• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dānija - vēl vienu soli tuvāk. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.12.1995., Nr. 198 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27864

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomisti prognozc kopprodukta pieaugumu

Vēl šajā numurā

21.12.1995., Nr. 198

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Dānija — vēl vienu soli tuvāk

Krietni plašāks kļuvis dāņu informatīvās literatūras klāsts, ko Latvijas Nacionālā bibliotēka var piedāvāt ziemeļtautu vēstures, literatūras, mākslas un mūzikas pētniekiem un vienkārši interesentiem.

Šodien, 19. decembrī, Dānijas Karalistes vēstnieks Latvijā Mihaels Mecs Morhs (Michael Metz Morch) un Dānijas Kultūras institūta direktore Rike Helmsa (Rikke Helms) nodeva Nacionālās bibliotēkas direktoram Andrim Vilkam vairāk nekā simt grāmatu, ko laidušas klajā dažādas Dānijas izdevniecības.

Par šo dāsno dāvinājumu vispirms jāpateicas Triju Zvaigžņu ordeņa virsniecei Rikei Helmsai. Svinīgajā ceremonijā viņa teica: "Uzzinājusi, ka bibliotēkas kartotekā nav vairāk par astoņām dāņu mākslas grāmatām, es vispirms stipri nosarku un tūlīt sāku domāt — kā tikt pie grāmatām?

Ja griezīšos pie grāmatu apgādiem vai grāmatnīcām, būs vajadzīga nauda. Tad atcerējos, ka Dānijā taču ir daudz muzeju ar lielām grāmatu kolekcijām. Uzrakstīju 129 vēstules. Atsaucos uz to, ka, pēc Ziemeļvalstu informācijas biroja datiem, Latvijā ir vismaz 5000 cilvēku, kas var lasīt kādā no ziemeļtautu valodām. Viņiem taču grāmatas vajadzīgas! Un tā nu 35 muzeji ir atsaukušies."

Reizē ar grāmatām bibliotēkai tika uzdāvināts arī šīs kolekcijas katalogs.

Paieties vēl vienu soli tuvāk Dānijai un tās bagātajai kultūrai palīdzēs arī Dāņu — latviešu un Latviešu — dāņu vārdnīca, ko izdevis apgāds "Norden". Šī reizē bija arī jaunās sengaidītās grāmatas dzimšanas diena.

Aina Rozeniece,

"LV" nozares redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!