• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Saeimas priekšsēdētājas - Vācijas vēstnieks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.02.1996., Nr. 28/29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28263

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents - pie selekcionāra Viktora Orehova - pie jēkabpiliešiem

Vēl šajā numurā

15.02.1996., Nr. 28/29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

info3.JPG (24662 bytes)Pie Saeimas priekšsēdētājas — Vācijas vēstnieks

Trešdien, 14.februārī, Saeimas priekšsēdētāja Ilga Kreituse tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Reinhardu Holubeku. Tiekoties ar I.Kreitusi, Vācijas vēstnieks R.Holubeks uzsvēra, ka šī ir viņa pirmā darba vizīte pie Saeimas priekšsēdētājas.

Tikšanās laikā tika skarts temats par Otrā pasaules kara smagajām sekām Latvijas un Vācijas tautas likteņos. Reinhards Holubeks pauda izpratni par nežēlīgo traģēdiju, kas bija jāpārdzīvo nelielai tautai, “atrodoties starp diviem dzirnakmeņiem”. Īpaši tika uzsvērta nepieciešamība sniegt palīdzību cilvēkiem, kuru likteņus traģiski iespaidojis Otrais pasaules karš. Šai sakarā tika atzīmēts Vācijas ieguldījums Latvijas Gerontoloģijas centra izveidē uz sanatorijas “Ķemeri” bāzes, kuras pirmie pacienti būtu nacionālsociālisma upuri Latvijā.

Sarunas laikā tika apspriestas abu valstu parlamentārās sadarbības iespējas, kā arī uzsvērta nepieciešamība Latvijas parlamentāriešiem apgūt un lietderīgi izmantot to demokrātijas attīstības pozitīvo pieredzi, ko ir uzkrājuši Vācijas parlamentārieši. Sarunas noslēgumā tika izteikta cerība par kopēju sadarbību nākotnē.

Saeimas preses dienests
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!