• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2015. gada 8. decembra noteikumi Nr. 692 "Noteikumi par uzņēmējdarbības riska valsts nodevas apmēru un darbinieku prasījumu garantiju fondā ieskaitāmās nodevas daļu 2016. gadā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 10.12.2015., Nr. 242 https://www.vestnesis.lv/op/2015/242.8

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 693

Kārtība, kādā skaistumkopšanas un tetovēšanas pakalpojumu sniedzēji paziņo par saimnieciskās darbības uzsākšanu

Vēl šajā numurā

10.12.2015., Nr. 242

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 692

Pieņemts: 08.12.2015.

OP numurs: 2015/242.8

2015/242.8
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 11 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 692

Rīgā 2015. gada 8. decembrī (prot. Nr. 66 21. §)

Noteikumi par uzņēmējdarbības riska valsts nodevas apmēru un darbinieku prasījumu garantiju fondā ieskaitāmās nodevas daļu 2016. gadā

Izdoti saskaņā ar likuma "Par darbinieku aizsardzību
darba devēja maksātnespējas gadījumā"
6. panta ceturto daļu

1. Noteikumi nosaka uzņēmējdarbības riska valsts nodevas (turpmāk – valsts nodeva) apmēru, kā arī valsts nodevas daļu 2016. gadā, kas ieskaitāma darbinieku prasījumu garantiju fondā un pašu ieņēmumos maksātnespējas procesa pārvaldības izmaksu segšanai.

2. Valsts nodevas apmērs pārskata mēnesī ir 0,36 euro. Darba devējs valsts nodevu aprēķina par katru darbinieku, ar kuru nodibinātas darba tiesiskās attiecības un par kuru netiek maksāts sezonas laukstrādnieku ienākuma nodoklis.

3. Valsts nodevu par pārskata mēnesi darba devējs samaksā līdz nākamā mēneša piecpadsmitajam datumam.

4. Aprēķināto valsts nodevu darba devējs norāda likumā "Par valsts sociālo apdrošināšanu" noteiktajā ziņojumā par obligātajām iemaksām no darba ņēmēja darba ienākumiem.

5. Lai apmierinātu darbinieku prasījumus, Valsts kase, sākot ar 2016. gada 1. janvāri, katru mēnesi līdz piecpadsmitajam un divdesmit piektajam datumam, kā arī saimnieciskā gada pēdējā dienā, nepārsniedzot likumā par valsts budžetu kārtējam gadam un finansēšanas plānā attiecīgajā periodā no saimnieciskā gada sākuma paredzēto pašu ieņēmumu apjomu, no valsts nodevas ieņēmumiem ieskaitāmo valsts nodevas daļu – 96 % no valsts nodevas faktisko ieņēmumu summas atlikuma – ieskaita Tieslietu ministrijas pamatbudžeta apakšprogrammas 06.04.00 "Darbinieku prasījumu garantiju fonds" kontā pašu ieņēmumos.

6. Lai segtu maksātnespējas procesa pārvaldības izmaksas, Valsts kase, sākot ar 2016. gada 1. janvāri, katru mēnesi līdz piecpadsmitajam un divdesmit piektajam datumam, kā arī saimnieciskā gada pēdējā dienā, nepārsniedzot likumā par valsts budžetu kārtējam gadam un finansēšanas plānā attiecīgajā periodā no saimnieciskā gada sākuma paredzēto pašu ieņēmumu apjomu, no valsts nodevas ieņēmumiem ieskaitāmo valsts nodevas daļu – 4 % no valsts nodevas faktisko ieņēmumu summas atlikuma – ieskaita Tieslietu ministrijas pamatbudžeta apakšprogrammas 06.03.00 "Maksātnespējas procesa pārvaldība" kontā pašu ieņēmumos.

7. Valsts nodevas ieņēmumus, kas 2016. gadā iekasēti vairāk par likumā par valsts budžetu kārtējam gadam plānoto apjomu, Valsts kase saimnieciskā gada pēdējā dienā ieskaita Tieslietu ministrijas pamatbudžeta apakšprogrammas 06.04.00 "Darbinieku prasījumu garantiju fonds" kontā pašu ieņēmumos.

8. Noteikumi stājas spēkā 2016. gada 1. janvārī.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!