• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Godinot pirmo virspavēlnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.03.1996., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28427

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jaunajiem ASV dolāriem

Vēl šajā numurā

07.03.1996., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Godinot pirmo virspavēlnieku

Vakar, 6. martā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis, godinot pirmā Latvijas armijas virspavēlnieka Oskara Kalpaka piemiņu, apmeklēja Visagala kapus. Kopā ar prezidentu piemiņas pasākumā piedalījās NBS komandieris Juris Dalbiņš, Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Einārs Vaivods, AM, NBS un NAA vadība, Madonas novada pašvaldību vadītāji, viesi un vietējie iedzīvotāji.

Svētrunu pie Oskara Kalpaka pieminekļa teica NAA kapelāns Atis Vaickovskis. Runāja NBS komandieris Juris Dalbiņš un Valsts prezidents Guntis Ulmanis. Prezidents uzsvēra: “Neviens nevar savai tautai ziedot vairāk kā savu darbu un dzīvību. Latviešu tautas sevis apzināšanās, brīvības alku pirmais piepildījuma laiks izvirzīja daudzus dižus un pašaizliedzīgus brīvības cīnītājus, to skaitā Oskaru Kalpaku, Kārli Ulmani, Jāni Balodi, Zigfrīdu Meierovicu un virkni citu gudru un talantīgu neatkarīgās Latvijas valsts veidotāju.” G. Ulmanis atzina: “Šodiena neprasa no mums atdot dzīvības karalaukā, šodiena prasa no mums vairāk zināšanu un organizētības, spēju orientēties un atrast savu vietu allaž mainīgajā ikdienā, māku veidot ap sevi tādu pasauli, kas ļauj drošāk pastāvēt, aizsargāt savu ģimeni un tautu.”

Prezidents teica, ka nesen, apmeklējot karavīrus viņu dienesta vietā, ir pārliecinājies, ka viņi ir labi sagatavoti un spēj ātri izpildīt pavēles. J. Dalbiņš savā uzrunā pieskārās sāpīgajam jautājumam, ka diemžēl ir jāpagarina dienesta laiks, lai Latvija varētu pienācīgi aizsargāt savas robežas.

Pēc ziedu nolikšanas un karavīru parādes Valsts prezidents sarunājās ar pasākuma dalībniekiem un vietējiem iedzīvotājiem un tad devās uz piemiņas vietu Lubānas pagastā, kur notika atentāta mēģinājums pret Kārli Ulmani, un arī šajā vietā atstāja ziedu velti.

G. Ulmanis piedalījās arī Oskara Kalpaka piemiņas svētbrīdī Lubānas ev. lut. baznīcā un pēc tam bija kopā ar sarīkojuma dalībniekiem kultūras namā, kur noklausījās koncertu.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!