. Par Saeimas Prezidija 1996. gada 18. marta sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.03.1996., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28552

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Likumprojektu iesniegumi

Vēl šajā numurā

21.03.1996., Nr. 51

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Informācija

Par Saeimas Prezidija 1996. gada 18. marta sēdi

1. Sēdē izskatīja desmit saņemtos likumprojektus, par kuriem Prezidijs līdz ar savu atzinumu par to tālākvirzīšanu ziņos Saeimas sēdē.

2. Prezidijs nolēma sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi šā gada 20. martā pulksten 18.00 un apstiprināja izsludināšanai ārkārtas sēdes darba kārtību.

3. Prezidijs nolēma iekļaut Saeimas 21. marta sēdes darba kārtībā deputātu A.Čepāņa, A.Jirgena, K.Lībanes, J.Kaksīša un A.Kreitusa iesniegto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par akcīzes nodokli”” un Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par akcīzes nodokli””.

4. Saeimas Prezidijs apstiprināja izsludināšanai Saeimas 1996. gada 21. marta sēdes darba kārtību.

5. Pieņēma zināšanai Saeimas Revīzijas komisijas atzinumu par veikto pārbaužu rezultātiem.

6. Pieņēma lēmumu par Saeimas sēžu kavējumiem 1996. gada februārī.

Pamatojoties uz Saeimas Kārtības ruļļa 15. pantu, Saeimas Prezidijs nolēma atzīt Saeimas 15. februāra sēdes kavējumu par neattaisnotu un uzlikt sodu 20 procentu apmērā no mēneša pamatalgas šādiem deputātiem: A.Bartaševičam, K.Čerānam, V.Dozorcevam, O.Dunkeram, G.Gannusai, E.Grīnbergam, O.Grinbergam, E.Grinovskim, J.Jurkānam, J.Kazākam, O.Kostandam, I.Liepam, M.Lujānam, J.Mauliņam, A.Rubinam, M.Rudzītim, A.Saulītim, L.Stašam, J.Strodam, J.Urbanovičam, E.Zelgalvim.

7. Pieņēma zināšanai Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas informāciju par to, ka komisija ievēlējusi apakškomisiju korupcijas novēršanas likumprojektu izstrādei.

Par minētās apakškomisijas priekšsēdētāju ievēlēts deputāts J.Lagzdiņš, par sekretāru — K.Leiškalns.

8. Pieņēma zināšanai informāciju par to, ka Latvijas Republikas 6. Saeimā ir izveidota informācijas tehnoloģijas grupa.

Par minētās grupas priekšsēdētāju ievēlēts deputāts K.Čerāns, par priekšsēdētāja biedru — deputāts K.Druva.

9. Prezidijs pieņēma lēmumu “Par Saeimas frakciju un komisiju darba finansiālo nodrošinājumu 1996. gadā”.

10. Izskatīja Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas vadītāja I.Ķezbera iesniegumu par Baltijas asamblejas Prezidija sēdi, kas notiks Rīgā 1996. gada 20. martā, un Baltijas asamblejas Prezidija vēlmi tikties ar Saeimas Prezidiju.

Prezidijs nolēma minēto priekšlikumu atbalstīt.

11. Prezidijs pieņēma lēmumu “Par Saeimas Ārlietu biroja reorganizāciju un Saeimas Starpparlamentu attiecību biroja un Protokola nodaļas izveidošanu”.

12. Izskatīja deputātu iesniegumus un attaisnoja kavējumus: E.Grinovskim (Saeimas 14. marta sēdes daļās); I.Ķezberam (Saeimas 14. marta sēdes daļās); J.Kalviņam (Saeimas 14. marta sēdē); P.Kļaviņam (Saeimas 14. marta sēdes daļās); A.Krastiņam (Saeimas 14. marta sēdes daļā); A.Tučam (Saeimas 14. marta sēdē); M.Vītolam (Saeimas 14. marta sēdes daļās); J.Zaķim (Saeimas 6. marta ārkārtas sēdē).

13. Piešķīra komandējumus:

1) Baltijas asamblejas Komunikāciju komitejas locekļiem J.Ādamsonam, V.Krisbergam, Baltijas asamblejas sekretārei A.Karnupai un Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas sekretārei A.Jankevicai 22. martā un 23. martā uz Tallinu (Igaunija) un no 25. marta līdz 27. martam uz Klaipēdu un Viļņu (Lietuva), lai piedalītos Beniluksa Komunikāciju komitejas vizītē Baltijas valstīs;

2) deputātiem A.Gorbunovam un J.Jurkānam laikā no 25. marta līdz 28. martam uz Briseli (Beļģija) Valsts prezidenta delegācijas sastāvā. Prezidijs nolēma maksāt minētajiem deputātiem dienas naudu;

3) deputātam K.Leiškalnam laikā no 27. marta līdz 31. martam uz otro parlamentāro konferenci, kas notiks Budapeštā (Ungārija);

4) Eiropas Padomes Parlamentu asamblejas delegācijas loceklim G.Valdmanim laikā no 31. marta līdz 2. aprīlim uz Eiropas Padomes Parlamentu asamblejas un Eiropas Padomes Parlamentu asamblejas Somijas delegācijas rīkoto semināru Helsinkos (Somija) un Stokholmā (Zviedrija);

5) Saeimas delegācijas Ziemeļatlantijas savienībā vadītājam I.Daudišam un delegācijas sekretārei I.Lācei laikā no 16. aprīļa līdz 21. aprīlim uz semināru, kas notiks Romā (Itālija).

Saeimas sekretārs I.Daudišs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!