• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministra atbilde. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.08.1995., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27471

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas ziņas

Vēl šajā numurā

18.08.1995., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministra atbilde

Dokuments nr.827b

Par dotāciju izmaksām lauksaimnieciskās produkcijas ražotājiem

Saeimai

Finansu ministrija izskatīja 1995.gada 9.augusta Saeimas deputātu pieprasījumu par dotāciju izmaksām lauksaimnieciskās produkcijas ražotājiem un informē.

1995.gada 1.pusgadā kredīti subsīdijām lauksaimnieciskās produkcijas ražotājiem un pārstrādātājiem tika atvērti, pamatojoties uz 1995.gada 20.janvārī noslēgto vienošanos starp Finansu un Zemkopības ministrijām par 1995.gada valsts pamatbudžeta līdzekļu iedalīšanu noteiktos termiņos. Atbilstoši noteiktajam grafikam š.g. janvārī subsīdijām tika atvērts finansējums par 550 tūkst. latu, februārī par 502 tūkst. latu, martā par 700 tūkst. latu.

Pasliktinoties stāvoklim valsts pamatbudžeta ieņēmumos, turpmāk izdevumu finansēšana tika veikta, pamatojoties uz likumā “Par valsts budžetu 1995.gadam” noteikto, ka Finansu ministrijai ir tiesības finansēt budžeta iestādes un pasākumus proporcionāli valsts pamatbudžeta ieņēmumiem, paredzot prioritāti darba algas, ēdināšanas un medikamentu iegādes izdevumu segšanai.

Finansu ministrija 1995.gada 11.augusta vēstulē nr.01-01/153 Ministru kabinetam ir iesniegusi materiālus par valsts pamatbudžeta ieņēmumu izpildi un paredzamajiem asignējumiem 1995.gadā. Ņemot vērā prognozētos valsts pamatbudžeta ieņēmumus un pieļaujamo budžeta deficītu, kredītu atvērums subsīdiju izmaksām lauksaimnieciskās produkcijas ražotājiem un pārstrādātājiem 1995.gada 2.pusgadā paredzēts 500 tūkst. latu apmērā ik mēnesi. Š.g. 2.pusgadā 500 tūkst. latu apmērā atvērti kredīti jūlijā un augustā. Tādējādi, ņemot vērā jau atvērtās summas, 1995.gadā kopā tiks veiktas izmaksas 4752 tūkst. latu apmērā, pie faktiskajām izmaksām 1994.gadā 4419 tūkst. latu.

Attiecībā uz deputātu pieprasījumā ietverto jautājumu par pievienotās vērtības nodokli lauksaimniecības produkcijai, paskaidrojam, ka likumā “Par pievienotās vērtības nodokli”, kas stājās spēkā ar 1995.gada 1.maiju, ir paredzēti pievienotās vērtības nodokļa atvieglojumi mazajām zemnieku saimniecībām, kuras nav reģistrējušās Valsts ieņēmumu dienestā kā ar pievienotās vērtības nodokli apliekamas personas.

Šādas zemnieku saimniecības, nododot pašu ražotu produkciju lauksaimniecības produkcijas pārstrādes uzņēmumiem, saņem no pārstrādes uzņēmuma samaksu, kurā ietverta arī kompensācija par nodokli, kas samaksāts, iegādājoties preces un saņemot pakalpojumus ražošanas procesa nodrošināšanai saimniecībā.

Saskaņā ar minēto likumu, kompensācija zemnieku saimniecībām tiek noteikta 15% apmērā no piegādātās produkcijas vērtības.

1995.gada 15.augustā Finansu ministre I.Sāmīte

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!