• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Informācija par Saeimas Prezidija 11. septembra sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.09.1995., Nr. 141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27567

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nacionālās radio un televīzijas padomes locekļu kandidātu saraksts

Vēl šajā numurā

15.09.1995., Nr. 141

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Informācija

Par Saeimas Prezidija 11. septembra sēdi

1. Prezidijs noraidīja Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas iesniegumu par ārkārtas sēdes sasaukšanu 1995. gada 12. septembrī.

2. Sēdē izskatīja desmit saņemtos likumprojektus, par kuriem Prezidijs, pievienojot savu atzinumu par to tālākvirzīšanu, ziņos Saeimas sēdē.

3. Sakarā ar Joahima Zīgerista izslēgšanu no Saeimas sastāva un pamatojoties uz Centrālās vēlēšanu komisijas informāciju, Prezidijs nolēma iekļaut Saeimas sēdes darba kārtībā jautājumu par nākamā Latvijas Nacionālās neatkarības kustības deputāta kandidāta — Viļņa Kazāka — mandāta apstiprināšanu.

4. Izskatīja deputātu M. Andersona un O. Kehra iesniegumus par atvaļinājuma piešķiršanu.

Prezidijs nolēma piešķirt neapmaksātu atvaļinājumu deputātam M. Andersonam 13. un 14. septembrī un O. Kehrim laikā no 12. septembra līdz 14. septembrim un ziņot par to Saeimai nākamajā Saeimas sēdē.

5. Pamatojoties uz Saeimas Kārtības ruļļa 15. pantu, Saeimas Prezidijs nolēma atzīt Saeimas sēžu kavējumus par neattaisnotiem un uzlikt sodu 20 procentu apmērā no mēneša pamatalgas par katru sēdi šādiem deputātiem: 1) par 9. un 10. augusta sēdi — M. Andersonam, I. Bukovskim, J. Jurkānam, Ē. Kažam, O. Kostandam, V. Krištopanam, J. Urbanovičam, J. Zīgeristam; 2) par 17. augusta sēdi — J. Zīgeristam; 3) par 23. augusta sēdi — I. Bukovskim, V. Krištopanam, J. Zīgeristam; 4) par 23. un 24. augusta sēdi — I. Bukovskim, Ē. Kažam, O. Kostandam, V. Krištopanam, J. Kušnerei, A. Saulītim; 5) par 30. un 31. augusta sēdi — I. Bukovskim, Ē. Kažam, O. Kostandam, V. Krištopanam, J. Kušnerei, A. Saulītim. Prezidijs attaisnoja deputāta J. Vaivada 23. un 24. augusta sēdes kavējumu un A. Bartaševiča 31. augusta sēdes daļas kavējumu.

6. Izskatīja Valsts kontroles iesniegumu par Valsts kontroles padomes locekļa apstiprināšanu.

Prezidijs nolēma jautājumu par Elgas Bernānes apstiprināšanu par Valsts kontroles padomes locekli iekļaut Saeimas darba kārtībā un nosūtīja minēto iesniegumu Juridiskajai komisijai lēmuma projekta sagatavošanai.

7. Prezidijs nolēma sasaukt Saeimas kārtējo sēdi 1995. gada 13. septembrī no pulksten 14.00 līdz 18.00 un turpināt to 14. septembrī no pulksten 9.00 līdz 17.00.

Prezidijs apstiprināja izsludināšanai Saeimas 1995. gada 13. un 14. septembra sēdes darba kārtību.

8. Izskatīja atklāto vēstuli par aviācijas politiku un aviosabiedrības “Latvijas aviolīnijas” privatizāciju.

Prezidijs nolēma nosūtīt minēto vēstuli Saeimas frakcijām un Tautsaimniecības, agrārās un reģionālās politikas komisijai.

9. Izskatīja Politiski represēto apvienības iesniegumu, kurā izteikti priekšlikumi par kārtību, kādā varētu atmaksāt politiski represētajām personām bankrotējušajās bankās noguldītos līdzekļus.

Prezidijs nolēma nosūtīt minēto iesniegumu Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai izskatīšanai.

10. Izskatīja Baltijas asamblejas Lietuvas delegācijas izstrādāto Baltijas asamblejas parlamentu programmu.

Prezidijs nolēma nosūtīt minēto dokumentu Ārlietu komisijai, Saeimas Kancelejas direktoram un Juridiskajam birojam izskatīšanai.

11. Izskatīja deputātu iesniegumus un attaisnoja kavējumus: Dz. Ābiķim (Saeimas 7. septembra sēdes daļā); A. Čepānim (Saeimas 6. septembra sēdē); O. Grīgam (Saeimas 6. septembra sēdes daļā); M. Grīnblatam (Saeimas 7. septembra ārkārtas sēdes daļā); A. Grotam (Saeimas 6. septembra sēdē, 7. septembra sēdes daļā un 7. septembra ārkārtas sēdē); R. Jonītim (Saeimas 6. septembra sēdes daļās); L. Kuprijanovai (Saeimas 6. septembra sēdē); A. Lambergam (Saeimas sēdēs laikā no 5. līdz 8. septembrim); G. Meierovicam (Saeimas 7. septembra sēdes daļās); A. Siliņam (Saeimas 14. septembra sēdē); P. Tabūnam (Saeimas 7. septembra ārkārtas sēdes daļā); Z. Tomiņam (Saeimas 7. septembra ārkārtas sēdes daļā).

12. Prezidijs akceptēja Kuveitas Nacionālās asamblejas delegācijas vizīti Rīgā laikā no 1995. gada 26. septembra līdz 28. septembrim.

13. Piešķīra komandējumus:

1) Eiropas Padomes Parlamentu asamblejas Latvijas delegācijas vadītājam A. Panteļējevam, delegācijas locekļiem A. Kiršteinam, A. Endziņam, J. Sinkam un I. Birzniecei laikā no 24. septembra līdz 29. septembrim uz Eiropas Padomes Parlamentu asamblejas kārtējos sesiju Strasbūrā (Francija);

2) Eiropas Padomes Parlamentu asamblejas Juridiskās un cilvēktiesību komisijas loceklei I. Birzniecei laikā no 19. septembra līdz 24. septembrim uz Eiropas Padomes Parlamentu asamblejas 8. starptautisko kolokviju par Eiropas cilvēktiesību konvenciju Budapeštā (Ungārija);

3) Saeimas Kancelejas direktora vietniekam V. Ziemelim, Stenogrammu nodaļas vadītājas vietniecei R. Klancbergai un Ārlietu komisijas konsultantei S. Kalniņai laikā no 21. septembra līdz 29. septembrim uz Eiropas Padomes Parlamentu asamblejas kārtējo sesiju un semināru Strasbūrā (Francija).

14. Prezidijs uzdeva Saeimas Kancelejai atbilstoši Radio un televīzijas likuma 42. panta 5. punktam un pārejas noteikumu 12. punktam publicēt laikrakstā "Latvijas Vēstnesis” izvirzītās Nacionālās radio un televīzijas padomes locekļu kandidatūras.

Saeimas sekretāra biedre I. Folkmane

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!