• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jelgavas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jelgavas pilsētas domes 2016. gada 28. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 16-12 "Par mājdzīvnieku turēšanu Jelgavas pilsētā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2016., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/op/2016/97.9

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

20.05.2016., Nr. 97

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jelgavas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 16-12

Pieņemts: 28.04.2016.

OP numurs: 2016/97.9

2016/97.9
RĪKI

Jelgavas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.16-12

Jelgavā 2016.gada 28.aprīlī (prot. Nr.4/2)

Par mājdzīvnieku turēšanu Jelgavas pilsētā

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43.panta pirmās daļas 10.punktu,
Dzīvnieku aizsardzības likuma 8.panta trešo un ceturto daļu,
Ministru kabineta 2006.gada 4.aprīļa noteikumu Nr.266
"Labturības prasības mājas (istabas) dzīvnieku turēšanai,
tirdzniecībai un demonstrēšanai publiskās izstādēs,
kā arī suņa apmācībai" 13.punktu,
Ministru kabineta 2012.gada 2.oktobra noteikumu Nr.678
"Klaiņojošu suņu un kaķu izķeršanas prasības" 16.punktu

I. VISPĀRĪGIE JAUTĀJUMI

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – Noteikumi) nosaka mājas dzīvnieku turēšanas un klaiņojošu vai bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušu dzīvnieku izķeršanas kartību Jelgavas pilsētā.

2. Noteikumos lietotie termini:

2.1. mājas dzīvnieks – suns, kaķis un mājas (istabas) sesks;

2.2. mājas dzīvnieka īpašnieks – persona, kurai pieder vai kuras aprūpē atrodas mājas dzīvnieks.

3. Noteikumu mērķis ir nodrošināt veselīgu un tīru vidi Jelgavas pilsētā, lai mājas dzīvnieku turēšana neradītu draudus cilvēkiem un dzīvniekiem, samazināt mājas dzīvnieku radīto traumu skaitu, kā arī novērst dzīvnieku klaiņošanu.

4. Par suņa turēšanu Jelgavas pilsētā ir jāmaksā ikgadējā pašvaldības nodeva, saskaņā ar Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošajiem noteikumiem par pašvaldības nodevām.

II. MĀJAS DZĪVNIEKU TURĒŠANAS KĀRTĪBA

5. Mājas dzīvnieka īpašnieks nodrošina, lai kaķim vai mājas (istabas) seskam, kuram nav implantēta mikroshēma, atrodoties ārpus tā īpašnieka valdījumā vai turējumā esošās teritorijas, būtu aplikta kakla siksna ar norādi par dzīvnieka īpašnieka tālruni.

6. Bezsaimnieka sterilizētu kaķi atļauts izmitināt daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopīpašumā esošajā vai nomātajā zemes gabalā, saskaņā ar dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumu, norādot atbildīgo personu, kura nodrošinās kaķa aprūpi un labturību atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

7. Mājas dzīvnieka īpašniekam aizliegts:

7.1. atrasties ar suni Jelgavas pilsētas publiskajā ārtelpā, ja nav samaksāta ikgadējā pašvaldības nodeva par suņa turēšanu;

7.2. atrasties ar suni bez pavadas Jelgavas pilsētas publiskajā ārtelpā, izņemot suņu pastaigu laukumus un mežus;

7.3. atrasties ar suni bez pavadas Langervaldes meža labiekārtotajā teritorijā;

7.4. atrasties ar suni Jelgavas pilsētas Pasta salas teritorijā.

8. Mājas dzīvnieka īpašniekam, konstatējot mājas dzīvnieka pazušanu, jāziņo par to Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādei "Jelgavas pašvaldības operatīvās informācijas centrs" (turpmāk – JPOIC) pa bezmaksas tālruni 8787.

III. KLAIŅOJOŠU VAI BEZPALĪDZĪGĀ STĀVOKLĪ NONĀKUŠU DZĪVNIEKU IZĶERŠANA

9. Par klaiņojošu, bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušu vai bojā gājušu dzīvnieku jāziņo JPOIC pa bezmaksas tālruni 8787.

10. Par agresīvu dzīvnieku, kas izrāda agresivitātes pazīmes vai uzbrūk cilvēkam vai citam dzīvniekam, jāziņo Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādei "Jelgavas pilsētas pašvaldības policija" pa bezmaksas tālruni 8550.

11. Klaiņojošu vai bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušu dzīvnieku izķeršanu, to nogādāšanu dzīvnieku patversmē un, ja nepieciešams, eitanāziju organizē Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde "Pilsētsaimniecība".

12. Mājas dzīvnieka īpašnieks izņem mājas dzīvnieku no dzīvnieku patversmes, uzrādot mājas dzīvnieka pasi vai vakcinācijas apliecību, un sedz izmaksas, kas saistītas ar dzīvnieka noķeršanu, izmitināšanu un aprūpi.

IV. NOTEIKUMU IZPILDES KONTROLE UN ADMINISTRATĪVĀ ATBILDĪBA PAR TO NEIEVĒROŠANU

13. Noteikumu izpildes kontroli nodrošina Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde "Jelgavas pilsētas pašvaldības policija".

14. Par noteikumu 7.punkta prasību neievērošanu mājas dzīvnieka īpašniekam izsaka brīdinājumu vai piemēro naudas sodu līdz 100 euro.

V. NOSLĒGUMA JAUTĀJUMS

15. Atzīt par spēku zaudējušiem Jelgavas pilsētas pašvaldības 2013.gada 28.novembra saistošos noteikumus Nr.13-53 "Mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas kārtība Jelgavas pilsētā".

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs A.Rāviņš

 

 

Paskaidrojuma raksts
Jelgavas pilsētas pašvaldības 2016.gada 28.aprīļa saistošajiem noteikumiem Nr.16-12 "Par mājdzīvnieku turēšanu Jelgavas pilsētā"

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Īss projekta satura izklāsts 1.1. Saistošie noteikumi "Par mājdzīvnieku turēšanu Jelgavas pilsētā" (turpmāk – Saistošie noteikumi) izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43.panta pirmās daļas 10.punktu, Dzīvnieku aizsardzības likuma 8.panta trešo un ceturto daļu, Ministru kabineta 2006.gada 4.aprīļa noteikumu Nr.266 "Labturības prasības mājas (istabas) dzīvnieku turēšanai, tirdzniecībai un demonstrēšanai publiskās izstādēs, kā arī suņa apmācībai" 13.punktu, Ministru kabineta 2012.gada 2.oktobra noteikumu Nr.678 "Klaiņojošu suņu un kaķu izķeršanas prasības" 16.punktu.
1.2. Saistošie noteikumi nosaka mājas dzīvnieku turēšanas un klaiņojošo vai bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušo dzīvnieku izķeršanas kārtību.
2. Projekta nepieciešamības pamatojums 2.1. Jelgavas pilsētas pašvaldības 2013.gada 28.novembra saistošajos noteikumos Nr.13-53 "Mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas kārtība Jelgavas pilsētā" nepieciešams precizēt mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas kārtību Jelgavas pilsētā, tai skaitā noteiktos aizliegumus, un izslēgt normu par suņu reģistrāciju JPPI "Pilsētsaimniecība", jo ar 2016.gada 1.jūliju suņiem jābūt apzīmētiem ar mikroshēmu un reģistrētiem mājas (istabas) dzīvnieku reģistra datu bāzē, kas ir vienotās informācijas sistēmas "Lauksaimniecības datu centra informācijas sistēma" sastāvdaļa.
2.2. Saistošo noteikumu mērķis ir nodrošināt veselīgu un tīru vidi Jelgavas pilsētā, lai mājas dzīvnieku turēšana neradītu draudus cilvēkiem un dzīvniekiem, samazināt mājas dzīvnieku radīto traumu skaitu, kā arī novērst dzīvnieku klaiņošanu.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu izpilde tiek nodrošināta apropriētā budžeta ietvaros.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu uzraudzību un kontroli veiks Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde "Jelgavas pilsētas pašvaldības policija".
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav notikušas.

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs A.Rāviņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!