• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 7. augusta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.08.2001., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28057

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta Komitejas 6.augusta sēdē

Vēl šajā numurā

08.08.2001., Nr. 116

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 7. augusta sēdē

Vakar kārtējā valdības sēdē ir akceptēts rīkojums “Par fondiem un starptautiskajām izglītības un sadarbības programmām”.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus “Ostu attīstības fonda nolikums”.

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā likumprojekts “Valsts informācijas sistēmu likums” . Likumprojekts paredz noteikt vienotu valsts informācijas sistēmu, izveidošanas, reģistrēšanas, uzturēšanas un informācijas aprites kārtību. Likuma mērķi būs nodrošināt valsts informācijas sistēmu organizāciju savstarpēju sadarbību un attīstību un nodrošināt valsts un pašvaldību institūciju sniedzamo informācijas pakalpojumu pieejamību un kvalitāti, lietojot valsts informācijas sistēmas.

Akceptēts g rozījums Ministru kabineta 2000.gada 10.augusta rīkojumā Nr.407 “Par transportlīdzekļu izmantošanu dienesta vajadzībām” .

Akceptēti “Noteikumi par hidroelektrostaciju hidrotehnisko būvju drošuma sertifikātiem”. Tie nosaka kārtību, kādā Valsts būvinspekcija izsniedz un anulē hidroelektrostaciju hidrotehnisko būvju drošuma sertifikātus.

Akceptēti “Gaujas Nacionālā parka individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumi”. Tie nosaka Gaujas Nacionālā parka individuālo aizsardzības un izmantošanas kārtību, kā arī parka funkcionālo zonu platības un robežu aprakstus.

Akceptēti g rozījumi Ministru kabineta 1996.gada 24.decembra noteikumos Nr.460 “Kārtība, kādā Ministru kabinets saskaņo ar pašvaldībām jautājumus, kas skar pašvaldību intereses” .

Akceptēti “Nacionālā bibliotēku krājuma noteikumi” . Noteikumi nosaka nacionālā bibliotēku krājuma veidošanas, papildināšanas, uzskaites, uzturēšanas un saglabāšanas, kā arī nacionālajā bibliotēku krājumā esošo seniespiedumu, reto grāmatu, rokrakstu un citu kultūras pieminekļu konservācijas un restaurācijas kārtību.

Akceptēti “Vietējas nozīmes bibliotēku tīkla darbības noteikumi” . Vietējās pašvaldības bibliotēku skaitu attiecīgās pašvaldības administratīvajā teritorijā nosaka pagasta padome, pilsētas dome vai novada dome (padome) ar tādu aprēķinu, lai katrā pagasta, pilsētas vai novada teritorijas daļā ir pieejami pašvaldības bibliotēku pakalpojumi.

Akceptēti noteikumi “Nacionālā kopkataloga veidošanas un izmantošanas kārtība” .

Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu “Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likums” . Likumprojekts ir izstrādāts, lai izveidotu sistēmu bezdarbnieka un darba meklētāja atbalstam, nodrošinot plašāku pieeju atbilstošiem aktīvās nodarbinātības pasākumiem, vienlaikus veicinot pāreju no pasīva bezdarbnieka pabalsta saņēmēja uz aktīvu darba meklētāju. Paredzams, ka likums stāsies spēkā 2002.gada 1.janvārī.

Akceptēts grozījumu projekts likumā “Par apdrošināšanu bezdarba gadījumam” . Grozījumu projekts nepieciešams sakarā ar to, ka ir izstrādāts Bezdarbnieka un darba meklētāja atbalsta likuma projekts, ar kura spēkā stāšanos spēku zaudēs likums “Par nodarbinātību”. Tāpēc ir nepieciešams veikt grozījumus likumā “Par apdrošināšanu bezdarba gadījumam”, aizvietojot likuma tekstā viena likuma nosaukumu ar otru.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 10.jūnija noteikumos Nr.211 “Noteikumi par audžuģimenēm” . Grozījumi paredz valsts sociālā pabalsta — atlīdzības par audžuģimenes pienākumu pildīšanu uz laiku, kas ir ilgāks par vienu mēnesi, administrēšanu nodot Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai. Līdz šim minētā pabalsta administrēšanu nodrošināja Sociālās palīdzības fonds, savukārt pašvaldību sociālās palīdzības dienesti nodrošināja tā izmaksu. Pēc minēto grozījumu stāšanās spēkā — ar 2002.gada 1.janvāri — audžuģimenēm visi valsts pabalsti tiks izmaksāti vienuviet un vienā laikā.

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts likumā “Par patvēruma meklētājiem un bēgļiem Latvijas Republikā” . Saskaņā ar 2001.gada 13.martā Ministru kabinetā akceptēto “Valsts robežsardzes attīstības koncepciju 2001. — 2005.gadam”, reorganizējot Valsts policijas Imigrācijas policiju, tiks izveidots imigrācijas dienests Valsts robežsardzes sastāvā, līdz ar to pieteikumu par bēgļa statusa piešķiršanu iesniegšana gan valsts robežas šķērsošanas vietās, gan Latvijas Republikas teritorijā, pārrunas ar patvēruma meklētāju veiks Valsts robežsardzes darbinieki. Akceptēti grozījumu projekti likumā “Par policiju”, “Robežsardzes likumā” un likumā “Par ārvalstnieku un bezvalstnieku ieceļošanu un uzturēšanos Latvijas Republikā”.

Akceptēti noteikumi “Licencētās rūpnieciskās zvejas kārtība” . Noteikumi attiecas uz Latvijas Republikas teritoriālajiem ūdeņiem, ekonomiskās zonas ūdeņiem un iekšējiem ūdeņiem, tai skaitā iznomātajiem un privātajiem ūdeņiem, izņemot ūdeņus, kas tiek izmantoti tikai specializētai zivkopībai un mākslīgai zivju pavairošanai.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus “Noteikumi par meža reproduktīvo materiālu” . Tie nosaka meža reproduktīvā materiāla ieguves avotu reģistrācijas kārtību, materiāla kvalitātes un sertificēšanas prasības, materiāla (arī ģenētiski modificēta materiāla) tirdzniecības un izmantošanas kārtību.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 19.decembra noteikumos Nr.435 “Izložu un azartspēļu organizēšanas un uzturēšanas uzraudzības un kontroles kārtība” .

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 2.februāra noteikumos Nr.33 “Noteikumi par latviešu valodas prasmes un Latvijas Republikas Satversmes pamatnoteikumu, valsts himnas teksta un Latvijas vēstures zināšanu pārbaudi personām, kuras vēlas iegūt Latvijas pilsonību naturalizācijas kārtībā” . Grozījumi paredz, ka turpmāk pretendents, kurš kārto vēstures, Satversmes zināšanu pārbaudi rakstiski, izpilda testu. Jaunā kārtība paredz iekļaut testā arī tādus jautājumus, uz kuriem būs jādod konkrēta atbilde, neizvēloties starp dažādiem atbilžu variantiem.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumus “Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā” . Latvijas pilsonība naturalizācijas kārtībā piešķirta 354 pilsonības pretendentiem, tai skaitā 49 viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Akceptēts rīkojums “Par bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības “Valsts zāļu aģentūra” padomi” . Padomes priekšsēdētājs ir labklājības ministrs A.Požarnovs.

Valdība pieņēma zināšanai un apstiprināja Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu oficiālās nostājas papildinājumus sadaļā “Vide” .

Atbalstīti papildinājumi likumprojektam “Par telekomunikācijām” izskatīšanai Saeimā trešajā lasījumā .

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 28.decembra noteikumos Nr.455 “Noteikumi par valsts nodevu par vīzu un uzturēšanās atļauju izsniegšanu un ar to saistītajiem pakalpojumiem” un grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 28.marta noteikumos Nr.116 “Ārvalstnieku un bezvalstnieku nodarbināšanas kārtība Latvijā”. Tie nepieciešami, lai nodrošinātu valsts atbalstu Latvijas Starptautiskajai skolai, atvieglojot skolas uzaicināto pedagogu darbā iekārtošanas nosacījumus.

Akceptēts rīkojums “Par bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības “Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra” padomi” . Par padomes priekšsēdētāju apstiprināts labklājības ministrs A.Požarnovs.

Pieņemts zināšanai pārskats par Centrālās dzīvojamo māju privatizācijas komisijas darbību un dzīvojamo māju privatizācijas procesa norisi 2001.gada II ceturksnī.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai informāciju par autortiesību un blakustiesību aizsardzību Latvijā.

Valdība akceptēja Valsts aizsardzības koncepciju . Koncepcijas mērķis ir noteikt un pamatot valsts aizsardzības pamatprincipus un to izpildes vadlīnijas.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!