• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Norādījumi priekšlikumu izvērtēšanai par esošo katlu māju rekonstrukciju vai jaunu katlu māju celtniecību,izmantojot kā kurināmo koksni. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.12.1995., Nr. 196 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27843

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finansu ministrijas paziņojumi

Par Latvijas valsts īstemiņa iekšējā aizņēmuma parādzīmju izlaišanu

Vēl šajā numurā

19.12.1995., Nr. 196

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Norādījumi priekšlikumu izvērtēšanai par esošo katlu māju rekonstrukciju vai jaunu katlu māju celtniecību,izmantojot kā kurināmo koksni

 

Apstiprināti ar Ekonomikas ministrijas

1995. gada 6. jūlija sēdes protokolu nr. 4—7.

 

1. Šie ir rekomendējoši norādījumi pašvaldībām un to teritorijā esošajām juridiskajām personām par kārtību, kādā būtu jāveic esošo ar importa kurināmo darbināmo katlu māju rekonstrukcija vai jaunu katlu māju celtniecība, izmantojot par kurināmo vietējos meža resursus un kokapstrādes uzņēmumu koksnes atliekas. Šie norādījumi ir obligāti, ja projekts pretendē uz iekļaušanu valsts investīciju programmā.

2. Lai novērstu nevajadzīgus finansu izdevumus un lieka laika patēriņu gadījumos, kad attiecīgajam siltumenerģētikas objektam faktiski trūkst koksnes resursu vai arī nav piemēroti tehniskie risinājumi to rekonstrukcijai, priekšlikuma par esošās katlu mājas rekonstrukciju vai jaunas katlu mājas celtniecību kurināšanai ar koksni izvērtēšanai ir jāizmanto darba metodika un kontroldati no programmas "Koksnes izmantošana enerģētikā", kuru Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas uzdevumā 1994./1995. gadā izstrādāja JAAKKO PÖYRY Deutschland GmbH firmas darba grupa.

Lai novērstu nevajadzīgus finansu izdevumus un lieka laika patēriņu gadījumos, kad attiecīgajam siltumenerģētikas objektam faktiski trūkst koksnes resursu vai arī nav piemēroti tehniskie risinājumi to rekonstrukcijai.

3. Katlu mājas rekonstrukcijas vai celtniecības gadījumā priekšlikuma autors iesniedz savu ierosinājumu Latvijas enerģētikas aģentūras darba grupai Rīgā, Brīvības ielā 55 (tel. 296741). Savā ierosinājumā jānorāda objekta raksturojums pēc jautājumu anketas parauga (adrese, piederība, katlu markas, skaits, līdzšinējais kurināmais un projektētā jauda MW, kurināmā iespējamās piegādes ikgadējie apjomi), kuru ir izstrādājusi Latvijas enerģētikas aģentūra un apstiprinājis Ekonomikas ministrijas Enerģētikas departaments.

4. Latvijas enerģētikas aģentūra priekšlikumu par koksnes izmantošanas iespēju siltumenerģētikas objektā izskata mēneša laikā un sniedz rakstisku atbildi, kurā, ja tā ir atbalstoša, norāda, kādā formā būtu izstrādājams biznesa plāns minētā objekta rekonstrukcijai vai celtniecībai. Ja atbilde ir noraidoša, tad nepieciešams norādīt iemeslu. Atbilde tiek saskaņota ar Ekonomikas ministriju.

5. Latvijas enerģētikas aģentūra kā neatkarīgos ekspertus siltumenerģētikas objektu celtniecības vai rekonstrukcijas priekšlikumu izvērtēšanai izmanto šo norādījumu otrajā punktā minētos programmas līdzautorus: A. Caru, RTU profesoru, M. Gedroviču, RTU docentu, Z. Saliņu, LLU profesoru.

6. Detalizēta siltumenerģētikas objekta rekonstrukcijas vai celtniecības biznesa plāna izstrādāšana tiek uzsākta tikai pēc priekšlikuma izvērtēšanas un rakstiskās atbildes saņemšanas no Latvijas enerģētikas aģentūras. Šajā darbā pašvaldības vai to teritorijā esošās juridiskās personas var iesaistīt projektēšanas organizācijas.

7. Domstarpības vai strīdus, kas rodas par Latvijas enerģētikas aģentūras dotajām rakstiskajām atsauksmēm siltumenerģētikas objektu rekonstrukcijas vai celtniecības priekšlikumiem, izskata Ekonomikas ministrijas Enerģētikas departamentā, nepieciešamības gadījumā iesaistot šajā darbā Valsts meža dienesta Meža izmantošanas attīstības departamentu.

Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks A.Ošs

Valsts Meža dienesta Meža izmantošanas attīstības

departamenta direktors A.Skulte

Programmas koordinators no Latvijas puses V.Freimanis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!