• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nacionālā teātra sezonas sākums - Prezidenta pilī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.09.1995., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27585

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nolīgumu starp VFR valdību un LR valdību

Vēl šajā numurā

20.09.1995., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nacionālā teātra sezonas sākums — Prezidenta pilī

Gana lutināts ar aplausiem, viss Nacionālā teātra talantu zvaigznājs, visa lielā teātra saime vakar, 19. septembrī, aplaudēja Valsts prezidentam Guntim Ulmanim. Sākot savu 76. sezonu, kolektīvs pilnā sastāvā kopā ar pastāvīgajiem teātra draugiem no Alfrēda Amtmaņa–Briedīša dzimtās Valles, no zvejnieku saimniecības “Auda”, 2. ģimnāzijas un Industriālā tehnikuma pēc Valsts prezidenta ielūguma ciemojās pilī. Un Guntis Ulmanis tika sumināts kā čaklākais izrāžu apmeklētājs un teātra draugs. Pirmā saruna notika Baltajā zālē. Prezidents sveica teātra saimi jaunā darba cēliena sākumā un aicināja ciemiņus apskatīt pili.

— Tāpat kā mūsu Nacionālo teātri, es šo pili uzskatu ne tikai par materiālu, bet arī lielu tautas garīgo bagātību. Prezidenti nāks un ies, bet pils paliks. Kāda tā būs — tas atkarīgs no mums pašiem. Ar katru šādu apmeklējumu tā kļūst dzīvāka, jo jūs te ienesat to gara gaismu, ko gadu desmitiem esat krājuši.

Apskatījuši Sūtņu akreditācijas zāli, kas no 1924. līdz 1929. gadam tika izveidota pēc Anša Cīruļa metiem, Dorotejas istabu ar skaistās baroneses portretu, kas tai devis nosaukumu, un zeltīto galda pulksteni, kas nācis no Pasternaku ģimenes (dāvana Lidijai Freimanei no kāda viņas talanta cienītāja), krustu šķērsu izstaigājuši pils reprezentācijas telpas, teātra ļaudis vēlreiz tikās ar Valsts prezidentu viņa kabinetā un arī Zelta zālē. Velta Līne Nacionālā teātra aktrīšu vārdā uzdāvināja Guntim Ulmanim krāšņu liliju un Edmunds Freibergs — ielūgumu uz jaunās sezonas pirmo pirmizrādi.

Sakarā ar drīzajām Saeimas vēlēšanām prezidents novēlēja, lai Latvija tiktu pie labas valdības, kuras rūpju lokā būtu arī teātris, un izteica pārliecību, ka Latvijā dzīvos lepna, bagāta un laimīga tauta.

Aina Rozeniece, “LV” nozares redaktore. Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”


Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!