• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Liepājas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Liepājas pilsētas domes 2016. gada 28. janvāra saistošie noteikumi Nr. 2 "Kārtība, kādā Liepājas pilsētas pašvaldība sedz pirmsskolas izglītības programmas izmaksas privātajai izglītības iestādei". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 5.02.2016., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/op/2016/25.6

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

05.02.2016., Nr. 25

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Liepājas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 2

Pieņemts: 28.01.2016.

OP numurs: 2016/25.6

2016/25.6
RĪKI

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.2

Liepājā 2016.gada 28.janvārī (prot. Nr.1, 11.§)

Kārtība, kādā Liepājas pilsētas pašvaldība sedz pirmsskolas izglītības programmas izmaksas privātajai izglītības iestādei

Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma
17.panta 24daļu

1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Liepājas pilsētas pašvaldība (turpmāk – pašvaldība) nosaka vienam izglītojamajam nepieciešamās vidējās izmaksas pirmsskolas izglītības programmā pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs un kārtību, kādā pašvaldība sedz pirmsskolas izglītības programmas (no pusotra gada vecuma līdz pamatizglītības ieguves uzsākšanai) izmaksas privātajai izglītības iestādei (turpmāk – pašvaldības atbalsts).

2. Pašvaldības atbalsts tiek piešķirts, ja izglītojamā un viena vecāka vai likumiskā pārstāvja (turpmāk – likumiskais pārstāvis) dzīvesvieta ir deklarēta pašvaldības administratīvajā teritorijā.

3. Pašvaldība, īstenojot pašvaldības funkcijas izglītībā, sniedz pašvaldības atbalstu Liepājas pilsētas privātajām izglītības iestādēm uz savstarpēja līguma pamata ar likumisko pārstāvi un privāto izglītības iestādi, ja izglītības iestādēs tiek īstenotas licencētas pirmsskolas izglītības programmas.

4. Pašvaldības atbalsta aprēķinā (pielikums) iekļauti pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu iepriekšējā gada pēc naudas plūsmas uzskaitītie izdevumi par vienu izglītojamo mēnesī, tas ir 147,98 EUR mēnesī, aprēķinā neiekļaujot izglītojamā ēdināšanu. Ja pašvaldības atbalsts tiek maksāts par nepilnu mēnesi, tad to aprēķina proporcionāli apmeklējuma dienu skaitam.

5. Gadījumos, ja pirmsskolas izglītības programmas īstenošanas pakalpojumu maksa, kurā nav iekļauta izglītojamā ēdināšana, privātā izglītības iestādē ir zemāka, kā šo saistošo noteikumu 4.punktā minētais pašvaldības atbalsts, pašvaldības atbalstu nodrošina apmērā, kas atbilsts pirmsskolas izglītības pakalpojuma izmaksām privātā izglītības iestādē un ir noteikta līgumā starp attiecīgo privāto izglītības iestādi un izglītojamā likumisko pārstāvi.

6. Pašvaldības atbalsts tiek nodrošināts, noslēdzot līgumu starp Liepājas pilsētas pašvaldības iestādi "LIEPĀJAS PILSĒTAS IZGLĪTĪBAS PĀRVALDE" (turpmāk – Izglītības pārvalde), privāto izglītības iestādi un likumisko pārstāvi vienu reizi finanšu gadā.

7. Pašvaldības atbalsts tiek ieskaitīts attiecīgās privātās izglītības iestādes kontā.

8. Privātā izglītības iestāde katru mēnesi līdz piektajam datumam iesniedz pieprasījumu par iepriekšējo mēnesi pašvaldības atbalsta saņemšanai. Iesniegtos dokumentus pārbauda un lēmumu par pašvaldības atbalsta piešķiršanu pieņem Izglītības pārvalde.

9. Par pieņemto lēmumu Izglītības pārvalde informē privāto izglītības iestādi, izglītojamā likumisko pārstāvi un Liepājas pilsētas pašvaldības Finanšu pārvaldi (turpmāk –Finanšu pārvalde). Finanšu pārvalde 10 darbdienu laikā pēc informācijas saņemšanas veic maksājumu attiecīgās privātās izglītības iestādes kontā.

10. Pašvaldības atbalsts no pašvaldības budžeta tiek pārtraukts, ja:

10.1. izglītojamā un viena no likumiskā pārstāvja dzīvesvietām nav deklarēta Liepājas pašvaldības administratīvajā teritorijā;

10.2. tiek pārtraukt līgums starp privāto izglītības iestādi un izglītojamā likumisko pārstāvi par pirmsskolas izglītības programmas apguves īstenošanu attiecīgajā iestādē.

11. Lēmumu par pašvaldības atbalsta pārtraukšanu pieņem Izglītības pārvalde.

12. Izglītības pārvaldes pieņemto lēmumu var apstrīdēt pašvaldības domē.

13. Saistošie noteikumi publicējami un stājas spēkā likuma "Par pašvaldībām" 45.pantā noteiktajā kārtībā.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks

 

Pielikums
Liepājas pilsētas domes
2016.gada 28.janvāra saistošajiem
noteikumiem Nr.2

PAŠVALDĪBAS ATBALSTA APRĒĶINS

Nosaukums

Nr.
p.k.

EKK nosaukums

EKK kods

Izmaksas uz
1 audzēkni mēnesī (euro)

1. Atalgojums

1.1.

Atalgojumi (izņemot pedagogu atalgojumu, kuru piešķir kā mērķdotācijas no valsts budžeta)

1100

90,99

2. Darba devēja VSAOI

2.1.

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, pabalsti un kompensācijas (izņemot valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, kuras piešķir kā mērķdotāciju no valsts budžeta)

1200

21,22

3. Komandējumi un darba braucieni

3.1.

Mācību, darba un dienesta komandējumi, dienesta, darba braucieni (izņemot tos, kas finansēti no Eiropas Savienības fondiem)

2100

0,01

4. Pakalpojumu samaksa

 

 

2200

19,00

 

4.1.

Pasta, telefona un citi sakaru pakalpojumi

2210

0,41

 

4.2.

Izdevumi par komunālajiem pakalpojumiem

2220

10,65

 

4.3.

Iestādes administratīvie izdevumi un ar iestādes darbības nodrošināšanu saistītie izdevumi

2230

0,96

 

4.4.

Remontdarbi un iestāžu uzturēšanas pakalpojumi (izņemot ēku, būvju un ceļu kapitālo remontu)

2240

6,97

 

4.5.

Informācijas tehnoloģiju pakalpojumi

2250

0,01

 

4.6.

Īres un nomas maksa

2260

0,00

5. Krājumi, materiāli, energoresursi, preces, biroja preces un inventārs, kurus neuzskaita pamatkapitāla veidošanā

2300

 

2300

4,04

 

5.1.

Izdevumi par precēm iestādes darbības nodrošināšanai

2310

1,56

 

5.2.

Kurināmais un enerģētiskie materiāli

2320

0,01

 

5.3.

Zāles, ķimikālijas, laboratorijas preces, medicīniskās ierīces, medicīniskie instrumenti, laboratorijas dzīvnieki un to uzturēšana

2340

0,12

 

5.4.

Kārtējā remonta un iestāžu uzturēšanas materiāli

2350

1,42

 

5.5.

Valsts un pašvaldību aprūpē un apgādē esošo personu uzturēšanas izdevumi (izņemot ēdināšanas izdevumus (EKK 2363))

2360

0,55

 

5.6.

Mācību līdzekļi un materiāli (izņemot valsts budžeta dotācijas mācību līdzekļu iegādei)

2370

0,38

6. Izdevumi periodikas iegādei

6.1.

Izdevumi periodikas iegādei

2400

0,00

7. Pamatlīdzekļu nolietojums

7.1.

Pašvaldības izglītības iestāžu kopējais pamatlīdzekļu nolietojums

 

12,72

 

 

Kopā

 

147,98

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks

 

Saistošo noteikumu "Kārtība, kādā Liepājas pilsētas pašvaldība sedz pirmsskolas izglītības programmas izmaksas privātajai izglītības iestādei"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums

Ņemot vērā Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijas 2015.gada 16.decembra vēstuli Nr.18-1e/10306 "Par saistošo noteikumu aktualizēšanu" un to, ka Izglītības likuma 17.panta 24 daļa nosaka, ka pašvaldība izdod saistošos noteikumus, kuros nosaka kārtību par bērniem, kuri sasnieguši pusotra gada vecumu un dzīvesvieta bērnam un vienam vecākam vai likumiskajam pārstāvim deklarēta Liepājas administratīvajā teritorijā, bet pašvaldība nenodrošina vietu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, tad pašvaldība šim privātajam pakalpojuma sniedzējam sedz izmaksas Ministru kabineta noteiktajā kārtībā.

Normatīvie akti paredz arī, ka, ja bērnam tiek piedāvāta vieta pašvaldības pirmsskolas iestādē, bet bērna vecāks vai likumiskais pārstāvis no piedāvātās vietas ir atteicies un bērns turpina apgūt pirmsskolas izglītības programmu privātajā izglītības iestādē, pašvaldība turpina sniegt atbalstu saistošo noteikumu noteiktajā apmērā privātajai izglītības iestādei.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu projektā ir iestrādāta Ministru kabineta 2015.gada 8.decembra noteikumu Nr.709 "Noteikumi par izmaksu noteikšanas metodiku un kārtību, kādā pašvaldība atbilstoši tās noteiktajām vidējām izmaksām sedz pirmsskolas izglītības programmas izmaksas privātai izglītības iestādei" noteiktā metodika. Šis pašvaldības atbalsts 147,98 EUR apmērā ir paredzēts norēķiniem par pirmsskolas izglītības programmas apguvi privātā izglītības iestādē, ar kuru pašvaldība un bērna likumiskais pārstāvis ir noslēdzis līgumu par izglītības pakalpojuma sniegšanu un kura normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ir reģistrējusi bērnu Valsts izglītības informācijas sistēmā. Lai pamatotu pašvaldības atbalsta izlietojumu atbilstoši finansējuma mērķim, privātā izglītības iestāde, slēdzot līgumu ar pašvaldību un bērna likumisko pārstāvi, pievieno izmaksu tāmi atbilstoši pakalpojuma sniedzēja apstiprinātiem iepriekšējā gada pēc naudas plūsmas uzskaitītiem izdevumiem vai gadījumā, ja tiek dibināta jauna izglītības iestāde, atbilstoši apstiprinātai plānoto izdevumu tāmei katrā izglītības iestādē. Tāme tiek sagatavota atbilstoši normatīvajiem aktiem par izmaksu ekonomisko klasifikāciju.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu 2015.gadā pašvaldība sniedza atbalstu trijām privātajām izglītības iestādēm Liepājā, kuru pirmsskolas izglītības programmu apgūst 95 bērni.

Ņemot vērā, ka pēc Ministru kabineta noteiktās metodikas aprēķinātais pašvaldību atbalsts vienam bērnam ir 147,98 EUR, tad provizoriski 2016.gadā no pašvaldības budžeta šim mērķim būs nepieciešami 154639 EUR.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Uzņēmējdarbības vidi lēmums neietekmē, jo saistošie noteikumi attiecas uz pirmsskolas izglītības programmas apguvi.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošie noteikumi tiks nosūtīti izvērtēšanai un atzinuma sniegšanai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai. Pēc pozitīva atzinuma saņemšanas tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", Liepājas pilsētas domes mājaslapā www.liepaja.lv.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav nepieciešamas.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!