• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Daugavpils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Daugavpils pilsētas domes 2015. gada 10. decembra saistošie noteikumi Nr. 48 "Daugavpils pilsētas pašvaldības sociālās garantijas bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 20.01.2016., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/op/2016/13.10

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

20.01.2016., Nr. 13

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Daugavpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 48

Pieņemts: 10.12.2015.

OP numurs: 2016/13.10

2016/13.10
RĪKI

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.48

Daugavpilī 2015.gada 10.decembrī (prot. Nr.24, 20.§)

2016.gada 14.janvārī (precizēts)

Daugavpils pilsētas pašvaldības sociālās garantijas bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam

APSTIPRINĀTI
ar Daugavpils pilsētas domes
2015.gada 10.decembra sēdes lēmumu Nr.531,
ar 2016.gada 14.janvāra sēdes lēmumu Nr.4 precizēts

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43.panta trešo daļu,
likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 25.2 pirmo un
piekto daļu un 26.panta otro daļu, Bērnu tiesību aizsardzības likuma
45.2 panta ceturto daļu, Ministru kabineta 2006.gada 19.decembra
noteikumu Nr.1036 "Audžuģimenes noteikumi" 43.punktu,
Ministru kabineta 2005.gada 15.novembra noteikumu Nr.857
"Noteikumi par sociālajām garantijām bārenim un bez vecāku
gādības palikušajam bērnam, kurš ir ārpusģimenes aprūpē,
kā arī pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās" 27., 30., 31. un
31.1punktu, Ministru kabineta 2003.gada 11.marta
noteikumu Nr.111 "Adopcijas kārtība" 28.punktu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka Daugavpils pilsētas pašvaldības sociālās garantijas bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam pirms pilngadības sasniegšanai (turpmāk – bērns) un pēc pilngadības līdz 24 gadu vecuma sasniegšanas (turpmāk – pilngadību sasniegušais bērns), pabalstu aprēķināšanas un izmaksas kārtību, kā arī ar dzīvojamās telpas lietošanu saistīto izdevumu segšanas normatīvus.

2. Saistošajos noteikumos lietotie termini:

2.1. E-iesniegums – dokuments, kas ir nosūtīts izmantojot tiešsaistes formas, kuras pieejamas Vienotajā valsts un pašvaldību pakalpojumu portālā www.latvija.lv vai elektroniskais dokuments, kas ir parakstīts ar drošu elektronisko parakstu.

2.2. Kompensējamā platība ir platība dzīvoklī, ko izmanto dzīvokļa pabalsta aprēķināšanai.

3. Daugavpils pilsētas pašvaldība piešķir:

3.1. Pabalstus ģimenēm, kuru aizbildnībā ir bērns:

3.1.1. Pabalstu karstā ūdens piegādes nodrošināšanai;

3.1.2. Dzīvokļa pabalstu kurināmā iegādei individuālās apkures nodrošināšanai;

3.1.3. Dzīvokļa pabalstu siltumenerģijas piegādes izdevumu apmaksai;

3.1.4. Pabalstu bērna ēdināšanas izdevumu segšanai;

3.1.5. Pabalstu mācību piederumu iegādei;

3.2. Pabalstu audžuģimenēm:

3.3. Pabalstu adoptējamā bērna uzturam;

3.4. Pabalstu viesģimenei bērna uzturam;

3.5. Vienreizēju pabalstu patstāvīgas dzīves uzsākšanai;

3.6. Vienreizēju pabalstu sadzīves priekšmetu un mīkstā inventāra iegādei;

3.7. Pabalstu ikmēneša izdevumiem;

3.8. Dzīvokļa pabalstu pilngadību sasniegušajam bērnam;

3.9. Veselības aprūpes pabalstu;

3.10. Vienreizēju pabalstu dzīvojamās telpas remontam.

4. Pabalsta izmaksu nodrošina Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvalde (turpmāk – Sociālo lietu pārvalde) un Daugavpils pilsētas domes Bērnunams-patversme "Priedīte" (turpmāk – Bērnunams-patversme "Priedīte").

5. Pabalsta apmērs, kas ir noteikts mēnešos, par nepilnu mēnesi tiek noteikts proporcionāli dienu skaitam.

6. Lai saņemtu 3.1.–3.2., 3.8.–3.10.apakšpunktā minētos pabalstus, pabalsta pieprasītājs, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, vēršas ar iesniegumu Sociālo lietu pārvaldē un iesniedz izdevumus apliecinošu dokumentu kopijas (uzrādot oriģinālu), ja pieprasīta izdevumu kompensācija, vai iesniedz E-iesniegumu. Lai saņemtu 3.3., 3.5.–3.7.apakšpunktā minētos pabalstus, pabalsta pieprasītājs, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, vēršas Sociālo lietu pārvaldē šajos saistošajos noteikumos noteiktos gadījumos.

7. Lai saņemtu 3.3.–3.5.apakšpunktā minētos pabalstus, adoptētājs vai audžuģimene, kura ņem bērnu aprūpē no Bērnunama-patversmes "Priedīte", vai pilngadību sasniegušais bērns, pēc ārpusģimenes aprūpes izbeigšanās Bērnunamā-patversmē "Priedīte", uzrādot personu apliecinošu dokumentu vēršas Bērnunamā-patversmē "Priedīte" vai iesniedz E-iesniegumu."

8. Pabalsta pieprasītāja iesniegumu Sociālo lietu pārvalde vai Bērnunams-patversme "Priedīte" izskata un lēmumu par pabalsta piešķiršanu vai atteikumu piešķirt pabalstu pieņem mēneša laikā pēc dokumentu saņemšanas. Lēmumu par pabalsta piešķiršanu Sociālo lietu pārvalde pabalsta pieprasītājam paziņo mutvārdos, bet lēmumu par atteikumu piešķirt pabalstu noformē rakstveidā, norādot atteikuma iemeslus, kā arī lēmuma apstrīdēšanas termiņus un kārtību.

9. Ģimene (persona) nav tiesīga saņemt šajos saistošajos noteikumos noteiktos dzīvokļa vai veselības aprūpes pabalstus, ja ģimene (persona) saņēmusi finansiālu atbalstu dzīvokļa vai veselības aprūpes nodrošināšanai atbilstoši citiem pašvaldības normatīvajiem aktiem.

II. Pabalsti ģimenēm, kuru aizbildnībā ir bērns

10. Ģimenes (personas), kuru aizbildnībā ir bērns līdz 18 gadu vecuma sasniegšanai vai līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai, ja viņš turpina vispārējās, profesionālās, augstākās vai speciālās izglītības iegūšanu klātienē un nav stājies laulībā, ja vidējie ienākumi pēdējo triju mēnešu laikā uz katru ģimenes locekli nepārsniedz attiecīgajā periodā valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas apmēru, ir tiesīgas saņemt šādus pabalstu veidus:

10.1. Pabalstu karstā ūdens piegādes nodrošināšanai – 18,00 euro apmērā kalendārajā gadā;

10.2. Dzīvokļa pabalstu kurināmā iegādei individuālās apkures nodrošināšanai – 114,00 euro apmērā kalendārajā gadā;

10.3. Dzīvokļa pabalstu siltumenerģijas piegādes izdevumu apmaksai par laika periodu no 1.oktobra līdz 31.martam ieskaitot – 26,00 euro apmērā mēnesī par katru bērnu, bet ne vairāk par 93,00 euro mēnesī;

10.4. Pabalstu bērna ēdināšanas izdevumu segšanai:

10.4.1. Daugavpils pirmsskolas izglītības iestādēs – 50% apmērā no ēdināšanas izdevumu summas;

10.4.2. Daugavpils pamatskolās, vidusskolās un profesionālās vidējās izglītības iestādēs mācību gada laikā, vasaras nometnēs Daugavpils pilsētā un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos vasaras brīvlaika periodā – 100% apmērā no ēdināšanas izdevumu summas.

10.5. Pabalstu mācību piederumu iegādei vienu reizi kalendārajā gadā uz katru izglītojamo:

10.5.1. Daugavpils pirmsskolas izglītības iestādēs izglītojamiem – 22,00 euro apmērā;

10.5.2. Daugavpils izglītības iestāžu 1.klases izglītojamiem – 43,00 euro apmērā;

10.5.3. Daugavpils pamatskolās, vidusskolās un profesionālās izglītības iestādēs izglītojamiem, izņemot 1.klases izglītojamos – 29,00 euro apmērā.

11. 10.punktā minētos pabalstus Sociālo lietu pārvalde piešķir ģimenei (personai), kura savu dzīvesvietu ir deklarējusi Daugavpils pilsētas administratīvajā teritorijā.

12. Izvērtējot ģimenes atbilstību 10.punktā minēto ģimeņu kategorijām, Sociālo lietu pārvalde izvērtē ģimenes ienākumu līmeni un materiālo stāvokli atbilstoši kārtībai, kuru piemēro piešķirot Daugavpils pilsētas pašvaldības sociālos pabalstus.

13. Sociālo lietu pārvalde sniegtās ziņas pārbauda, izskatot pabalsta pieprasītāja iesniegtos dokumentus, izmantojot pašvaldības un valsts datu reģistros pieejamās ziņas par ģimeni (personu) vai pieprasot ziņas no valsts un pašvaldību institūcijām, kā arī privātpersonām, ja nepieciešams, pieprasot arī ziņas apliecinošus dokumentus un apsekojot ģimeni (personu) dzīvesvietā.

14. Dzīvokļa pabalstu siltumenerģijas piegādes izdevumu apmaksai, pabalstu karstā ūdens piegādes nodrošināšanai un pabalstu bērna ēdināšanas izdevumu segšanai izmaksā pārskaitījuma veidā uz attiecīgā pakalpojumu sniedzēju norēķinu kontu kredītiestādē.

15. Pabalstu kurināmā iegādei individuālās apkures nodrošināšanai izmaksā skaidrā naudā, pārskaitījuma veidā uz pabalsta pieprasītāja norēķinu kontu kredītiestādē vai pārskaitījuma veidā komersantam kā samaksu par iegādāto kurināmo.

16. Šo noteikumu 10.3.–10.4.punktā minētos pabalstus izmaksā par triju mēnešu periodu. Pēc minētā termiņa notecējuma, pabalsta pieprasītājs šajos noteikumos noteiktajā kārtībā var atkārtoti pieprasīt 10.3.–10.4.punktā minētos pabalstus uz nākamo triju mēnešu periodu.

17. Sociālo lietu pārvalde pieņem lēmumu par atteikumu piešķirt 10.1.–10.4.apakšpunktā minēto pabalstu, ja ģimenes materiālais stāvoklis neatbilst Daugavpils pilsētas pašvaldības sociālo pabalstu piešķiršanas nosacījumiem.

18. Ģimene (persona) nav tiesīga saņemt 10.punktā noteikto atbalstu, ja ģimene (persona) saņēmusi attiecīgo materiālo atbalstu atbilstoši citiem pašvaldības normatīvajiem aktiem.

III. Pabalsts audžuģimenēm

19. Pabalsts audžuģimenēm ietver pabalstus šādiem mērķiem:

19.1. atlīdzība par audžuģimenes pienākumu veikšanu, ja bērnu ievieto audžuģimenē uz laiku, kas ir īsāks par mēnesi (turpmāk – atlīdzība);

19.2. pabalsts bērna uzturam;

19.3. pabalsts apģērba un mīkstā inventāra (piemēram, gultas veļas, segas, spilvena, matrača) iegādei.

20. Atlīdzību piešķir neatkarīgi no audžuģimenē ievietoto bērnu skaita un izmaksā tam no laulātajiem (personai), kas ieguvuši audžuģimenes statusu, kurš ir noslēdzis ar pašvaldību līgumu par bērna ievietošanu audžuģimenē.

21. Sociālo lietu pārvalde pieņem lēmumu par atteikumu piešķirt atlīdzību gadījumā, ja bērns audžuģimenē ievietots uz laiku, kas ir ilgāks par mēnesi.

22. Sociālo lietu pārvalde audžuģimenei izmaksā:

22.1. pabalstu bērna uzturam 115 euro apmērā mēnesī vienam bērnam;

22.2. pabalstu apģērba un mīkstā inventāra iegādei 85 euro apmērā mēnesī vienam bērnam. Sociālo lietu pārvalde ir tiesīga izsniegt pabalstu apģērba un mīkstā inventāra iegādei mantiskā veidā.

23. Audžuģimenēm ir pienākums vienu reizi sešos mēnešos iesniegt Sociālo lietu pārvaldei pārskatu par pabalsta apģērba un mīkstā inventāra iegādei izlietojumu. Pārskata formu nosaka Sociālo lietu pārvalde.

24. Pabalstu audžuģimenēm izmaksā par periodu, kurā bērns ir ievietots audžuģimenē, sākot no bērna ievietošanas audžuģimenē līdz dienai, kad Daugavpils pilsētas bāriņtiesa pieņēmusi lēmumu par bērna uzturēšanās izbeigšanu audžuģimenē vai līdz bērna pilngadības sasniegšanai.

IV. Pabalsts adoptējamā bērna uzturam

25. Adoptētājs, kurš ņem aprūpē bērnu, kurš ir ievietots audžuģimenē un par kuru Daugavpils pilsētas Bāriņtiesa pieņēmusi lēmumu par bērna ārpusģimenes aprūpi, ir tiesīgs saņemt audžuģimenei paredzēto pabalstu bērna uzturam, kuru izmaksā Sociālo lietu pārvalde.

26. Adoptētājs, kurš ņem aprūpē bērnu, par kuru Daugavpils pilsētas Bāriņtiesa pieņēmusi lēmumu par bērna ārpusģimenes aprūpi un kas ir ievietots bērnu aprūpes iestādē, izņemot 27.punktā minēto bērnu aprūpes iestādi, ir tiesīgs saņemt bērnu aprūpes iestādei paredzēto pabalstu bērna uzturam, kuru izmaksā Sociālo lietu pārvalde.

27. Adoptētājs, kurš ņem aprūpē bērnu, par kuru Daugavpils pilsētas Bāriņtiesa pieņēmusi lēmumu par bērna ārpusģimenes aprūpi un kas ir ievietots Bērnunamā-patversmē "Priedīte", ir tiesīgs saņemt Bērnunamam-patversmei "Priedīte" paredzēto pabalstu bērna uzturam, kuru izmaksā Bērnunams-patversme "Priedīte".

28. Pabalstu izmaksā sākot no bērna nodošanas aprūpē dienas līdz tiesas sprieduma par adopcijas apstiprināšanu stāšanās likumīgā spēkā dienai.

29. Pabalstu izmaksā reizi mēnesī ar pārskaitījumu uz pabalsta pieprasītāja norādīto norēķinu kontu kredītiestādē.

V. Pabalsts viesģimenei bērna uzturam

30. Viesģimene, kura ņem aprūpē bērnu no Bērnunama-patversmes "Priedīte", par kuru Daugavpils pilsētas bāriņtiesa pieņēmusi lēmumu par ārpusģimenes aprūpi, ir tiesīga saņemt Bērnunama-patversmes "Priedīte" izmaksāto pabalstu bērna uzturam atbilstoši laikposmam, kurā bērns atrodas viesģimenes aprūpē.

31. Pabalstu izmaksā reizi mēnesī ar pārskaitījumu uz pabalsta pieprasītāja norādīto norēķinu kontu kredītiestādē.

VI. Vienreizējs pabalsts patstāvīgas dzīves uzsākšanai

32. Vienreizējo pabalstu patstāvīgas dzīves uzsākšanai Sociālo lietu pārvalde izmaksā pilngadību sasniegušajam bērnam, par kuru Daugavpils pilsētas Bāriņtiesa pieņēmusi lēmumu par bērna ārpusģimenes aprūpi, pēc ārpusģimenes aprūpes izbeigšanās, izņemot 33.punktā minēto gadījumu.

33. Vienreizējo pabalstu patstāvīgas dzīves uzsākšanai Bērnunams-patversme "Priedīte" izmaksā pilngadību sasniegušajam bērnam, par kuru Daugavpils pilsētas bāriņtiesa pieņēmusi lēmumu par ārpusģimenes aprūpi, pēc ārpusģimenes aprūpes izbeigšanās Bērnunamā-patversmē "Priedīte".

34. Vienreizējs pabalsts patstāvīgas dzīves uzsākšanai tiek noteikts divu valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu apmērā un tiek izmaksāts skaidrā naudā vai ar pārskaitījumu uz pabalsta pieprasītāja norādīto norēķinu kontu kredītiestādē.

VII. Vienreizējs pabalsts sadzīves priekšmetu un mīkstā inventāra iegādei

35. Sociālo lietu pārvaldes izmaksāto vienreizējo pabalstu sadzīves priekšmetu un mīkstā inventāra iegādei ir tiesīgs saņemt pilngadību sasniegušais bērns, par kuru Daugavpils pilsētas Bāriņtiesa pieņēmusi lēmumu par bērna ārpusģimenes aprūpi.

36. Vienreizēja pabalsta sadzīves priekšmetu un mīkstā inventāra iegādei apmērs ir 249,71 euro un tas tiek izmaksāts skaidrā naudā vai ar pārskaitījumu uz pabalsta pieprasītāja norādīto norēķinu kontu kredītiestādē.

VIII. Pabalsts ikmēneša izdevumiem

37. Pabalstu ikmēneša izdevumiem Sociālo lietu pārvalde izmaksā katru mēnesi pilngadību sasniegušam bērnam, par kuru Daugavpils pilsētas Bāriņtiesa pieņēmusi lēmumu par bērna ārpusģimenes aprūpi un kurš:

37.1. turpina mācības vispārējās vai profesionālās izglītības iestādē, kas ir tiesīga izsniegt valsts atzītus vispārējās izglītības vai valsts atzītus profesionālo izglītību un profesionālo kvalifikāciju apliecinošus dokumentus, un saskaņā ar izglītības jomu regulējošajos normatīvajos aktos noteikto kārtību sekmīgi apgūst izglītības programmu;

37.2. turpina studijas augstskolā vai koledžā, kas ir tiesīga izsniegt valsts atzītus diplomus, un saskaņā ar studiju procesu regulējošajos normatīvajos aktos noteikto kārtību sekmīgi apgūst studiju programmu.

38. Pabalsts ikmēneša izdevumiem tiek noteikts valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmērā.

39. Pabalsta izmaksu ikmēneša izdevumiem aptur studiju pārtraukuma laikā un to atjauno, ja studijas tiek atsāktas.

40. Par studiju pārtraukšanu studiju procesu regulējošajos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā pilngadību sasniegušam bērnam ir pienākums nekavējoties informēt Sociālo lietu pārvaldi.

41. Pabalstu izmaksā skaidrā naudā vai ar pārskaitījumu uz pabalsta pieprasītāja norādīto norēķinu kontu kredītiestādē.

IX. Dzīvokļa pabalsts pilngadību sasniegušam bērnam

42. Dzīvokļa pabalstu piešķir pilngadību sasniegušam bērnam, par kuru Daugavpils pilsētas Bāriņtiesa pieņēmusi lēmumu par bērna ārpusģimenes aprūpi.

43. Dzīvokļa kompensējamā platība ir noteikta līdz 30 m2 apmērā, nepārsniedzot dzīvokļa kopējo platību.

44. Dzīvokļa pabalstu ir tiesības saņemt šādu ar dzīvojamās telpas lietošanu saistītu izdevumu segšanai, šādā apmērā:

44.1. izdevumiem par dzīvojamās telpas lietošanu (īres maksa, nepieciešamie izdevumi par obligāti veicamajām pārvaldīšanas darbībām) – 0,50 euro par 1 m2 mēnesī, nepārsniedzot īres maksas un apsaimniekošanas maksas kopējo summu.

44.2. izdevumiem par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvojamās telpas lietošanu (ja tie nav ietverti īres maksā vai nepieciešamajos izdevumos par obligāti veicamajām pārvaldīšanas darbībām):

44.2.1. siltumapgādes nodrošināšanai – 2,00 euro par 1 m2 mēnesī par laika periodu no 1.oktobra līdz 31.martam ieskaitot, nepārsniedzot rēķinā norādīto summu;

44.2.2. siltumenerģija karstā ūdens nodrošināšanai – līdz 2 m3 mēnesī;

44.2.3. elektroenerģijai – līdz 70 kWh mēnesī;

44.2.4. aukstajam ūdenim un kanalizācijas pakalpojumiem – līdz 4 m3 mēnesī;

44.2.5. gāzei – līdz 3 m3 mēnesī;

44.2.6. sadzīves atkritumu apsaimniekošanai – līdz 2,00 euro mēnesī.

44.3. izdevumiem par dienesta viesnīcas īri – līdz 60,00 euro mēnesī, nepārsniedzot rēķinā vai īres līgumā norādīto summu.

45. Ja vienu dzīvojamo telpu kopīgi īrē vairāki pabalsta pieprasītāji, tad katra pabalsta pieprasītāja saņemamā dzīvokļa pabalsta apmērs ir aprēķināms sadalot noteikumos noteikto dzīvokļa pabalsta apmēru uz īrējamā dzīvojamā telpā esošo pabalsta pieprasītāju skaitu.

46. Ja vienā dzīvojamā telpā, kuru īrē pabalsta pieprasītājs, dzīvo arī citas personas, tad pabalsta pieprasītājs ir tiesīgs saņemt dzīvokļa pabalstu tādā apmērā, kas aprēķināms sadalot noteikumos noteikto dzīvokļa pabalsta apmēru uz īrējamā dzīvojamajā telpā esošo deklarēto personu skaitu.

47. Lai saņemtu dzīvokļa pabalstu, pabalsta pieprasītājs, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, iesniedz Sociālo lietu pārvaldē iesniegumu un pievieno tā īpašuma dzīvojamās telpas īres līguma kopiju (uzrādot oriģinālu), kurā pabalsta pieprasītājs dzīvo.

48. Sociālo lietu pārvalde, ne vēlāk kā desmit darba dienu laikā, izskata šo noteikumu 47.punktā minētos dokumentus un pieņem lēmumu par dzīvokļa pabalsta piešķiršanu vai atteikumu piešķirt dzīvokļa pabalstu, ja nav ievērotas šo noteikumu vai citu normatīvo aktu prasības.

49. Dzīvokļa pabalsta izmaksu veic katru mēnesi, pamatojoties uz attiecīgo pakalpojumu sniedzēju izsniegtajiem rēķiniem. Pabalsta pieprasītājam ir pienākums regulāri iesniegt Sociālo lietu pārvaldē pakalpojumu sniedzēju izsniegto rēķinu kopijas, bet ne vēlāk kā divu mēnešu laikā no to saņemšanas dienas, izņemot gadījumus, kad objektīvu iemeslu dēļ tas nav bijis iespējams.

50. Dzīvokļa pabalsta izmaksu uzsāk ar tā mēneša 1.datumu, kurā ir pieņemts lēmums par dzīvokļa pabalsta piešķiršanu.

51. Dzīvokļa pabalstu izmaksā desmit dienu laikā no pakalpojuma sniedzēja rēķina saņemšanas Sociālo lietu pārvaldē ar pārskaitījumu uz pakalpojuma sniedzēja vai pabalsta pieprasītāja norādīto norēķinu kontu kredītiestādē.

52. Dzīvokļa pabalsta saņēmējam ir pienākums nekavējoties informēt Sociālo lietu pārvaldi, ja tiek mainīta dzīvesvieta vai grozīts īres maksas apmērs.

53. Ja Sociālo lietu pārvaldei kļuvis zināms, ka pabalsta pieprasītājs nav ievērojis šo noteikumu 52.punktā minētās prasības, Sociālo lietu pārvalde pārtrauc dzīvokļa pabalsta izmaksu līdz informācijas saņemšanai par pabalsta pieprasītāja jauno dzīves vietu un īres maksas apmēru.

54. Sociālo lietu pārvalde pieņem lēmumu atcelt jau piešķirto dzīvokļa pabalstu, ja Sociālo lietu pārvalde konstatē, ka dzīvokļa pabalsta saņēmējs neatbilst šajos noteikumos noteiktajām prasībām dzīvokļa pabalsta saņemšanai.

55. Ja pabalsta pieprasītājs patstāvīgi apmaksā ar dzīvojamās telpas lietošanu saistītus izdevumus, Sociālo lietu pārvaldei ir tiesības pieprasīt no pabalsta pieprasītāja maksājumus apliecinošus dokumentus.

X. Veselības aprūpes pabalsts

56. Pabalstu veselības aprūpei ir tiesīgs saņemt pilngadību sasniegušais bērns, par kuru Daugavpils pilsētas Bāriņtiesa pieņēmusi lēmumu par bērna ārpusģimenes aprūpi, kurš mācās klātienē un nesaņem apgādnieka zaudējuma pensiju.

57. Veselības aprūpes pabalsts ir paredzēts šādiem mērķiem:

57.1. veselības apdrošināšanas polises iegādes izdevumu kompensēšanai;

57.2. medikamentu, kuriem piemēro samazināto pievienotās vērtības nodokļa likmi, iegādes izdevumu kompensēšanai;

57.3. zobu protezēšanas, ārstēšanas un ortodonta pakalpojuma apmaksai vai apmaksas izdevumu kompensēšanai;

57.4. izdevumu kompensēšanai par vizīti pie ārsta speciālista;

57.5. medicīnisko ierīču un optisko briļļu lēcu iegādes izdevumu kompensēšanai;

57.6. bezglutēna pārtikas produktu iegādei un iegādes izdevumu kompensēšanai;

57.7. Veselības aprūpes pabalsts apmērs ir 60,00 euro kalendārajā gadā.

58. Pabalsta saņemšanai pilngadību sasniegušais bērns iesniedz iesniegumu Sociālo lietu pārvaldē, pievienojot klāt šādu dokumentu kopijas, uzrādot oriģinālu, ja dokumenti neatrodas Sociālo lietu pārvaldes rīcībā:

58.1. ārsta izziņu (forma 027/u) pacientiem, kuriem nepieciešamas hemodialīzes procedūras;

58.2. izdevumus apliecinošus dokumentus, ja pieprasīta izdevumu kompensācija;

58.3. veselības apdrošināšanas polises kopiju, ja pabalstu pieprasa veselības apdrošināšanas polises iegādes izdevumu kompensēšanai.

59. Izdevumus apliecinošus dokumentus Sociālo lietu pārvalde pieņem un atzīst, ja tie izdoti ne vēlāk kā sešus mēnešus pirms iesniegšanas dienas.

60. Pabalstu izmaksā skaidrā naudā vai ar pārskaitījumu uz pabalsta pieprasītāja norādīto norēķinu kontu kredītiestādē.

XI. Vienreizēju pabalstu dzīvojamās telpas remontam

61. Vienreizējs pabalsts dzīvojamās telpas remontam ir paredzēts Daugavpils pilsētas pašvaldībai piederošās dzīvojamās telpas remontam, kas likumā "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" noteiktajā kārtībā piešķirta pilngadību sasniegušam bērnam lietošanā.

62. Pabalstu dzīvojamās telpas remontam nav tiesīgs saņemt pilngadību sasniegušais bērns, kurš ar tiesas spriedumu tika izlikts no dzīvojamās telpas par maksājumu parādiem.

63. Pabalsta apmērs ir līdz 285,00 euro.

64. Pabalsta saņemšanai pilngadību sasniegušais bērns divu mēnešu laikā no dzīvojamas telpas piešķiršanas dienas iesniedz iesniegumu Sociālo lietu pārvaldē, pievienojot klāt šādus dokumentus:

64.1. dzīvojamās telpas īres līguma kopiju;

64.2. defektu aktu par nepieciešamiem remontdarbiem.

65. Pēc iesnieguma un visu nepieciešamo dokumentu saņemšanas Sociālo lietu pārvalde apseko pabalsta pieprasītāja dzīvojamo telpu un sastāda atzinumu par pabalsta izmaksas nepieciešamību un apmēru.

66. Pabalstu izmaksā skaidrā naudā vai ar pārskaitījumu uz pabalsta pieprasītāja norādīto norēķinu kontu kredītiestādē.

XII. Lēmuma apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtība

67. Sociālo lietu pārvaldes vai Bērnunama-patversmes "Priedīte" pieņemto lēmumu par pabalsta piešķiršanu vai atteikumu to piešķirt un faktisko rīcību, pabalsta pieprasītājs Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā var apstrīdēt Daugavpils pilsētas domē.

68. Daugavpils pilsētas domes lēmumu par apstrīdēto administratīvo aktu vai faktisko rīcību, pabalsta pieprasītājs Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā.

XIII. Noslēguma jautājumi

69. Atzīt par spēku zaudējušiem:

69.1. Daugavpils pilsētas domes 2010.gada 28.janvāra saistošos noteikumus Nr.5 "Pabalsta apmērs audžuģimenēm" (Latvijas Vēstnesis, 32 (4224), 25.02.2010., 245 (5051), 14.12.2013., 203 (4806), 28.12.2012.);

69.2. Daugavpils pilsētas domes 2015.gada 30.janvāra saistošos noteikumus Nr.7 "Dzīvokļa pabalsts bērniem bāreņiem un bērniem, kuri palikuši bez vecāku gādības" (Latvijas Vēstnesis, 29 (5347), 11.02.2015.).

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs J.Lāčplēsis



Daugavpils pilsētas domes 2015.gada 10.decembra saistošo noteikumu Nr.48 "Daugavpils pilsētas pašvaldības sociālās garantijas bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošo noteikumu projektā ir sagrupēti materiālā pabalsta veidi, kas attiecas uz bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem un viņu ģimenēm.

Saistošo noteikumu projekts izstrādāts, lai radītu tiesisko noteiktību. Saistošo noteikumu projekts nodrošinās materiālās palīdzības sistēmas caurskatāmību, kas padara materiālās palīdzības sniegšanas procesu par saprotamāku gan iedzīvotājiem, gan Daugavpils pilsētas domes struktūrvienību darbiniekiem.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu projektā ir ietverti materiālas palīdzības veidi, kas ir attiecināmi uz bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem pirms un pēc pilngadības sasniegšanas.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Prognozētā saistošo noteikumu projekta 45.1.apakšpunkta ietekme uz budžetu plānota 300 euro apmērā: 100 (personas) X 0,10 euro (pabalsta palielināšanas apmērs) X 30 m2 (dzīvokļa kompensējamā platība).

Prognozētā saistošo noteikumu projekta 45.2.6.apakšpunkta ietekme uz budžetu plānota 40 euro apmērā: 100 (personas) X 0,40 euro (pabalsta palielināšanas apmērs).

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Noteikumu izpildi nodrošinās Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvalde un Daugavpils pilsētas domes Bērnunams-patversme "Priedīte".
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Ar bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs J.Lāčplēsis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!