• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par attiecībām ar Krieviju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.12.1995., Nr. 192 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27770

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ārlietu ministru tikšanos

Vēl šajā numurā

12.12.1995., Nr. 192

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par attiecībām ar Krieviju

Ceturtdien, 7.decembrī, ārlietu ministrs Valdis Birkavs tikās ar Krievijas Federācijas Zinātņu akadēmijas Eiropas institūta direktora vietnieku Sergeju Karaganovu, kurš vienlaicīgi ir arī KF Prezidenta padomes loceklis un Ārējās un aizsardzības politikas padomes priekšsēdētājs.

Tikšanās laikā risinājās domu apmaiņa par Latvijas un Krievijas abpusējo attiecību perspektīvām, iekšpolitiskās situācijas attīstību abās valstīs, kā arī aktuāliem starptautiskās drošības un sadarbības jautājumiem.

V.Birkavs viesim darīja zināmu Latvijas viedokli abu valstu sadarbības jautājumos, par pašreizējo praktiskās sadarbības apjomu un nepieciešamajām aktivitātēm tuvākajā nākotnē. Tikšanās dalībnieki bija vienisprātis, ka abu valstu attiecībās ir noslēdzies pirms dažiem gadiem valdošais krīzes posms un šobrīd ir nepieciešami jauni impulsi attiecību attīstīšanā. Tika atzinīgi novērtētas iespējas attīstīt kontaktus dažādos līmeņos, veicināt informācijas apmaiņu par ekonomiskās sadarbības iespējām. Abas puses atzina, ka valdību uzdevums ir nevis iejaukties ekonomiskajos procesos, bet gan radīt labvēlīgu vidi savstarpēji izdevīgu biznesa kontaktu veidošanā. Ekonomiskās sadarbības kontekstā S.Karaganovs atzina Krievijas ieinteresētību Latvijas kā izdevīgas tranzītvalsts pozīcijā tās sadarbībai ar Rietumvalstīm.

Pārrunājot Eiropas drošības jautājumu problēmas, S.Karaganovs izteica viedokli par nepieciešamību attīstīt radošu pieeju visaptverošas drošības sistēmas veidošanā, kas izietu ārpus eksistējošām Eiropas un transatlantiskajām struktūrām un institūcijām. Šajā kontekstā S.Karaganovs negatīvi izteicās par NATO paplašināšanas plāniem, vērtējot tos kā soli, kurš neatrisināšot Eiropas valstu vitālos drošības jautājumus.

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!