• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tikšanos ar Eiropas Komisijas auditoriem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.08.2001., Nr. 115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28016

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tikšanos ar Starptautiskā valūtas fonda pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

03.08.2001., Nr. 115

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tikšanos ar Eiropas Komisijas auditoriem

Finansu ministrijas valsts sekretāres vietniece nacionālā atbildīgā amatpersona Ingūna Sudraba tikās ar Eiropas Komisijas (EK) auditoriem, kas no šā gada 23.jūlija līdz 1.augustam strādāja Latvijā

Eiropas Komisijas auditori Latvijā strādāja lai pārbaudītu, vai izveidotā sistēma SAPARD finansu līdzekļu izlietojumam atbilst daudzgadējā finansu līguma kritērijiem.

Tikšanās laikā EK auditori iepazīstināja I.Sudrabu ar veiktās pārbaudes rezultātiem. "Varu būt gandarīta, ka auditoriem nebija būtisku iebildumu pret izveidoto sistēmu un tā atbilst SAPARD administrēšanas sistēmai. Tiesa, Latvijai jāveic nelielas izmaiņas Lauku attīstības plānā un līdz ar to Lauku atbalsta dienesta attiecīgajās procedūrās, lai samazinātu subjektīvu lēmumu par iesniegtajiem projektiem pieņemšanu. Minētās izmaiņas Latvijai jāsagatavo un jānosūta EK līdz septembrim, lai tās varētu akceptēt EK. Lauku atbalsta dienests tiks akreditēts tikai pēc minēto izmaiņu Lauku attīstības plānā akceptēšanas."

Kā jau ziņots iepriekš, Latvijas Finansu ministrijas valsts sekretāres vietniece nacionālā atbildīgā amatpersona Ingūna Sudraba šā gada jūlija sākumā nosūtīja Eiropas Komisijai akreditācijas rakstu par SAPARD maksājumu aģentūru — Lauku atbalsta dienestu.

27.jūnijā Briselē atbilstoši Eiropas Komisijas jaunieviestajai procedūrai Latvijas nacionālā atbildīgā amatpersona, Finansu ministrijas valsts sekretāres vietniece prezentēja Eiropas Komisijas Lauksaimniecības ģenerāldirektorāta pārstāvjiem SAPARD programmas administrēšanā iesaistīto institūciju izveidotās sistēmas atbilstību daudzgadējā finansu līguma kritērijiem.

Latvija bija pirmā kandidātvalsts, kas sniedza šāda veida prezentāciju Eiropas Komisijas auditoriem. Nacionālās atbildīgās amatpersonas prezentācijā bija aicināti piedalīties arī Lauku atbalsta dienesta (LAD), Valsts kases, Zemkopības ministrijas un Finansu ministrijas pārstāvji.

Latvijas Lauksaimniecības un lauku attīstības plānu ES apstiprināja 2000.gada 25.oktobrī. 2001.gada 25.janvārī tika parakstīts SAPARD daudzgadējais finansu līgums, kas nosaka tehnisko, juridisko un administratīvo bāzi, saskaņā ar kuru Latvijā tiks realizēta Lauksaimniecības un lauku attīstības programma. Ikgadējais finansu līgums, kas nosaka 2000.gada iespējamo finansējumu Latvijai SAPARD programmas ietvaros (22 221 936 eiro), starp Latviju un ES ir noslēgts 2001.gada 30.martā.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!