• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Rēzeknes pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rēzeknes pilsētas domes 2016. gada 2. jūnija saistošie noteikumi Nr. 5 "Grozījumi Rēzeknes pilsētas domes 2013.gada 8.februāra saistošajos noteikumos Nr.5 "Par pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā Rēzeknes pilsētā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 8.06.2016., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/op/2016/110.14

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

08.06.2016., Nr. 110

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rēzeknes pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 5

Pieņemts: 02.06.2016.

OP numurs: 2016/110.14

2016/110.14
RĪKI

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.5

Rēzeknē 2016.gada 2.jūnijā (prot. Nr.89, 5.p.)

Grozījumi Rēzeknes pilsētas domes 2013.gada 8.februāra saistošajos noteikumos Nr.5 "Par pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā Rēzeknes pilsētā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par dzīvojamo telpu īri" 36.1 panta trešo daļu un
likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 6.panta otro daļu,
7.panta sesto daļu, 9.panta pirmās daļas 4.punktu, 14.panta pirmās daļas
1.punkta "c" apakšpunktu, 14.panta pirmās daļas 6.punktu, 14.panta
septīto daļu, 15.pantu, 17.panta pirmo daļu un 24.panta pirmo daļu

Izdarīt Rēzeknes pilsētas domes 2013.gada 8.februāra saistošajos noteikumos Nr.5 "Par pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā Rēzeknes pilsētā" (turpmāk – noteikumi) šādus grozījumus:

1. Papildināt saistošo noteikumu izdošanas tiesisko pamatojumu aiz cipariem un vārdiem "24.panta pirmo daļu" ar cipariem un vārdiem "21.1 panta otro daļu, 21.2 panta otro daļu".

2. Papildināt noteikumus ar 2.4.apakšpunktu šādā redakcijā – "2.4. palīdzība speciālista nodrošināšanai ar dzīvojamo telpu."

3. Svītrot 7.4.apakšpunktu.

4. Papildināt noteikumus ar 7.1 punktu šādā redakcijā:

"7.1 Pašvaldībai piederošu vai tās nomātu dzīvojamo telpu, kurai pašvaldības dome noteikusi speciālistam izīrējamas dzīvojamās telpas statusu, pašvaldība ir tiesīga izīrēt:

1) veselības, kultūras, sporta un izglītības jomā nodarbinātam kvalificētam speciālistam;

2) slimnīcas vadītājam, ārstam, skolotājam, sporta skolas trenerim, deju kolektīva vadītājam, direktoram, (turpmāk – speciālistam), kas veic ar valsts vai pašvaldības funkciju nodrošināšanu saistītu pārvaldes uzdevumu jomā, kurā konstatēts nepietiekams kvalificētu speciālistu nodrošinājums."

5. Papildināt noteikumus ar 7.2 punktu šādā redakcijā:

"7.2 Lēmumu par dzīvojamās telpas izīrēšanu speciālistam pieņem Rēzeknes pilsētas dome.

Speciālistam izīrējamo dzīvojamo telpu izīrē personai, kura ir atzīta par tiesīgu īrēt dzīvokli.

Speciālistam izīrējamās dzīvojamās telpas īres līgums tiek noslēgts uz darba tiesisko attiecību laiku, bet ne ilgāk kā uz trim gadiem.

Mēnesi pirms Speciālistam izīrējamās dzīvojamās telpas īres līguma termiņa beigām dzīvokļa īrnieka pienākums ir iesniegt Rēzeknes pilsētas domei šo noteikumu 13.12.punktā norādītos dokumentus.

Ja pēc trim gadiem persona nav zaudējusi tiesības īrēt Speciālistam izīrējamo dzīvojamo telpu, īres līgums tiek pagarināts.

Lēmumu par dzīvojamās telpas īres līguma pagarināšanu pieņem Rēzeknes pilsētas dome.

Speciālistam izīrējamās dzīvojamās telpas īres līgumu neatjauno, ja persona ir zaudējusi tiesības īrēt Speciālistam izīrējamo dzīvojamo telpu.

Speciālistam izīrējamās dzīvojamās telpas īres līgums tiek izbeigts saskaņā ar likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 21.4 pantu un likumu "Par dzīvojamo telpu īri"."

6. Svītrot 12.punktā vārdu "rakstveida".

7. Izteikt 12.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"12.1. dzīvesvietas deklarēšanas izziņu, kuru pašvaldība pārbauda un iegūst saskaņā ar pašvaldības rīcībā esošo informāciju."

8. Izteikt 12.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"12.3. pases kopija vai personas apliecības kopija."

9. Izteikt 12.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"12.4. pašvaldības iestādes "Rēzeknes pilsētas domes "Sociālais dienests"" (turpmāk – Sociālais dienests) lēmums un izziņa par maznodrošinātas (trūcīgas) personas/ģimenes statusa piešķiršanu (ja atbilstoši likumam vai šiem noteikumiem palīdzība sniedzama maznodrošinātai personai), kuru pašvaldība pārbauda un iegūst saskaņā ar pašvaldības rīcībā esošo informāciju."

10. Izteikt 13.1.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"13.1.2. pensionāra vai invalīda apliecības kopija; vai bērna dzimšanas apliecību vai bāriņtiesas lēmumu par aizbildniecības nodibināšanu un par aizbildņa iecelšanu kopijas, kuru pašvaldība pārbauda un iegūst saskaņā ar pašvaldības rīcībā esošo informāciju; vai politiski represētās personas apliecības kopija."

11. Izteikt 13.2.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"13.2.1. bāriņtiesas lēmuma par bērna ārpusģimenes aprūpes nodrošināšanu, kuru pašvaldība pārbauda un iegūst saskaņā ar pašvaldības rīcībā esošo informāciju; vai tiesas sprieduma par aizgādnību atņemšanu, kopija."

12. Izteikt 13.12. apakšpunktu šādā redakcijā:

"13.12. noteikumu 7. 1 apakšpunktā minētajām personām:

13.12.1. attiecīgās valsts vai pašvaldības institūcijas vadītāja iesniegums, kurā izteikta nepieciešamība tās amatpersonu, darbinieku vai uzaicināto speciālistu nodrošināt ar dzīvojamo telpu uz darba laiku;

13.12.2. rakstveida apliecinājums, ka personas lietošanā vai īpašumā nav citas dzīvojamās telpas Rēzeknē;

13.12.3. izglītību apliecinošus dokumentus;

13.12.4. darba līgumu (ja tāds ir noslēgts)."

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs


 

Paskaidrojuma raksts
Rēzeknes pilsētas domes 02.06.2016. saistošajiem noteikumiem Nr.5 "Grozījumi Rēzeknes pilsētas domes 2013.gada 8.februāra saistošajos noteikumos Nr.5 "Par pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā Rēzeknes pilsētā""

Pašreizējās situācijas raksturojums Spēkā Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.5 "Par pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā Rēzeknes pilsētā", apstiprināti 2013.gada 8.februārī (prot. Nr.4, 13.p.).
Saistošo noteikumu projekta nepieciešamības raksturojums, dokumenta būtība Pamatojoties uz likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" grozījumiem, kas stājās spēkā 2016.gada 18.aprīlī, ir nepieciešamība nodrošināt speciālistus ar dzīvojamo telpu.
Īss saistošo noteikumu projekta satura izklāsts Ar 7.1 punktu tika precizēta pašvaldības tiesība izīrēt dzīvojamo telpu pašvaldības attīstības programmā ietvertā attīstāmajā nozarē nodarbinātam kvalificētam speciālistam, kā arī speciālistam, kas veic ar valsts vai pašvaldības funkciju nodrošināšanu saistītu pārvaldes uzdevumu jomā, kurā konstatēts nepietiekams kvalificēts speciālistu nodrošinājums. Ar 7.2 punktu noteikta kārtība, kādā pašvaldība izīrē dzīvojamo telpu kvalificētam speciālistam.
Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz pašvaldības budžetu Pašvaldībai finanšu līdzekļi nav jāiegulda.
Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav.
Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz administratīvajām procedūrām Nav.
Normatīvie akti, saskaņā ar kuriem saistošie noteikumi sagatavoti Likuma "Par dzīvojamo telpu īri" 36.1panta trešā daļa, likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 6.panta otrā daļa, 7.panta sestā daļa, 9.panta pirmās daļas 4.punkts, 14.panta pirmās daļas 1.punkta "c" apakšpunkts, 14.panta pirmās daļas 6.punkts, 14.panta septītā daļa, 15.pants, 17.panta pirmā daļa un 24.panta pirmā daļa, 21.1 panta otrā daļa, 21.2 panta otrā daļa
Informācija par konsultācijām ar privātpersonām saistībā ar saistošo noteikumu projektu Saistošo noteikumu grozījumu projekts un paskaidrojuma raksts ievietots www.rezekne.lv Rēzeknes pašvaldības sadaļā "Saistošo noteikumu projekti", pieejams domes Iedzīvotāju apkalpošanas centrā (Atbrīvošanas alejā 93, Rēzeknē).

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!