• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar Polijas Seima ielūgumu - pie Saeimas priekšsēdētājas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.02.1996., Nr. 36 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28343

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas goda konsuli pasaulē

Vēl šajā numurā

27.02.1996., Nr. 36

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar Polijas Seima ielūgumu — pie Saeimas priekšsēdētājas

Vakar, 26.februārī, Saeimas priekšsēdētāja Ilga Kreituse tikās ar Polijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Jaroslavu Lindenbergu, kurš Saeimas priekšsēdētājai iesniedza oficiālu ielūgumu Latvijas parlamenta delegācijai ierasties šā gada aprīlī darba vizītē Polijā. Viens no vizītes mērķiem būtu iepazīties ar Polijas pieredzi ekonomikas jautājumu risināšanā.

Tikšanās laikā tika skarti jautājumi par poļu minoritātes dzīvi Latvijā, īpaši par izglītības un pilsonības problēmām. J.Lindenbergs uzsvēra līdzīgo situāciju un vēsturiskās saiknes, kas poļu minoritāti zināmā mērā nostāda līdzās mūsu tuvākajiem kaimiņiem lietuviešiem un igauņiem. Līdz ar to, viņaprāt, tiem poļiem, kas ir Latvijas iedzīvotāji, pilsonību vajadzētu piešķirt, ievērojot tādus pašus noteikumus, kādi ir attiecībā uz lietuviešiem un igauņiem. Polijas vēstnieks pateicās, ka Latvija ir izrādījusi lielu atbalstu iespējai pastāvēt nacionālajām skolām Latvijā, bet izteica bažas sakarā ar gaidāmajām izmaiņām izglītības likumprojektos. Tika atzīmēts, ka bieži vien tiek pieņemts dalījums — latviski un krieviski runājošo skolas, bet tas izslēdz iespēju attīstīties nacionālo minoritāšu skolām. Poļu skolas varētu darboties kā nacionālās identitātes saglabātājas un piedalīties valstij lojāli noskaņotu pilsoņu audzināšanā.

dip3_1.JPG (22758 bytes) dip3_2.JPG (24680 bytes)

 Ramona Petrika,
Saeimas priekšsēdētājas palīdze
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!