• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas ziņas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.02.1996., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28323

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Krievijas attiecībām

Vēl šajā numurā

22.02.1996., Nr. 34

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas ziņas

Aizsardzības un iekšlietu komisijā

 Trešdien, 21.februārī, Aizsardzības un iekšlietu komisija apsprieda likumprojektu “Par grozījumiem LR likumā “Par Latvijas Republikas Zemessardzi””. Likumprojektā iekļautie grozījumi paredz, ka Zemessardzes speciālajā budžetā ieskaitāma daļa ieņēmumu, kas iegūti, aprakstot un izņemot konfiscējamo mantu, preces vai citus priekšmetus, ko Zemessardze atklājusi savas darbības rezultātā vai sadarbojoties ar citām iestādēm un organizācijām. Deputāti vienojās, ka piedāvātie papildinājumi jāsaskaņo ar Valsts ieņēmumu dienestu. Komisija konceptuāli atbalstīja likumprojektu “Par grozījumiem LR likumā “Par Latvijas Republikas Zemessardzi””.

Margita Markevica, Saeimas preses dienests

Sociālo un darba lietu komisijā

 Trešdien, 21.februārī, Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē deputāti nolēma atbalstīt 3.lasījumam likumprojektu “Grozījumi Latvijas Darba likumu kodeksā”. Likumprojekts paredz papildināt Darba likumu kodeksu ar pantu, kas aizliedz noteikt vecuma ierobežojumu, pieņemot vai atlaižot no darba; noteikt, ka uzņēmuma pakļautības maiņas gadījumos darba līgumi ar darba ņēmējiem netiek pārtraukti; precizēt kodeksu, nosakot, ka darba līgumu var pārtraukt, pamatojoties tikai uz tiesas lēmumu, nevis faktu, ka darba ņēmējs atrodas iepriekšējās izmeklēšanas izolatorā; kā arī papildināt kodeksu ar normu, nosakot, ka gadījumā, ja darba devējs trīs reizes pēc kārtas noslēdz darba līgumu ar darba ņēmēju uz noteiktu laiku un jaunie darba līgumi tiek noslēgti viena mēneša laikā pēc iepriekšējā līguma termiņa beigām, pēc trešās darba līguma noslēgšanas reizes līgums var tikt uzskatīts par beztermiņa darba līgumu.

Savukārt 2.lasījumam Sociālo un darba lietu komisija nolēma atbalstīt likumprojektu “Grozījumi likumā “Par nodarbinātību””. Komisija nolēma atbalstīt Labklājības ministrijas priekšlikumus, kas paredz precizēt bezdarbnieka statusa piešķiršanas nosacījumus. Savukārt netika atbalstīts LNNK un Latvijas Zaļās partijas frakcijas priekšlikums papildināt likumprojektu ar normu, nosakot, ka bezdarbnieka statusu un pabalstu drīkst piešķirt tikai tiem Latvijas Republikas pilsoņiem un pastāvīgajiem iedzīvotājiem, kuri ir beiguši mācību iestādes ar latviešu valodas apmācību vai nokārtojuši valsts valodas atestācijas pārbaudījumus.

Jānis Kudiņš, Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!