• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jaunie Robežapsardzības spēki. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.12.1995., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27811

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

13.12.1995., Nr. 193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jaunie Robežapsardzības spēki

Robežsargu brigādes štāba priekšnieks Gunārs Dāboliņš "Latvijas Vēstneša" pārstāvi informēja, ka Aizsardzības ministrijas Nacionālo bruņoto spēku Robežsargu brigāde ar 1. decembri pārveidota par Nacionālo bruņoto spēku Robežapsardzības spēkiem. Šie pārveidojumi notiek saskaņā ar likumu, kas nosaka, ka Latvijas robežas sargā Robežapsardzības spēki, nevis Robežsargu brigāde.

Kopš 1. decembra Robežsargu brigāde formāli ir likvidēta, darbinieki atbrīvoti no amatiem. Jaunos Robežapsardzības spēkus izveidos līdz 20. decembrim. Par Robežapsardzības spēku komandieri iecelts pulkvežleitnants Leonīds Lasmanis.

Robežsargu brigādes štāba priekšnieks pastāstīja, ka Robežapsardzības spēkos tiks veidoti citādi dienesti, līdz ar to būs arī citādi amati. Par bijušo darbinieku iecelšanu jaunos amatos lemj atestācijas komisija. Līdz šim Robežsargu brigādes komandierim bija četri vietnieki. Saskaņā ar jaunajām izmaiņām Robežapsardzības spēku komandierim ir tikai viens vietnieks. Par Robežapsardzības spēku štāba priekšnieku, komandiera vietnieku ir iecelts pulkvežleitnants Gunārs Dāboliņš.

Tiek mainīta arī robežkontroles punktu pakļautība. Līdz šim robežkontroles punktus kontrolēja rotu komandieri. Turpmāk robežkontroles punkti būs pakļauti bataljonu komandieriem — augstāka ranga militārpersonām. Līdz ar to varēs uzlabot valsts robežu apsardzību, jauno robežsargu apmācīšanu, kā arī paātrināt informācijas apmaiņu starp Robežapsardzības spēku štābu un robežkontroles punktiem.

Viesturs Avots,

"LV" nozares redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!