• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiek gaidīti visas pasaules latviešu zinātnieki vienkop Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.08.2001., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28070

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Top Pasaules brīvo latviešu apvienības 45 gadu jubilejas izstāde

Vēl šajā numurā

08.08.2001., Nr. 116

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiek gaidīti visas pasaules latviešu zinātnieki vienkop Rīgā

Otrais Pasaules latviešu zinātnieku kongress Rīgā nākamnedēļ, 2001. gada 14.–15. augustā, turpinot Pasaules latviešu zinātņu kongresa (1991) tradīcijas, tiek organizēts, lai padziļinātu sabiedrības izpratni par pašreizējo zinātnes, tehnoloģijas un augstākās izglītības situāciju Latvijā, par Latvijas zinātnes potenciālu.

Kongresa dalībnieku vidū būs Latvijas un Latvijas izcelsmes zinātnieki no ārzemēm. Kongresa tematika aptver visas zinātņu nozares, kuras nosacīti var iedalīt četrās lielās grupās: humanitārās un sociālās, dabas, dzīvības un tehniskās zinātnes. Apmēram 38 sekciju sēdēs nolasītie referāti, ziņojumi, diskusijas un apaļie galdi iepazīstinās klausītājus ar nozīmīgākajām izstrādnēm un svarīgākajām problēmām. Saikne ar augstākās izglītības situāciju un perspektīvu attaisno kongresa moto “Par zināšanās balstītu sabiedrību Latvijā”. Pieteikto 607 referātu tēzes būs publicētas atsevišķā krājumā.

Kongresa patronese ir Valsts prezidente V.Vīķe–Freiberga, aizbildņi — LZA prezidents J.Stradiņš, izglītības un zinātnes ministrs K.Greiškalns, Rīgas domes priekšsēdētājs G.Bojārs.

Kongresa gaitā paredzēti daudzi ar zinātnes dzīvi un vēsturi saistīti pasākumi: pieminekļa atklāšana Nobela prēmijas laureātam rīdziniekam V.Ostvaldam, LZA Lielās medaļas pasniegšana J.Hartmanim un laureāta akadēmiskā lekcija, žurnāla “Akadēmiskā Dzīve” 40. numura prezentācija u.c.

LZA zinātniskais sekretariāts, Ilga Tālberga

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!