• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidentu Pasaules ekonomiskajā forumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.02.1996., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28215

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dānijas Karalistes ārlietu ministra oficiālās vizītes gaitā

Vēl šajā numurā

06.02.1996., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRU KABINETA ZIŅAS

Par Ministru prezidentu Pasaules ekonomiskajā forumā

Latvijas Republikas Ministru prezidents Andris Šķēle no 2. līdz 5. februārim piedalījās Pasaules ekonomiskajā forumā Davosā, kur tikās ar vairāku valstu valdību un starptautisku organizāciju pārstāvjiem.

Tiekoties ar Polijas prezidentu Aleksandru Kvašņevski, pārrunātas Latvijas un Polijas ekonomiskās attiecības, to tālākās attīstības iespējas, kā arī problēmas, kas saistītas ar virzību uz Eiropas Savienību.

Sarunā ar Singapūras premjerministra vietnieku Lī Hsen Lungu (Lee Hsien Loong) A. Šķēle skāra Latvijas ostu attīstības un kuģniecības jautājumus.

Tiekoties ar Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas prezidentu Ūaku de Laruzjē (Jacques de Larosiere), tika pārspriesta Latvijas ekonomiskā attīstība un iespējas saņemt finansiālu palīdzību vairāku projektu realizēšanā.

Andris Šķēle tikās ar Ekonomiskās sadarbības attīstības organizācijas (OECD) ģenerālsekretāru Ūanu Klodu Peijo (Jean — Claude Paye) un Pasaules tirdzniecības organizācijas (WTO) ģenerāldirektoru Renato Rudžjero (Renato Ruggiero) un pārrunāja iespējas Latvijai iestāties šajās organizācijās. Tas būtiski atvieglinātu iespējas iekļauties pasaules ekonomiskajā apritē, tādējādi likvidējot daudzus nevajadzīgus šķēršļus un padarot Latviju par līdzvērtīgu tirdzniecības partneri visām attīstītajām valstīm.

Ar Eiropas komisijas prezidentu Ūaku Santēru (Jacques Santer) Andris Šķēle pārsprieda problēmas, kas saistītas ar Latvijas virzību uz ES.

Ministru prezidents tikās ar Ukrainas ārējo ekonomisko sakaru ministru Sergeju Osiku un apsprieda līguma projektu par tirdzniecību ar lauksaimniecības produktiem, kā arī starpvalstu komisijas darbības uzsākšanu.

Sarunā ar Krievijas ekonomikas ministru Jevgeņiju Jasinu izskatītas abu valstu ekonomiskās attiecības un to iespējamā attīstība.

A. Šķēle tikās arī ar Federālā izmeklēšanas biroja direktoru Luisu Frī (Louis Freeh). Sarunu gaitā skarti jautājumi par FIB biroja atvēršanu kādā no Baltijas valstīm un organizētās noziedzības apkarošanu.

Ar Džordžu Sorosu (George Soros) Andris Šķēle apsprieda iespēju atvērt Rīgā juridisko skolu.

Valdības preses dienests

Ekonomikas un finansu komitejā

Ministru kabineta Ekonomikas un finansu komiteja 5.februārī izskatīšanai valdības sēdē akceptēja projektu grozījumiem MK noteikumos par valsts nodevas apmēru naturalizācijas iesniegumu izskatīšanai. Ar to paredzēts noteikt, ka pagājušajam gadam noteiktais nodevas apmērs (30 lati vai 15 lati atkarībā no naturalizācijas pieteikumu iesniegušās personas statusa) attieksies arī uz šo gadu un turpmākajiem gadiem.

Komiteja akceptējusi arī noteikumu projektu “Par lauku apvidus zemes kadastrālo vērtēšanu”. Tas paredz vienotu zemes kadastrālās vērtības noteikšanas kārtību lauku apvidos, lai varētu šos datus izmantot nekustamā īpašuma nodokļa, valsts zemes nomas apmēra aprēķināšanai, privatizējamo zemes gabalu novērtēšanai un izpirkšanas maksas noteikšanai, zemes pirkšanas, pārdošanas, mantošanas, dāvināšanas un citu ar zemes vērtību saistīto darījumu kārtošanai.

Pašvaldību īpašumā nolemts nodot astoņu privatizējamo valsts uzņēmumu sociālās jomas objektus, tai skaitā Smiltenes aptiekas dzīvojamo māju ar palīgēkām, akciju sabiedrības “Rekords” dzīvojamo māju, Rīgas laku un krāsu rūpnīcas bērnudārzu.

Privatizācijai nolemts nodot kārtējos 39 valsts īpašuma objektus, tai skaitā SIA “Reaģents”, akciju sabiedrību “Rīgas motorūpnīca”, valsts uzņēmumu “Grīziņkalns”, sporta inventāra fabriku “Dinamo”, redakciju “Draugs”, redakciju “Skola un Ģimene”, valsts uzņēmumu “Apgāds “ Zīlīte””, akciju sabiedrību LETA.

Valsts un sociālo lietu komitejā

Vakar, 5. februārī, Ministru kabineta Valsts un sociālo lietu komiteja akceptēja noteikumu projektus “Par Pašvaldību lietu pārvaldes izveidošanu”, “Par pašvaldību darbības pārraudzību”, Pašvaldību lietu pārvaldes nolikumu un grozījumus Ministru kabineta noteikumos nr. 343 un nr. 340.

Šie dokumenti pieņemti, lai īpašu uzdevumu ministrs un Pašvaldību lietu pārvalde varētu īstenot valsts politiku, kas ir vērsta uz pašvaldību lomas un to tiesību nostiprināšanu.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!