• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Ukrainas brīvās tirdzniecības līgumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.09.1995., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27620

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finansu ministrijas paziņojums

Par problēmām pēc kontu iesaldēšanas kredītiestādēs

Vēl šajā numurā

22.09.1995., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministriju ziņas

Par Latvijas un Ukrainas brīvās tirdzniecības līgumu

Vakar, 21.septembrī, notika Latvijas Republikas un Ukrainas ekspertu tikšanās ar mērķi apspriest brīvās tirdzniecības līguma starp Latvijas Republiku un Ukrainu projektu. No Latvijas puses sarunās piedalījās pārstāvji no Ārlietu, Ekonomikas, Finansu, Satiksmes, Zemkopības ministrijas, kā arī no Patentu valdes.

Sarunu gaitā puses izskatīja priekšlikumus par preču grupām, uz kurām netiks attiecināts brīvās tirdzniecības režīms, kā arī tika apspriesti preču izcelsmes noteikumi un maksājumu nodrošināšana. Izanalizējot nesen noslēgto Igaunijas Republikas un Ukrainas līgumu, LR līguma projekts tika papildināts ar pantiem par tehniskajiem noteikumiem, kas veicinās abu valstu standartizācijas,metroloģijas un sertifikācijas institūciju sadarbību. Tas novērstu iespējamās tehniskās barjeras Latvijas izcelsmes produktu eksportam uz Ukrainu, kā arī sekmēs sabiedrisko pasūtījumu, dos iespēju Latvijas uzņēmējiem piedalīties Ukrainas valdības un organizāciju rīkotajos pasākumos par konkrētu pakalpojumu veikšanu.

1994.gadā LR eksports uz Ukrainu bija 5,91 procents no kopējā eksporta apjoma, imports — 3,03 procenti. Attiecībā pret 1993.gadu eksports ir samazinājies par 18,4 procentiem, bet imports pieaudzis par 10,2 procentiem. Brīvās tirdzniecības līguma noslēgšana veicinātu gan Latvijas preču un pakalpojumu eksportu uz Ukrainu, gan arī salīdzinoši lētu Ukrainas preču importu.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!