• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas ziņas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.03.1996., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28437

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimā trešdien, 6. martā

Vēl šajā numurā

07.03.1996., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas ziņas

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā

Trešdien, 6.martā, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēdē deputāti izskatīja un akceptēja 1.lasījumam Satversmes 81.panta noteiktajā kārtībā izdotos Ministru kabineta noteikumus “Grozījumi likumā “Par akciju sabiedrībām”” un “Grozījumi likumā “Par sabiedrībām ar ierobežotu atbildību””.

Sēdē piedalījās Privatizācijas aģentūras juridiskais direktors Viktors Šadinovs, kurš informēja, ka grozījumi nosaka kārtību, kādā veicama akciju sabiedrību un sabiedrību ar ierobežotu atbildību parādu kapitalizācija. Lai uzlabotu kontroli pār privatizācijas procesu, noteikumi paredz tiesības valsts institūcijām celt tiesā prasību par sabiedrības atzīšanu par neesošu, ja tā izveidota nelikumīgas privatizācijas rezultātā. V.Šadinovs atzīmēja, ka līdz 1996.gada 1.maijam tiek pagarināts arī termiņš sabiedrību ar ierobežotu atbildību kapitāla palielināšanas līdz 2000 latiem reģistrācijai.

Komisija arī izskatīja un akceptēja 1.lasījumam likumprojektus “Par Latvijas Republikas valdības un Turcijas Republikas valdības līgumu par gaisa satiksmi”, “Par Latvijas Republikas valdības un Bulgārijas Republikas valdības līgumu par starptautiskajiem pārvadājumiem ar autotransportu”, “Par Latvijas Republikas valdības un Baltkrievijas Republikas valdības līgumu par gaisa satiksmi” un “Par Latvijas Republikas valdības un Turcijas Republikas valdības līgumu par starptautiskajiem pārvadājumiem ar autotransportu".

Pilsonības likuma izpildes komisijā

Otrdien, 5. martā, Pilsonības likuma izpildes komisijas sēdē nolēma at-balstīt Latvijas pilsonības piešķiršanu par īpašiem nopelniem Latvijas labā Svetlanai Thorai.

S. Thora ilgstoši darbojas asinsvadu ķirurģijas nozarē. Viņa vada Asinsvadu ķirurģijas nodaļu P. Stradiņa klīniskajā slimnīcā un ir Medicīnas akadēmijas Ķirurģijas katedras profesore. S. Thora ir daudzu zinātnisku publikāciju un divu monogrāfiju autore. Kopš 1995. gada viņa ir starptautiskā žurnāla “Angiology and Vascular Surgery” redkolēģijas locekle. S. Thora ir daudzkārt pārstāvējusi Latviju ar zinātniskiem referātiem, atspoguļojot valsts sasniegumus asinsvadu ķirurģijā.

Juris Zalāns, Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!