• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta - Latvijas vēstnieks Izraēlā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.03.1996., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28458

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas prezidenta padomnieks Uldis Klauss: "Latvijas bankas pārejas posmā"

Vēl šajā numurā

12.03.1996., Nr. 45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Valsts prezidenta — Latvijas vēstnieks Izraēlā

Vakar, 11.martā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Latvijas vēstnieku Izraēlā Ivaru Silāru. Kā būtiskākais sarunas temats tika minēta Tuvo Austrumu, konkrēti — Izraēlas, loma Latvijas ārpolitikā. Šajā sakarībā vēstnieks izteica negatīvu vērtējumu tam, ka Latvijas ārpolitikas koncepcijā, ko akceptējusi arī 6.Saeima, nav minēts ne vārds par Tuvajiem Austrumiem.

Vēstnieks teica, ka Latvijai būtisku jautājumu risināšana, cenšoties iegūt informāciju no mūsu valsts Ārlietu ministrijas ierēdņiem, bieži vien beidzoties bez rezultātiem. Ārlietu ministrijas birokrātiskais aparāts ne vienmēr radot apstākļus tam, lai vēstniecība varētu veikt pilnvērtīgu darbu Latvijas interesēs.

Kā konkrētu piemēru Latvijas valsts varas iestāžu neizprotamai rīcībai I.Silārs minēja Latvijas un Izraēlas statistikas datu nesakritību attiecībā uz Latvijas eksporta rādītājiem Izraēlā. Pēc Izraēlas statistikas datiem, Latvijas eksporta apjoms uz Izraēlu, kopš šajā valstī darbojas vēstniecība, pieaudzis par 18,4 procentiem, bet Latvijas Statistikas komiteja ziņo, ka tas uz pusi samazinājies. Zinot Izraēlas stingro nostāju importa kontrolē, I.Silārs atzina, ka Izraēlas statistika noteikti ir precīzāka. “Tad paliek atklāts jautājums, kur palikusi starpība? Acīmredzot tā izvesta no Latvija, apejot nodokļus,” piebilda I.Silārs.

Vēstnieks izteica bažas arī par to, ka Latvijas tēls Izraēlā ir visai neskaidrs. Itin bieži sadzīves līmenī Latviju vispār nezina vai arī jauc ar Lietuvu.

Izraēlas Ārlietu ministrijas attieksme esot visnotaļ pozitīva, kaut arī trīs Baltijas valstis Ārlietu ministrijas struktūrā ierindotas tā paša departamenta pārziņā, kur NVS valstis.

Prezidents interesējās par vēstniecības darbinieku skaitu un darba apjomu, kā arī izteica nožēlu, ka pašlaik budžeta situācija neļauj palielināt vēstniecības darbinieku skaitu.

Tagad Latvijas vēstniecībā Izraēlā strādā trīs diplomāti un divi tehniskie darbinieki. I.Silārs informēja Valsts prezidentu par situāciju Izraēlā un Tuvajos Austrumos pēc nesenajiem “Hamaz” grupējuma terora aktiem. Jau trešdien Tuvajos Austrumos notiks plaša mēroga starptautiska konference par cīņu pret terorismu šajā reģionā.

Valsts prezidenta preses dienests
Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!