• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta - Latvijas vēstniece Somijā - Maznodrošināto organizācijas vadītāja. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.03.1996., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28538

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tik pretrunīgā robeža: jūrā starp Latviju un Lietuvu

Vēl šajā numurā

21.03.1996., Nr. 51

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Valsts prezidenta

— Latvijas vēstniece Somijā

Vakar, 20. martā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Latvijas vēstnieci Somijā Annu Žīguri. Sarunas gaitā vēstniece izteica gandarījumu par Ventspils ostas apmeklējumu, kurš tika sarīkots, lai ārvalstīs akreditētie Latvijas vēstnieki labāk iepazītos ar Latvijas tranzīta attīstību un nākotnes iespējām. Prezidents piebilda, ka naftas produktu tranzītkoridors caur Ventspils ostu Latvijas turpmākajā attīstībā varētu pat būt izšķirošs faktors.

A.Žīgure interesējās, kā pašreizējo Latvijas situāciju raksturo un vērtē Valsts prezidents. “Kā ļoti darbīgu. Sen nav bijusi tik liela aktivitāte visos tautsaimniecības līmeņos, kaut arī ir zināms, ka budžetā visam naudas nepietiek. Turklāt uzskatu, ka sadarbība starp valdības institūciju un prezidentu Latvijā nekad nav bijusi tik sekmīga kā šobrīd,” sacīja G.Ulmanis.

Valsts prezidents un vēstniece pārrunāja jautājumus, kas saistās ar Latvijas gatavošanos kļūt par Eiropas Savienības dalībvalsti. A.Žīgure izteica vairākus priekšlikumus, kā Somijas speciālisti šajā sakarā varētu dalīties pieredzē ar atbilstošām Latvijas institūcijām.

— Maznodrošināto organizācijas vadītāja

Vakar, 20.martā, Rīgas pilī Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Maznodrošināto politiskās apvienības priekšsēdētāju Baibu Pelsi.

B.Pelse griezās pie Valsts prezidenta ar lūgumu pilnveidot likumdošanu, lai cilvēkiem tiktu garantētas Satversmē noteiktās likumu ierosināšanas un likumdošanas tiesības referenduma ceļā. Maznodrošināto politiskās apvienības priekšsēdētāja pievērsa uzmanību tam, ka vēlēšanu likums, dodot tiesības katram pilsonim piedalīties vēlēšanās, neparedz iespēju vēlēt tām personām, kas atrodas slimnīcās, pansionātos vai līdzīgās iestādēs.

Sarunas gaitā tika pārrunāti parlamenta vēlēšanu principi, kā arī Latvijas valsts politiskā virzība un mērķi. B.Pelse pastāstīja, ka šobrīd pārstāv ārpusparlamenta opozīciju un esot izveidota ārpusparlamenta partiju Koordinācijas padome, kas kā mērķi deklarējusi Rietumu un Ziemeļrietumu sociāldemokrātu principus un ideālus.

B.Pelse darīja zināmu, ka Maznodrošināto politiskā apvienība gatavojas, vispirms neoficiālā kārtā, vākt cilvēku parakstus, protestējot pret lielo objektu vienlaidus privatizāciju. G.Ulmanis izvaicāja B.Pelsi par Latvijas Pensionāru federāciju. Šajā sakarā B.Pelse pastāstīja, ka pensionāru apvienības ir visā Latvijā un ka šīs organizācijas aktīvi sadarbojas ar Maznodrošināto politisko apvienību.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!