• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2015. gada 17. novembra noteikumi Nr. 650 "Grozījumi Ministru kabineta 2011. gada 15. novembra noteikumos Nr. 877 "Kārtība un nosacījumi, ar kādiem zvērinātu tiesu izpildītāju atbrīvo no kvalifikācijas eksāmena kārtošanas"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 20.11.2015., Nr. 228 https://www.vestnesis.lv/op/2015/228.9

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.651

Grozījums Ministru kabineta 2011. gada 3. maija noteikumos Nr. 333 "Kārtība, kādā plānojami un uzskaitāmi ieņēmumi no maksas pakalpojumiem un ar šo pakalpojumu sniegšanu saistītie izdevumi, kā arī maksas pakalpojumu izcenojumu noteikšanas metodika un izcenojumu apstiprināšanas kārtība"

Vēl šajā numurā

20.11.2015., Nr. 228

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 650

Pieņemts: 17.11.2015.

OP numurs: 2015/228.9

2015/228.9
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 8 Pēdējās nedēļas laikā 4 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 650

Rīgā 2015. gada 17. novembrī (prot. Nr. 60 18. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2011. gada 15. novembra noteikumos Nr. 877 "Kārtība un nosacījumi, ar kādiem zvērinātu tiesu izpildītāju atbrīvo no kvalifikācijas eksāmena kārtošanas"

Izdoti saskaņā ar Tiesu izpildītāju likuma 32.9 panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2011. gada 15. novembra noteikumos Nr. 877 "Kārtība un nosacījumi, ar kādiem zvērinātu tiesu izpildītāju atbrīvo no kvalifikācijas eksāmena kārtošanas" (Latvijas Vēstnesis, 2011, 182. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 3.1. un 3.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.1. par tādu Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes (turpmāk – padome) semināru, kursu, lekciju vai citu veidu teorētisko un praktisko apmācību (turpmāk – apmācības) pilnvērtīgu apmeklējumu, kas tiek organizētas jomās, kurās tiek pārbaudītas zvērinātu tiesu izpildītāju zināšanas un prasmes kvalifikācijas eksāmenā;

3.2. par citas iestādes, organizācijas vai juridiskas personas, vai citu valstu tiesu izpildītāju profesionālo organizāciju, vai starptautisko tiesu izpildītāju organizāciju (turpmāk – ārvalstu organizācijas) organizēto apmācību pilnvērtīgu apmeklējumu, ja šīs apmācības organizētas jomās, kurās tiek pārbaudītas zvērinātu tiesu izpildītāju zināšanas un prasmes kvalifikācijas eksāmenā, un ja pēc zvērināta tiesu izpildītāja iesnieguma saskaņā ar šo noteikumu 8. punktu pieņemts atsevišķs lēmums, ka par šo apmācību apmeklējumu tiek piešķirti kredītpunkti;".

2. Svītrot 5. punktu.

3. Izteikt 6. punktu šādā redakcijā:

"6. Padome atbilstoši jomām, kurās tiek pārbaudītas zvērinātu tiesu izpildītāju zināšanas un prasmes kvalifikācijas eksāmenā, plāno zvērinātu tiesu izpildītāju apmācības un pirms to norises informē zvērinātus tiesu izpildītājus, par katru no tām norādot jomu, kurai tās atbilst, apmācību tēmu, pasniedzēju un tā kvalifikāciju, informāciju, vai pēc apmācībām paredzēts gala pārbaudījums, un plānoto apmācību ilgumu."

4. Papildināt noteikumus ar 6.punktu šādā redakcijā:

"6.1 Mēneša laikā pēc padomes organizēto apmācību noslēguma padome sagatavo informāciju par organizētajām apmācībām, par katru no tām atsevišķi norādot jomu, kurai tās atbilst, apmācību tēmu, pasniedzēju un tā kvalifikāciju, apmācību norises ilgumu, kā arī zvērinātus tiesu izpildītājus, kuri apmācības apmeklējuši, un informāciju par apmācību gala pārbaudījuma nokārtošanu, ja tāds ir organizēts. Minēto informāciju padome nodod komisijai, kuras sastāvā ietilpst padomes locekļi un viena tieslietu ministra pilnvarota persona (turpmāk – komisija). Komisija šo noteikumu 10. punktā noteiktajā kārtībā pieņem lēmumu par attiecīga kredītpunktu skaita piešķiršanu atbilstoši šajos noteikumos minētajiem kritērijiem vai par pamatotu atteikumu piešķirt kredītpunktus par apmeklētajām apmācībām un par pieņemto lēmumu paziņo padomei."

5. Papildināt 7. punktu aiz vārdiem "kredītpunktu skaitam" ar vārdiem un skaitļiem "kā arī par šo noteikumu pielikuma 16., 17., 18. un 19. punktā minētajām aktivitātēm."

6. Izteikt 8., 9. un 10. punktu šādā redakcijā:

"8. Lai saņemtu kredītpunktus par šo noteikumu 3.2. apakšpunktā minētajām mācībām un 3.3. apakšpunktā minētajām aktivitātēm (izņemot šo noteikumu pielikuma 16., 17., 18. un 19. punktā minētās aktivitātes), zvērināts tiesu izpildītājs mēneša laikā pēc attiecīgās aktivitātes beigām iesniedz šādus dokumentus:

8.1. komisijai par šo noteikumu 3.2. apakšpunktā minētajām apmācībām – dokumentus, kas apliecina apmācību norises ilgumu un to sekmīgu pabeigšanu, informāciju par apmācību organizētāju, apmācību ievirzi un tēmu, pasniedzēja kvalifikāciju, apmācību mērķauditoriju;

8.2. padomei par šo noteikumu 3.3. apakšpunktā minētajām aktivitātēm – pamatojuma dokumentus atbilstoši šo noteikumu pielikumam.

9. Komisija mēneša laikā no šo noteikumu 8.1. apakšpunktā minēto dokumentu saņemšanas dienas izskata tos un pieņem lēmumu par attiecīga kredītpunktu skaita piešķiršanu atbilstoši šajos noteikumos minētajiem kritērijiem vai par pamatotu atteikumu piešķirt kredītpunktus par apmeklētajām apmācībām. Par pieņemto lēmumu komisija paziņo zvērinātam tiesu izpildītājam, nosūtot rakstisku paziņojumu uz zvērināta tiesu izpildītāja prakses vietas adresi vai elektroniskā pasta adresi. Komisija lēmumu pieņem ar balsu vairākumu. Ja balsis sadalās līdzīgi, izšķirošā ir padomes priekšsēdētāja balss.

10. Padome mēneša laikā no šo noteikumu 8.2. apakšpunktā minēto dokumentu saņemšanas dienas izskata tos un pieņem lēmumu par attiecīga kredītpunktu skaita piešķiršanu zvērinātam tiesu izpildītājam atbilstoši šo noteikumu pielikumā minētajiem kritērijiem vai par pamatotu atteikumu piešķirt kredītpunktus par attiecīgajām aktivitātēm. Par pieņemto lēmumu padome paziņo zvērinātam tiesu izpildītājam, nosūtot rakstisku paziņojumu uz zvērināta tiesu izpildītāja prakses vietas adresi vai elektroniskā pasta adresi."

7. Papildināt noteikumus ar 10.1 punktu šādā redakcijā:

"10.1 Ja tieslietu ministrs pieņēmis lēmumu par kvalifikācijas eksāmena rīkošanu, zvērināts tiesu izpildītājs dokumentus par šo noteikumu 3.2. apakšpunktā minētajām mācībām un 3.3. apakšpunktā minētajām aktivitātēm, par kurām viņam vēl nav piešķirti kredītpunkti, iesniedz attiecīgi komisijai vai padomei nedēļas laikā pēc informācijas publicēšanas par kvalifikācijas eksāmena rīkošanu. Šādā gadījumā komisija vai padome lēmumu par attiecīga kredītpunktu skaita piešķiršanu pieņem nedēļas laikā no šo noteikumu 8. punktā minēto dokumentu saņemšanas dienas. Par pieņemto lēmumu komisija paziņo zvērinātam tiesu izpildītājam, nosūtot rakstisku paziņojumu uz zvērināta tiesu izpildītāja prakses vietas adresi vai elektroniskā pasta adresi, un padomei."

8. Svītrot 12. punktu.

9. Aizstāt 13. punktā vārdus "var tikt" ar vārdu "tiek".

10.  Izteikt 14. punktu šādā redakcijā:

"14. Zvērināts tiesu izpildītājs, kurš laikposmā pēc zvērināta tiesu izpildītāja eksāmena vai iepriekšējā kvalifikācijas eksāmena nokārtošanas šajos noteikumos noteiktajā kārtībā ir ieguvis vismaz 200 kredītpunktu par šo noteikumu 3.1. un 3.2. apakšpunktā minētajām apmācībām (no tiem vismaz 40 kredītpunktu – par apmācībām, kurās sekmīgi nokārtots gala pārbaudījums, ja tāds bijis paredzēts) un 30 kredītpunktu par citu veidu aktivitātēm, tiek pilnīgi atbrīvots no kvalifikācijas eksāmena kārtošanas."

11. Svītrot 15. punktu.

12. Izteikt 16. punktu šādā redakcijā:

"16. Padome triju nedēļu laikā pēc informācijas publicēšanas par kvalifikācijas eksāmena rīkošanu apkopo zvērinātam tiesu izpildītājam piešķirto kredītpunktu skaitu un nosūta tieslietu ministram pamatotu atzinumu par noteikta kredītpunktu skaita piešķiršanu un priekšlikumu par zvērināta tiesu izpildītāja pilnīgu vai daļēju atbrīvošanu no kvalifikācijas eksāmena kārtošanas. Tieslietu ministrs divu nedēļu laikā no padomes atzinuma saņemšanas dienas pieņem lēmumu par zvērināta tiesu izpildītāja pilnīgu vai daļēju atbrīvošanu no kvalifikācijas eksāmena kārtošanas un ne vēlāk kā divas nedēļas pirms kvalifikācijas eksāmena norises dienas par pieņemto lēmumu informē zvērinātu tiesu izpildītāju, nosūtot rakstisku paziņojumu uz zvērināta tiesu izpildītāja prakses vietas adresi vai elektroniskā pasta adresi, un padomi."

13. Izteikt 17.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"17.2. apmācību ievirze un tēma – apmācības auditorijai ar priekšzināšanām, padomes organizēto apmācību, citu zvērināta tiesu izpildītāja apmeklēto apmācību vai ārvalstu organizāciju organizēto apmācību tēma atbilst jomām, kurās tiek pārbaudītas zvērinātu tiesu izpildītāju zināšanas un prasmes kvalifikācijas eksāmenā;".

14. Izteikt 18.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"18.2. apmācību ievirze un tēma – apmācības auditorijai ar priekšzināšanām, zvērināta tiesu izpildītāja apmeklēto apmācību vai ārvalstu organizāciju organizēto apmācību tēma atbilst jomām, kurās tiek pārbaudītas zvērināta tiesu izpildītāja zināšanas un prasmes kvalifikācijas eksāmenā;".

15. Izteikt 19. punktu šādā redakcijā:

"19. Par apmācībām, kurās paredzēts gala pārbaudījums un tas ir sekmīgi nokārtots, piešķir kredītpunktus dubultā apmērā."

16. Aizstāt 23. punktā vārdus "par praktiskajām apmācībām" ar vārdiem "par apmācībām, kurās sekmīgi nokārtots gala pārbaudījums, ja tāds bijis paredzēts".

17. Izteikt pielikuma 6. punktu šādā redakcijā:

"6.

Lekcijas vai lekciju kursa pasniegšana par atsevišķas tiesību nozares jautājumiem 4 par 60 minūšu lekcijas sagatavošanu un pasniegšanu Izziņa, līgums"
1 par 60 minūšu lekcijas atkārtotu pasniegšanu

18. Izteikt pielikuma 13. punktu šādā redakcijā:

"13. Dalība normatīvo aktu projektu izstrādes starpinstitūciju darba grupas sanāksmē 2 Izziņa vai cits apliecinājums (piemēram, protokols)"

19. Papildināt pielikumu ar 20. un 21. punktu šādā redakcijā:

"20. Dalība citas institūcijas izveidotā komisijā vai darba grupā 5 Izziņa, rīkojums vai cits apliecinājums (piemēram, protokols)
21. Dalība starpinstitūciju vai ārvalstu organizācijas organizētā sanāksmē par tiesību nozares jautājumiem 5 Izziņa, rīkojums vai cits apliecinājums (piemēram, protokols)"

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!