• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas ziņas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.02.1996., Nr. 28/29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28279

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts ieņēmumu valsts ministre AIJA POČA: Par nodokļu sistēmu, muitas darbu, Valsts ieņēmumu dienesta statusu un reālijām, Latvijas dzelzceļa devumu valsts kasē un pārējo

Vēl šajā numurā

15.02.1996., Nr. 28/29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas ziņas

Aizsardzības un iekšlietu komisij

Trešdien, 14.februārī, Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisija izskatīja likumprojektu “Par Ziemeļatlantijas līguma organizācijas dalībvalstu un valstu, kas piedalās programmā “Partnerattiecības mieram”, līgumu par to bruņoto spēku statusu”. Sēdē piedalījās Ārlietu ministrijas un Aizsardzības ministrijas pārstāvji, kas informēja deputātus par līguma saturu. Līgums nosaka ārvalstu bruņoto spēku statusu, kuri atrodas ārvalstīs manevros un mācībās. Līguma dalībvalsts, kura savā teritorijā organizē manevrus vai mācības ar ārvalstu bruņoto spēku piedalīšanos, noslēdz bilaterālos līgumus ar visām dalībvalstīm, kuru vienības piedalās mācībās vai manevros, ņemot vērā nacionālo likumdošanu. Plānots, ka līgumu parakstīs NATO valstis un valstis, kas piedalās programmā “Partnerattiecības mieram”. Deputāti nolēma konceptuāli atbalstīt likumprojektu “Par Ziemeļatlantijas līguma organizācijas dalībvalstu un valstu, kas piedalās programmā “Partnerattiecības mieram”, līgumu par to bruņoto spēku statusu” un ieteikt Ārlietu komisijai to virzīt kā steidzamu 1.lasījumam.

Ārlietu komisijā — Eiropas Savienības valstu vēstnieki

Trešdien, 14.februārī, Saeimas Ārlietu komisija tikās ar Eiropas Savienības valstu vēstniekiem Latvijā. Sarunas gaitā tika pārrunāti jautājumi par Latvijas integrēšanos Eiropas Savienībā un par Baltijas vienotību.

Deputāti apsprieda likumprojektu “Par 1985.gada 15.oktobra Eiropas Vietējo pašvaldību hartu” un piekrita Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas iesniegtajiem labojumiem attiecībā uz atsevišķu hartas pantu neratificēšanu. Komisija nolēma virzīt likumprojektu “Par 1985.gada 15.oktobra Eiropas Vietējo pašvaldību hartu” 2.lasījumam.

Komisija izskatīja un akceptēja 1.lasījumam likumprojektu “Par Latvijas Republikas valdības un Dānijas Karalistes līgumu par savstarpējo palīdzību muitas jautājumos”. Līgums paredz, ka abas valstis ar savu muitas iestāžu starpniecību sniegs viena otrai savstarpēju administratīvu palīdzību pārkāpumu aizkavēšanā un novēršanā. Saskaņā ar šo līgumu palīdzība attieksies arī uz pieprasījumu muitas iestādēm piemērot muitas nodokļus, kā arī citas saistības un maksājumus muitas iestāžu pilnvaru ietvaros.

Saeimas Ārlietu komisija izskatīja un akceptēja A.Sjanīša kandidatūru ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka amatam Lietuvas Republikā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!