• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie ekonomikas ministra. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.01.1996., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28138

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Valsts prezidenta

Vēl šajā numurā

24.01.1996., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie ekonomikas ministra

Otrdien, 23. janvārī, LR ekonomikas ministrs Guntars Krasts tikās ar Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas pārstāvjiem — Baltijas valstu un Baltkrievijas sektora direktoru Džordžu Krivicki (George Krivicky), šī paša sektora vadošo speciālisti Ellenu Katrīni Diviku (Ellen Kathrine Dyvik) un Latvijas pārstāvniecības biroja vadītāju Juso Salokoski (Juuso Salokoski).

ERAB pārstāvji tikšanās gaitā iepazīstināja ar tiem projektiem, kurus Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka pašlaik realizē Latvijā vai arī grasās īstenot tuvākajā laikā, un raksturoja gan konkrētās nozares, gan arī projektu finansiālās izmaksas.

Liela vērība šīs tikšanās gaitā tika veltīta ERAB izstrādātajam projektam par Daugavas kaskādes hidroelektrostaciju rekonstrukciju. Ar šī projekta galvenajām nostādnēm ekonomikas ministru Guntaru Krastu iepazīstināja konsultāciju firmas “NORPLAN A/S” direktors hidroenerģijas un ūdens resursu jautājumos Braiens Glovers (Dr. Brian J. Glover). Viņš arī pamatoja, kāpēc Latvijas valstij no ekonomiskā viedokļa būtu izdevīgi vispirms veikt Pļaviņu HES rekonstrukciju, nevis Šeguma HES, kā iecerējusi “Latvenergo” vadība.

Tikšanās nobeigumā ekonomikas ministrs Guntars Krasts uzsvēra, ka šī projekta īstenošana būs ļoti nozīmīga ne tikai Latvijas tautsaimniecības attīstībai, bet arī visām Baltijas valstīm kopumā, tāpēc Ekonomikas ministrijas vadība visnotaļ atbalstīs tā realizāciju.

Ieva Jākobsone,

EM preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!