• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents - valsts vizītē Ukrainā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.11.1995., Nr. 181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27666

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts robežjoslas zemes Daugavpils rajonā piešķiršanu Aizsardzības ministrijai. Precizējot iepriekš publicēto

Vēl šajā numurā

22.11.1995., Nr. 181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents — valsts vizītē Ukrainā

Vakar, 21. novembrī, Ukrainas starptautiskajā lidostā “Borispole” valsts vizītē ieradās Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa vadītā delegācija. Lidostā prezidentu Gunti Ulmani un Ainu Ulmanes kundzi pie trapa ar maizi un sāli sveica meitenes ukraiņu tautas tērpos, tad ar viesiem sasveicinājās Ukrainas premjerministrs J.Marčuks un Marčuka kundze, kas no lidostas viņus pavadīja uz rezidenci Kijevā.

Pie Marijas pils notika svinīga sagaidīšanas ceremonija, pēc Latvijas prezidenta Gunta Ulmaņa un Ainas Ulmanes kundzes sasveicināšanās ar Ukrainas prezidentu Leonīdu Kučmu un Ludmilu Kučmas kundzi abu valstu himnu atskaņošanas laikā notika artilērijas salūts par godu Latvijas Valsts prezidentam — 21 lielgabalu zalve (līdz šim ar šādu salūtu valsts vizītes laikā ir sveikts tikai prezidents B.Klintons).

Pils Zilajā zālē notika abu prezidentu saruna, tajā piedalījās arī abi ārlietu ministri, abu valstu vēstnieki un kanceleju vadītāji. Pēc tam viņi pievienojās oficiālo delegāciju sarunām Zaļajā zālē.

Valsts prezidents G.Ulmanis ar Ukrainas prezidentu L.Kučmu un delegācijām pārrunāja plašu jautājumu loku, kas skar gan divpusējās, gan daudzpusējās attiecības, sākot ar ekonomisko un tirdzniecības kontaktu uzlabošanu un beidzot ar globāliem starptautiskiem jautājumiem.

Abi prezidenti ar gandarījumu konstatēja, ka viņu viedokļi galvenajos jautājumos ir vienādi, vienādi ir arī abu valstu pūliņi, kas vērsti uz iestāšanos Eiropas Savienībā.

Ukrainas puse izteica gandarījumu, ka šodien tiek parakstīts brīvās tirdzniecības līgums. Tā rezultātā izveidosies vienota brīvās tirdzniecības zona no Melnās jūras līdz Baltijas jūrai.

Pēc šīm sarunām abu valstu vadītāji un Latvijas delegācija devās uz Nezināmā kareivja kapu, kur tika nolikti vainagi. Vēlāk risinājās Latvijas Valsts prezidenta un Ukrainas premjerministra saruna. Pēc pusdienām kopā ar delegāciju Latvijas prezidents ieradās Kijevas Tarasa Ševčenko universitātē, kur viņš nolasīja lekciju par Latvijas ekonomiku, politiku un starptautiskajām attiecībām. Sekoja sarunas šaurākā lokā ar Kijevas kultūras un zinātnes darbiniekiem.

Vizīte rit sekmīgi un saskaņā ar plānu. Sarunas notiek detalizēti, pa grupām. Vakarā tiks parakstīti trīs starpvalstu līgumi un četras ministriju vienošanās. Tajā pašā laikā, kad priekšpusdienā sākās sarunas Marijas pilī, A.Ulmanes kundze kopā ar L.Kučmas kundzi un pavadītājiem nolika ziedus pie Tarasa Ševčenko pieminekļa, ekskursijā apskatīja Kijevu, apmeklēja tirdzniecības centru “Rigonda” un Latvijas preču izstādi. Modes salonā Kreščatikā augstajām viešņām bija sarīkota modes skate.

Valsts vizīte Ukrainā šodien turpinās. Valsts prezidents atgriezīsies Latvijā šovakar.

Valsts prezidenta preses dienests

Kopā ar Latvijas delegāciju Kijevā ir arī “Latvijas Vēstneša" speciālkorespondents Māris Kaparkalējs. Gaidīsim vizītes vizuālo materiālu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!