• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas un finansu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.11.1995., Nr. 181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27684

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Ministru prezidenta — par apkures problēmām. Precizējot iepriekš publicēto

Vēl šajā numurā

22.11.1995., Nr. 181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRU KABINETA ZIŅAS

Ekonomikas un finansu komitejā

Ministru kabineta Ekonomikas un finansu komiteja aizvakar, 20. novembrī, izskatīšanai valdības sēdē akceptēja noteikumu projektu par kārtību, kādā nosakāma nomas maksa par nedzīvojamo telpu izmantošanu ministriju un citu valsts institūciju valdījumā esošajās ēkās. Projektā paredzēts, ka minimālajai nomas maksai jāsedz visi izdevumi, kas saistīti ar nama uzturēšanu. Par minimālo nomas maksu iznomājamas telpas no budžeta finansējamām iestādēm. Iznomājot telpas komercstruktūrām un fiziskām personām, nomas maksa jānosaka pēc iznomājamā objekta tirgus vērtības.

MK akceptam komiteja nolēmusi nosūtīt (pasludinot par MK lietu) noteikumu projektu par speciālā budžeta sastādīšanu un izpildi. Projektā paredzēts, ka speciālais budžets ir daļa no valsts rīcībā esošajiem līdzekļiem. Līdz ar to šo līdzekļu apkalpošana jāuzdod Valsts kases departamentam. Vienlaikus ar šiem noteikumiem paredzēts noteikt arī kārtību, kādā speciālajā budžetā tiek ieskaitīti līdzekļi, kā no speciālā budžeta līdzekļi nonāk pie naudas izmantotāja, kā tiek izstrādāts un apstiprināts speciālais budžets.

Par Ministru kabineta lietu pasludināts grozījumu projekts noteikumos “Par preču un pakalpojumu cenu un tarifu veidošanu”, kas paredz, ka naftas un naftas tranzītpakalpojumiem ar cauruļvadu transportu tarifu robežlīmeni nosaka Transporta tarifu un tranzīta pārvadājumu padome. Komiteja devusi piekrišanu ārvalstu investētājiem ieguldīt 2 miljonus latu akciju sabiedrībā “Brocēni”. Šie līdzekļi nepieciešami, lai akciju sabiedrība varētu attīstīties un uzlabot savu darbu.

Veikta arī revīzija valdības savulaik pieņemtajos lēmumos un rīkojumos. Ekonomikas un finansu komiteja ieteikusi atzīt par spēku zaudējušiem 24 valdības pieņemtos dokumentus, tai skaitā — Par komisijas apstiprināšanu LR Krājbankas laimestu noguldījumu 89.izlozes sarīkošanai, Par valsts nodevu likmēm, Par Latvijas Krājbankas un Latvijas Universālās bankas padomes sastāviem utt.

Privatizācijai nolemts nodot 16 aptiekas, piemēram, Durbes aptieku, Limbažu aptieku, Ugāles aptieku. Privatizēt nolemts arī nekustamos īpašumus Jūrmalā, Jomas ielā 64. Savukārt pašvaldībām ieteikts nodot valsts uzņēmuma “Tehnika un sports” autoskolas ēku, valsts akciju sabiedrību “Ludzas auto”, Balvu 13.ceļu pārvaldes atpūtas bāzi, Latvijas dzelzceļa Daugavpils slimnīcu, ēdnīcas kompleksu Jelgavā.

Dobeles rajona Tērvetes pagasta pašvaldības īpašumā nodots nekustamais īpašums “Labrenči”, kurš savulaik bija pārņemts no PSRS Aizsardzības ministrijas. Valsts īpašumā nolemts saglabāt nekustamo īpašumu Siguldā, Baznīcas ielā 15, un nodot to Valsts meža dienesta valdījumā. Šādu pašu īpašumu Siguldā, Šveices ielā 27, nolemts saglabāt valsts īpašumā un nodot to Tieslietu ministrijas valdījumā.

Valsts īpašumā un Izglītības un zinātnes ministrijas valdījumā Spāres speciālās internātskolas vajadzībām būs nekustamais īpašums Cēsu rajona Amatas pagastā. Nekustamo īpašumu Rīgā, Kr.Valdemāra ielā 3, nolemts saglabāt valsts īpašumā un nodot Ārlietu ministrijas valdījumā. Taču līdz 1998.gada beigām šajā namā ļauts atrasties Rīgas pašvaldībai.

Ēku Rīgā, Kalpaka bulvārī 3, ieteikts pārdot par aptuveni 280 000 latu Ukrainai, lai namā izvietotu šīs valsts vēstniecību.

Noteikti nekustamie īpašumi, kuri iekļaujami akciju sabiedrības “Rosme” pamatkapitālā. To skaitā ir ēkas Rīgā, Elizabetes ielā 57, Sporta ielā 1, Teātra ielā 9, Šķūņu ielā 15, Pils laukumā 4, Jūrmalā, E.Birznieka–Upīša ielā 1, 3, 19. Pašvaldībām nolemts nodot 23 dzīvojamās mājas Brocēnu pagastā, Svētes pagastā, Valmierā, Rīgā utt.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!