• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijai un visiem Baltijā - kopīgas problēmas un kopīga rūpe par savu tautu izglītības lietām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.12.1995., Nr. 194 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27823

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par cenu pārmaiņām 1995. gada novembrī

Vēl šajā numurā

14.12.1995., Nr. 194

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijai un visiem Baltijā — kopīgas problēmas un kopīga rūpe par savu tautu izglītības lietām

Vakar, 13. decembrī, Rīgā sākās starptautisks izglītības darbinieku saiets

Vakar, 13.decembrī, sākās Rīgas Domes un Rīgas pilsētas Skolu valdes rīkotā starptautiskā konference "Izglītības darba kvalitāte". Konferencē piedalās pedagogi no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas un Dānijas. Galvenokārt tie ir pārstāvji no Rīgas sadraudzības pilsētām Viļņas, Tallinas, Helsinkiem, Norčēpingas un citām.

Atklājot konferenci, Rīgas pilsētas Skolu valdes priekšsēdētājs Andris Priekulis sacīja:

— Šobrīd svarīgākais ir nodrošināt tādu izglītības darba kvalitāti, lai pilnībā apmierinātu sabiedrības un tātad arī vecāku pieprasījumu sagatavot bērnus jaunajai dzīves situācijai, dot viņiem zināšanas un prasmi brīvā tirgus apstākļos atrast savām spējām atbilstošu vietu, lai varētu sekmīgi piedalīties konkurences cīņā. Tāpēc sabiedrība patlaban kā galveno kritēriju skolu darbam izvirza kvalitatīvu mācību darba gala rezultātu. Sabiedrība ir nākusi pie secinājuma, ka kvalitatīva izglītība jaunietim dod lielākas cerības iegūt labāku stāvokli sabiedrībā un lielāku materiālo nodrošinājumu. Es ceru, ka šī konference dos konkrētas atbildes, kādā veidā un ar kādiem resursiem mēs varam celt zināšanu kvalitāti, kā arī atbildi uz jautājumu, kāda ir Rīgas pilsētas un Rīgas skolu loma valsts izglītības kvalitātes nodrošināšanā.

Konferences dalībniekus sveica Rīgas Domes priekšsēdētājs Māris Purgailis, Izglītības, jaunatnes un sporta komitejas priekšsēdētājs Dainis Locis, Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretārs Armands Kalniņš un citi.

Pirmajā konferences darba dienā referātus par izglītības kvalitāti un izglītības darba efektivitātes problēmām nolasīja Rīgas Skolu valdes priekšsēdētāja vietnieks Guntis Helmanis, Izglītības un zinātnes ministrijas Mācību satura departamenta direktors Aldis Baumanis, kā arī Ķēstutis Kaminskis (Lietuva), Arto Lāmanens (Somija), Ingrida Nandrupa (Zviedrija) un Alans Anovs (Dānija).

Pirmās darba dienas noslēgumā Rīgas Domē tika rīkota konferences dalībnieku svinīga pieņemšana. Šodien risināsies konferences darbs grupās, bet piektdien, 15.decembrī, pēc grupu vadītāju ziņojumu noklausīšanās un apspriešanas konference darbu beigs.

Vairis Ozols,

"LV" iekšpolitikas redaktors

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!