• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par karavīru atvaļināšanas rezervē aizturēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.03.1996., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28512

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas darbību UNESCO

Vēl šajā numurā

14.03.1996., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Dokuments nr.490a

Par karavīru atvaļināšanas rezervē aizturēšanu

Uz Saeimas deputātu Odiseja Kostandas, Jāņa Mauliņa, Andra Saulīša, Jāņa Kazāka, Guntas Gannusas, Andra Rubina, Imanta Liepas, Elmāra Zelgalvja, Edmunda Grīnberga, Māra Rudzīša un Kārļa Čerāna 1996.gada 7.marta jautājumiem:

1. Izdodot 1996.gada 28.februāra pavēli nr.30 “Par karavīru atvaļināšanas rezervē aizturēšanu”, rīkojos likuma “Par Aizsardzības spēkiem” aizsardzības ministram noteiktās kompetences ietvaros. Savas rīcības likumīgo pamatojumu esmu norādījis arī minētajā pavēlē, un tas ir likuma “Par Aizsardzības spēkiem” 37.panta 4.punkts: “4) Miera laikā, ja nepieciešams, aizsardzības ministrs var aizturēt atvaļināmos karavīrus aktīvajā dienestā uz laiku, ne ilgāku par trijiem kalendāra mēnešiem.”

2. Acīmredzot, šinī gadījumā likuma pārkāpumu neesmu izdarījis, tāpēc tas nevarētu būt iegansts manas demisijas pieprasīšanai. Ja Ministru prezidents atzīs par nepieciešamu pieprasīt aizsardzības ministra demisiju, tad arī šo prasību pildīšu.

3. Izdotajā pavēlē noteikta skaita karavīru atvaļināšana rezervē atbilstoši konkrētajai situācijai un tās izraisītajai nepieciešamībai apturēta tikai atsevišķās daļās — Robežapsardzības spēkos un Mobilās strēlnieku brigādes Mobilajā strēlnieku bataljonā. Par karavīriem, kas obligāto valsts dienestu veic Iekšlietu ministrijas formējumos, atvaļināšanas aizturēšanas nepieciešamību Iekšlietu ministrija nav izvirzījusi.

Aizsardzības ministrs,
1996.gada 12.martā Ministru prezidenta biedrs A.Krastiņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!