• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nostāju pret naudas "atmazgāšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.12.1995., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27800

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts budžeta ieņēmumiem no 4. līdz 8.decembrim

Vēl šajā numurā

13.12.1995., Nr. 193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par nostāju pret naudas "atmazgāšanu"

Latvijai kā valstij, kas vēlas iekļauties Eiropas Savienībā, viens no aktuālākajiem jautājumiem ekonomiskajā sfērā ir tā saucamā naudas atmazgāšana. Tā kā tas ļoti lielā mērā skar banku sektora turpmāko attīstību, pilnīgi saprotama ir ārvalstu un Latvijas sabiedrības interese par Latvijas (centrālās) Bankas nostāju pret naudas "atmazgāšanu". No atsevišķām publikācijām presē redzams, ka Latvijas Bankas attieksme šajā jautājumā tiek pārprasta, tādējādi ietekmējot kā Latvijas Bankas, tā visas valsts prestižu.

Latvijas Banka nekad nav nostājusies pret attiecīga likuma pieņemšanu. Pēdējā gada notikumi banku sistēmā ļauj droši secināt, ka nepieciešama ļoti nopietna banku u.c. darījumu veidos ieguldāmo līdzekļu izcelsmes avotu pārbaude. Pēc mūsu ieskatiem šāds likums palīdzētu nostiprināt valsts finansu un banku sistēmu un attīrīt to no iespējamās kriminālo struktūru un elementu ietekmes. Latvijas Banka uzskata, ka likuma par naudas "atmazgāšanu" pieņemšana ir vēlama vistuvākajā laikā, un ir gatava piedalīties likuma izstrādē jomās, kas skar tās darbības lauku.

1995. gada 12. decembrī

E.Vējiņš,

Latvijas Bankas preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!