• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vēl vienu projektu Latvijas un Vācijas sadarbībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.08.2001., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28068

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Radiovisuma vidū visi, un Latvija

Vēl šajā numurā

08.08.2001., Nr. 116

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vēl vienu projektu Latvijas un Vācijas sadarbībā

Lai izvērtētu dvīņojumsadarbības projekta “Iekšējā tirgus kapacitātes attīstība un stiprināšana” rezultātus, 2001. gada 27. jūlijā Finansu minitrijā notika Projekta vadības komitejas noslēguma sēde, kurā kopā ar projekta partneriem no Latvijas piedalīsies arī pārstāvji no Vācijas federālās finansu ministrijas (BMF), Vācijas Attīstības kredītbankas (KfW) un Vācijas Standartizācijas institūta (DIN).

1999. gadā sāktā 0,8 miljonus eiro vērtā iekšējā tirgus kapacitātes attīstības un stiprināšanas projekta ietvaros Latvijas valsts pārvaldes institūcijas tika konsultētas jautājumos, kas saistīti ar valsts atbalstu un valsts iepirkumu, nodokļu audita sistēmas modernizāciju, kā arī makroekonomisko analīzi un plānošanu. Atbalstu saņēma arī “Latvijas valsts standarts”, kura sadarbība ar Vācijas Standartizācijas institūtu aizsākās 1993. gadā Vācijas valdības “Transform” konsultāciju programmas ietvaros un sekmīgi tika turpināta “Phare” dvīņojumprojektā.

Vācijas institūciju virsvadībā Latvijā pašreiz tiek īstenoti vienveidīgas sadarbības projekti tiesu sistēmas reformēšanā un pārtikas produktu kontroles sistēmas modernizācijā un attīstībā. Gada sākumā noslēdzās Latvijas un Brandenburgas federālās zemes dvīņprojekts lauksaimniecības sektorā.

Eiropas Savienības “Phare” programmas dvīņprojekti ir svarīgs līdzeklis ES prasībām atbilstošu institūciju veidošanai ES kandidātvalstīs. Programmas koncepcijas pamatā ir sadarbība starp ES dalībvalsts institūciju un atbilstošo institūciju attiecīgajā kandidātvalstī.

Šādu projektu sekmīgie rezultāti nav mazsvarīgs faktors, vērtējot kandidātvalstu gatavību iestājai ES. Eiropeisko aspektu projektā akcentē sadarbība ar britu nodokļu administrācijas speciālistiem. Vācija ir gandarīta par Latvijas uzticēšanos tās pārvaldes struktūrām, pārņemot nozīmīgu daļu Eiropas likumdošanas sistēmas.

Vācijas vēstniecība Latvijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!