• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vienotu augstāko izglītību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.03.1996., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28389

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie ārlietu ministra - skolēni

Vēl šajā numurā

01.03.1996., Nr. 39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRIJU ZIŅAS

Par vienotu augstāko izglītību

Aizvakar, 28.februārī, augstākās izglītības un zinātnes valsts ministrs Pēteris Cimdiņš tikās ar to augstskolu pārstāvjiem, kuras gatavo speciālistus transporta nozarei. Tikšanās iniciatore bija Transporta attīstības un izglītības asociācija, kuras prezidents ir bijušais satiksmes ministrs Andris Gūtmanis.

Pašlaik Latvijā ir sešas fakultātes un divas augstskolas — Latvijas Jūras akadēmija un Rīgas Aviācijas universitāte —, kas gatavo augstas klases speciālistus transporta nozarē. Taču, kaut gan ir daudz transporta izglītībā iesaistīto mācību iestāžu, netiek gatavoti tādi speciālisti, kuru nepieciešamību nosaka turpmākās transporta attīstības tendences Latvijā, piemēram, multimediju tehnologi, starptautisko tiesību speciālisti transporta, kravu apdrošināšanas un pārvadāšanas jomā, transporta menedžeri u.c. Inženieru apmācību kurss Latvijā spēj konkurēt ar Rietumvalstu studiju programmām, taču pietrūkst zināšanu informācijas tehnoloģijā, svešvalodās, tirgzinībās, jurisprudencē. Patlaban arī augstskolu materiālā bāze, salīdzinot ar nozares tehnisko bāzi, ir novecojusi.

Tikšanās laikā panākta vienošanās veidot grupu, kurā būtu pārstāvētas dažādas profesionāļu asociācijas. Šī darba grupa izstrādās transporta jomas izglītības un pētījumu sistēmu, kuras nozīmīgāko elementu attīstības finansēšanu varētu iekļaut 1997.gada valsts budžetā. Plānots noslēgt Transporta attīstības un izglītības asociācijas, Izglītības un zinātnes ministrijas un Satiksmes ministrijas sadarbības līgumu.

Dace Ginote,
IZM preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!