• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija, Čehija un Slovakija - kopīgās konsultācijās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.10.1995., Nr. 161 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27629

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas un Ķīnas Tautas Republikas tirdzniecības un ekonomiskās sadarbības komisijas pirmās sēdes protokols

Vēl šajā numurā

19.10.1995., Nr. 161

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija, Čehija un Slovakija — kopīgās konsultācijās

Otrdien, 17. oktobrī, notika Latvijas Republikas (LR), Čehijas Republikas (ČR) un Slovakijas Republikas (SR) delegāciju konsultācijas par Latvijas iesniegtajiem brīvās tirdzniecības līgumu projektiem. Latvijas delegācijā bija pārstāvji no Ārlietu ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Finansu ministrijas, Zemkopības ministrijas, kā arī no Patentu valdes un Monopoldarbības uzraudzības komitejas. Konsultāciju gaitā Latvijas delegācija uzsvēra, ka, ņemot vērā LR ārpolitikas prioritātes un ārējās tirdzniecības koncepciju, LR ir gatava slēgt divpusējus brīvās tirdzniecības līgumus ar CEFTA valstīm. Čehijas un Slovakijas delegācijas informēja Latviju par savu nostāju šo līgumu sakarā:

1) atcelt ievedmuitas tarifus rūpniecības precēm ar līguma stāšanos spēkā;

2) par atsevišķiem izņēmumiem brīvās tirdzniecības režīmā attiecībā uz lauksaimniecības precēm, tas ir, noteiktā pārejas posmā paliks spēkā ievedmuitas tarifi.

Puses arī informēja par izmaiņām nacionālajās likumdošanās attiecībā uz muitas tarifiem. 1995. gada janvārī – maijā LR eksporta apjoms uz ČR un SR bija Ls 2005 tūkst., imports — Ls 3800 tūkst. No kopējā eksporta apjoma eksports uz šīm valstīm bija 0,8 procenti; no kopējā importa apjoma imports — 1,1 procents. Salīdzinājumā ar attiecīgu laika posmu 1994. gadā eksporta apjoms ir pieaudzis par Ls 923 tūkst., bet importa — par Ls 1108 tūkst. Pēc ekspertu domām, ir gaidāmas nopietnas sarunas par lauksaimniecības preču tirdzniecības noteikumiem.

Pēc Latvijas ĀM ekspertu viedokļa, šo līgumu noslēgšana veicinās:

1) sadarbību starp LR, ČR un SR kā Eiropas Savienības (ES) asociētām valstīm, jo arī Čehija un Slovakija ir izteikušas vēlmi būt ES dalībvalstis;

2) sadarbību starp minētām valstīm ekonomiskajās organizācijās, piemēram, GATT/WTO, OECD;

3) veicinās Latvijas produkcijas noietu Čehijā un Slovakijā.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!