• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2015. gada 12. maija noteikumi Nr. 220 "Kārtība, kādā alkoholiskos dzērienus un tabakas izstrādājumus marķē ar akcīzes nodokļa markām". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 21.05.2015., Nr. 98 https://www.vestnesis.lv/op/2015/98.1

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.221

Grozījumi Ministru kabineta 2011.gada 23.augusta noteikumos Nr.661 "Noteikumi par lidostai uzliekamām sabiedriskas nozīmes pakalpojumu sniegšanas saistībām"

Vēl šajā numurā

21.05.2015., Nr. 98

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 220

Pieņemts: 12.05.2015.

OP numurs: 2015/98.1

2015/98.1
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 10 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr.220

Rīgā 2015.gada 12.maijā (prot. Nr.24 6.§)

Kārtība, kādā alkoholiskos dzērienus un tabakas izstrādājumus marķē ar akcīzes nodokļa markām

Izdoti saskaņā ar likuma "Par akcīzes nodokli"
27.panta trīspadsmito daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā alkoholiskos dzērienus un tabakas izstrādājumus marķē ar akcīzes nodokļa markām, tai skaitā nosacījumus par pasūtāmo akcīzes nodokļa marku daudzumu, to izsniegšanas termiņus un saņemšanas nosacījumus, kā arī prasības attiecībā uz informācijas sniegšanu par izlietotajām markām.

2. Valsts ieņēmumu dienests akcīzes nodokļa markas izsniedz:

2.1. apstiprinātam noliktavas turētājam:

2.1.1. akcīzes preču marķēšanai apstiprināta noliktavas turētāja akcīzes preču noliktavā, ja speciālajā atļaujā (licencē) ir norādīts darbības veids – marķēšana;

2.1.2. akcīzes nodokļa marku nosūtīšanai uz citu dalībvalsti;

2.2. importētājam – akcīzes preču marķēšanai muitas noliktavā vai akcīzes nodokļa marku nosūtīšanai uz ārvalsti, kas nav dalībvalsts;

2.3. reģistrētam saņēmējam, īslaicīgi reģistrētam saņēmējam vai personai, kas saskaņā ar likuma "Par akcīzes nodokli" 26. pantu Latvijas Republikā no citas dalībvalsts ieved vai saņem ar akcīzes nodokļa markām marķējamās akcīzes preces (turpmāk – cita persona), – akcīzes nodokļa marku nosūtīšanai uz citu dalībvalsti.

3. Akcīzes nodokļa marku veidi:

3.1. hologrammas akcīzes nodokļa markas (ruļļos), kuru izmērs ir 16 x 18 mm (pieļaujamā izmēra starpība ± 0,5 mm) un kuras izmanto alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu (izņemot cigaretes) marķēšanai;

3.2. papīra akcīzes nodokļa markas (loksnēs vai sagrieztas), kuru izmērs ir 20 x 44 mm (pieļaujamā izmēra starpība ± 0,5 mm) un kuras izmanto cigarešu un pārējo tabakas izstrādājumu marķēšanai.

4. Akcīzes nodokļa maksātājs (turpmāk – nodokļa maksātājs) nodrošina akcīzes nodokļa marku izņemšanu ne vēlāk kā sešu mēnešu laikā no šo noteikumu 7., 12. vai 15. punktā minētā iesnieguma iesniegšanas dienas.

5. Valsts ieņēmumu dienests akcīzes nodokļa markas nodokļa maksātājam izsniedz, pamatojoties uz nodokļa maksātāja iesniegumu, kas aizpildīts saskaņā ar šo noteikumu 1., 2. vai 3. pielikumu, un atbilstoši attiecīgajā iesniegumā norādītajai informācijai, kā arī noformē pavadzīmi. Pavadzīmē norāda:

5.1. akcīzes nodokļa markām alkoholisko dzērienu marķēšanai (turpmāk – alkoholisko dzērienu akcīzes nodokļa markas) – alkoholiskajam dzērienam atbilstošo numuru (to automātiski piešķir Valsts ieņēmumu dienesta informācijas sistēma), alkoholiskā dzēriena grupu, tilpumu, stiprumu (tikai 5. grupai – pārējie alkoholiskie dzērieni), akcīzes nodokļa marku sēriju un intervālu, akcīzes nodokļa marku skaitu un aprēķināto akcīzes nodokli;

5.2. akcīzes nodokļa markām cigarešu marķēšanai (turpmāk – cigarešu akcīzes nodokļa markas) – tabakas izstrādājumam atbilstošo numuru, cigarešu nosaukumu, maksimālo mazumtirdzniecības cenu, akcīzes nodokļa marku sēriju un intervālu, akcīzes nodokļa marku skaitu un aprēķināto akcīzes nodokli;

5.3. akcīzes nodokļa markām smēķējamās tabakas, cigāru un cigarillu marķēšanai (turpmāk – smēķējamās tabakas, cigāru un cigarillu akcīzes nodokļa markas) – tabakas izstrādājumam atbilstošo numuru, preču veidu, marķējamo vienību (gramus vai gabalus), akcīzes nodokļa marku sēriju un intervālu, akcīzes nodokļa marku skaitu un aprēķināto akcīzes nodokli.

6. Saņemtās akcīzes nodokļa markas nodokļa maksātājs izmanto tikai šo noteikumu 5. punktā minētajā iesniegumā norādīto alkoholisko dzērienu, cigarešu, smēķējamās tabakas, cigāru un cigarillu marķēšanai atbilstoši izsniegto akcīzes nodokļa marku intervāliem, kas norādīti pavadzīmē.

II. Alkoholisko dzērienu marķēšanas nosacījumi

7. Lai saņemtu alkoholisko dzērienu akcīzes nodokļa markas, nodokļa maksātājs par katru nodokļa maksātāja veidu elektroniski iesniedz Valsts ieņēmumu dienestā atsevišķu iesniegumu alkoholisko dzērienu akcīzes nodokļa marku saņemšanai (1. pielikums).

8. Valsts ieņēmumu dienests piecu darbdienu laikā pēc šo noteikumu 7. punktā minētā iesnieguma saņemšanas nodrošina alkoholisko dzērienu akcīzes nodokļa marku izsniegšanu.

9. Valsts ieņēmumu dienests alkoholisko dzērienu akcīzes nodokļa markas izsniedz, ja alkoholiskā dzēriena vienas iepakojuma vienības tilpums atbilst normatīvajos aktos noteiktajām prasībām par fasēto preču iepakojuma nominālā tilpuma standartvērtībām.

10. Alkoholisko dzērienu akcīzes nodokļa marku piestiprina katrai primāri fasētai (tirdzniecības) iepakojuma vienībai tā, lai alkoholisko dzērienu akcīzes nodokļa marka neaizsegtu informāciju par alkoholisko dzērienu un alkoholisko dzērienu akcīzes nodokļa marku neaizklātu cita veida informācija, ievērojot vienu no šādiem nosacījumiem:

10.1. uz vāciņa vai korķa, ja tā izmēri atļauj izvietot alkoholisko dzērienu akcīzes nodokļa marku, nedeformējot to;

10.2. tā, lai alkoholisko dzērienu akcīzes nodokļa marka skartu alkoholiskā dzēriena pamatetiķeti;

10.3. patērētājam un kontrolējošām institūcijām redzamā vietā, ja alkoholisko dzērienu akcīzes nodokļa marku nav iespējams piestiprināt atbilstoši šo noteikumu 10.1. vai 10.2. apakšpunktā minētajiem nosacījumiem.

11. Nodokļa maksātājs nodrošina alkoholisko dzērienu akcīzes nodokļa markas piestiprināšanu alkoholiskā dzēriena iepakojuma vienībai tā, lai alkoholisko dzērienu akcīzes nodokļa marka uz alkoholiskā dzēriena iepakojuma vienības būtu noturīga.

III. Cigarešu marķēšanas nosacījumi

12. Lai saņemtu cigarešu akcīzes nodokļa markas, nodokļa maksātājs par katru nodokļa maksātāja veidu elektroniski iesniedz Valsts ieņēmumu dienestā atsevišķu iesniegumu cigarešu akcīzes nodokļa marku pasūtīšanai un saņemšanai (2. pielikums).

13. Valsts ieņēmumu dienests cigarešu akcīzes nodokļa markas nodokļa maksātājam izsniedz, sākot ar desmito darbdienu no šo noteikumu 12. punktā minētā iesnieguma saņemšanas.

14. Cigarešu akcīzes nodokļa marku cigarešu paciņai piestiprina tā, lai, atverot paciņu, cigarešu akcīzes nodokļa marka tiktu bojāta, cigarešu akcīzes nodokļa marka neaizsegtu informāciju par cigarešu paciņu un cigarešu akcīzes nodokļa marku neaizklātu cita veida informācija, ievērojot vienu no šādiem nosacījumiem:

14.1. cietā iepakojuma cigarešu paciņai – zem slēgtā caurspīdīgā iepakojuma uz aizmugurējās virsmas un sānu virsmas, liektā veidā, horizontāli pāri aizmugurējās virsmas locījuma vietai;

14.2. mīkstā iepakojuma cigarešu paciņai – zem slēgtā caurspīdīgā iepakojuma perpendikulāri pāri augšējās malas virsmai (atvēruma vietai);

14.3. cigarešu paciņai bez slēgtā caurspīdīgā iepakojuma – pāri paciņas atvēruma vietai.

IV. Smēķējamās tabakas, cigāru un cigarillu marķēšanas nosacījumi

15. Lai saņemtu smēķējamās tabakas, cigāru un cigarillu akcīzes nodokļa markas, nodokļa maksātājs par katru nodokļa maksātāja veidu elektroniski iesniedz Valsts ieņēmumu dienestā atsevišķu iesniegumu smēķējamās tabakas, cigāru un cigarillu akcīzes nodokļa marku saņemšanai (3. pielikums).

16. Valsts ieņēmumu dienests piecu darbdienu laikā pēc šo noteikumu 15. punktā minētā iesnieguma saņemšanas nodrošina smēķējamās tabakas, cigāru un cigarillu akcīzes nodokļa marku izsniegšanu.

17. Smēķējamās tabakas, cigāru un cigarillu akcīzes nodokļa marku (papīra) minimālais izsniegšanas daudzums ir 500 gabalu.

18. Smēķējamās tabakas, cigāru un cigarillu akcīzes nodokļa marku smēķējamai tabakai, cigāriem un cigarillām piestiprina katrai primāri fasētai (tirdzniecības) iepakojuma vienībai tā, lai smēķējamās tabakas, cigāru un cigarillu akcīzes nodokļa marku neaizklātu cita veida informācija, ievērojot šādus nosacījumus:

18.1. smēķējamās tabakas, cigāru un cigarillu akcīzes nodokļa marku (papīra) piestiprina uz katras iepakojuma vienības atvēruma vietas tā, lai, atverot tabakas izstrādājuma iepakojumu, smēķējamās tabakas, cigāru un cigarillu akcīzes nodokļa marka tiktu bojāta;

18.2. smēķējamās tabakas, cigāru un cigarillu akcīzes nodokļa marku (hologrammu) piestiprina uz tabakas izstrādājuma iepakojuma ārējās priekšējās virsmas;

18.3. ja tabakas izstrādājumam ir slēgts caurspīdīgs iepakojums, smēķējamās tabakas, cigāru un cigarillu akcīzes nodokļa marku piestiprina zem tā;

18.4. ja cigāriem vai cigarillām, kas paredzētas realizācijai atsevišķi pa vienai iepakojuma vienībai, smēķējamās tabakas, cigāru un cigarillu akcīzes nodokļa marku nav iespējams piestiprināt atbilstoši šo noteikumu 18.3. apakšpunktā minētajam nosacījumam, to piestiprina uz slēgtā caurspīdīgā iepakojuma patērētājam un kontrolējošām institūcijām redzamā vietā.

V. Informācijas sniegšana par akcīzes nodokļa marku apriti

19. Nodokļa maksātājs, kas saņēmis akcīzes nodokļa markas, katru mēnesi līdz piecpadsmitajam datumam elektroniski iesniedz Valsts ieņēmumu dienestā pārskatu par alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu akcīzes nodokļa marku apriti iepriekšējā mēnesī (turpmāk – marku aprites pārskats) (4. un 5. pielikums).

20. Nodokļa maksātājs marku aprites pārskatu iesniedz, sākot ar taksācijas periodu, kad ir saņemtas akcīzes nodokļa markas par katru šo noteikumu 2. punktā minēto nodokļa maksātāja veidu atsevišķi, šādā kārtībā:

20.1. apstiprināts noliktavas turētājs un reģistrēts saņēmējs marku aprites pārskatu iesniedz, kamēr ir spēkā speciālā atļauja (licence) vai tajā norādītais ieraksts par konkrētu akcīzes preču veidu vai konkrētu darbību – alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu marķēšana. Pēc speciālās atļaujas (licences) vai tajā norādītā ieraksta par konkrētu akcīzes preču veidu vai konkrētu darbību – alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu marķēšana – anulēšanas apstiprināts noliktavas turētājs veic akcīzes nodokļa marku atlikumu inventarizāciju pēc stāvokļa speciālās atļaujas (licences) vai tajā norādītā ieraksta par konkrētu akcīzes preču veidu vai konkrētu darbību – alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu marķēšana – anulēšanas dienā un iesniedz marku aprites pārskatu. Par pārskata taksācijas perioda pēdējo dienu uzskata dienu, kad anulēta speciālā atļauja (licence) vai tajā norādītais ieraksts par konkrētu akcīzes preču veidu vai darbību – alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu marķēšana;

20.2. īslaicīgi reģistrēts saņēmējs marku aprites pārskatu iesniedz, kamēr atlikumā ir akcīzes nodokļa markas.

21. Nodokļa maksātājs, kura valdījumā ir vairākas akcīzes preču noliktavas, iesniedz vienu kopēju marku aprites pārskatu par visām tā valdījumā esošajām akcīzes preču noliktavām.

22. Nodokļa maksātāji, kuri marku aprites pārskatus neiesniedz:

22.1. apstiprināts noliktavas turētājs, kurš saskaņā ar Alkoholisko dzērienu aprites likuma nosacījumiem pats ražo vīnu vai raudzētos dzērienus, kuru kopējais apjoms nepārsniedz 1000 litru kalendāra gadā, no savā īpašumā vai valdījumā esošajos dārzos un dravās iegūtajiem produktiem vai savvaļā augošiem augiem (neizmantojot spirtu vai citu saražotos alkoholiskos dzērienus) un kurš, saņemot akcīzes nodokļa markas, iesniedz akcīzes nodokļa samaksas apliecinājumu;

22.2. importētājs;

22.3. cita persona.

VI. Akcīzes nodokļa marku atdošana Valsts ieņēmumu dienestā

23. Nodokļa maksātājs, kuram ir anulēta speciālā atļauja (licence) vai tajā norādītais ieraksts par konkrētu akcīzes preču veidu vai konkrētu darbību –alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu marķēšana – un kura uzskaitē ir akcīzes nodokļa markas, 30 dienu laikā pēc speciālās atļaujas (licences) vai tajā norādītā ieraksta par konkrētu akcīzes preču veidu vai konkrētu darbību – alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu marķēšana – anulēšanas atdod Valsts ieņēmumu dienestā visas atlikumā esošās neizmantotās (neuzlīmētās) akcīzes nodokļa markas.

24. Nodokļa maksātājs akcīzes nodokļa markas Valsts ieņēmumu dienestā atdod, elektroniski iesniedzot iesniegumu par atdotajām alkoholisko dzērienu akcīzes nodokļa markām (6. pielikums) vai tabakas izstrādājumu akcīzes nodokļa markām (7. pielikums). Iesniegumā norāda:

24.1. nodokļa maksātāja veidu;

24.2. informāciju par akcīzes nodokļa samaksu;

24.3. informāciju par atdotajām akcīzes nodokļa markām.

25. Ja nodokļa maksātājs atdod akcīzes nodokļa markas, par kurām akcīzes nodoklis ir samaksāts, šo noteikumu 24. punktā minētajā iesniegumā norāda informāciju par samaksātā akcīzes nodokļa novirzīšanu vai pārskaitīšanu nodokļu parādu segšanai, turpmākajiem akcīzes nodokļa maksājumiem, citu nodokļu maksājumiem vai atmaksai.

26. Nodokļa maksātājs triju darbdienu laikā pēc iesnieguma par atdotajām akcīzes nodokļa markām iesniegšanas atdod Valsts ieņēmumu dienestā akcīzes nodokļa markas, uzlīmētas uz A4 formāta lapām atsevišķi pa akcīzes nodokļa marku sērijām un numuru intervāliem. Cigarešu marķēšanai paredzētās akcīzes nodokļa markas atdod, uzlīmētas uz A4 formāta lapām atsevišķi pa akcīzes nodokļa marku sērijām, numuru intervāliem, maksimālajām mazumtirdzniecības cenām un cigarešu skaitu paciņā. Ja akcīzes nodokļa markas ir neizmantotas un ir oriģināliepakojumā, tās atdod oriģināliepakojumā.

27. Pēc akcīzes nodokļa marku saņemšanas Valsts ieņēmumu dienesta atbildīgā amatpersona izdrukā nodokļa maksātāja iesniegumu par atdotajām akcīzes nodokļa markām, izdara uz tā atzīmi par iesniegumā norādīto akcīzes nodokļa marku pieņemšanu glabāšanā līdz to identifikācijai un minētā iesnieguma izdruku ar izdarīto atzīmi izsniedz nodokļa maksātājam. Valsts ieņēmumu dienests akcīzes nodokļa marku identificēšanu veic mēneša laikā pēc akcīzes nodokļa marku saņemšanas.

28. Pēc akcīzes nodokļa marku identifikācijas Valsts ieņēmumu dienesta atbildīgā amatpersona elektroniski nosūta nodokļa maksātājam informāciju par atdotajām identificētajām akcīzes nodokļa markām, norādot identifikācijas datumu, akcīzes nodokļa marku atbilstību iesniegumā norādītajam skaitam un akcīzes nodoklim.

VII. Noslēguma jautājumi

29. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2009. gada 7. aprīļa noteikumus Nr. 320 "Kārtība, kādā alkoholiskos dzērienus un tabakas izstrādājumus marķē ar akcīzes nodokļa markām" (Latvijas Vēstnesis, 2009, 58. nr.; 2010, 51./52. nr.; 2013, 189. nr.).

30. Noteikumi stājas spēkā 2015. gada 1. jūnijā.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Finanšu ministra vietā –
satiksmes ministrs Anrijs Matīss


 

1.pielikums
Ministru kabineta
2015.gada 12.maija
noteikumiem Nr.220

Iesniegums alkoholisko dzērienu akcīzes nodokļa marku saņemšanai

Nodokļa maksātāja nosaukums    
Nodokļa maksātāja reģistrācijas kods    
Tālrunis      

Nodokļa maksātāja veids:

 apstiprināts noliktavas turētājs

 reģistrēts saņēmējs

 īslaicīgi reģistrēts saņēmējs

 importētājs

 cita persona

Nr.
p. k.
Alkoholiskā dzēriena grupa1 Absolūtā spirta saturs tilpumprocentos2 Fasējuma vienības tilpums (litri) Akcīzes nodokļa marku skaits (gab.) Aprēķinātais akcīzes nodoklis (EUR)
Kopā X

Piezīmes.

1 Alkoholisko dzērienu iedalījums grupās atbilstoši akcīzes nodokļa likmei:

2. grupa – vīns;

3. grupa – raudzētie dzērieni;

4.a grupa – starpprodukti ar absolūtā spirta saturu līdz 15 tilpumprocentiem (ieskaitot);

4.b grupa – starpprodukti ar absolūtā spirta saturu virs 15 līdz 22 tilpumprocentiem (ieskaitot);

5. grupa – pārējie alkoholiskie dzērieni.

2 Absolūtā spirta saturu tilpumprocentos norāda tikai 5. grupai.

Finanšu ministra vietā –
satiksmes ministrs Anrijs Matīss


 

2.pielikums
Ministru kabineta
2015.gada 12.maija
noteikumiem Nr.220

Iesniegums cigarešu akcīzes nodokļa marku pasūtīšanai un saņemšanai

Nodokļa maksātāja nosaukums    
Nodokļa maksātāja reģistrācijas kods    
Tālrunis      

Nodokļa maksātāja veids:

 apstiprināts noliktavas turētājs

 reģistrēts saņēmējs

 īslaicīgi reģistrēts saņēmējs

 importētājs

 cita persona

Nr.
p. k.
Papīra akcīzes nodokļa markas (loksnēs vai sagrieztas) Cigarešu Akcīzes nodokļa marku skaits (gab.) Aprēķinātais akcīzes nodoklis (EUR)
nosaukums ražotājvalsts maksimālā mazumtirdzniecības cena (EUR) skaits paciņā (gab.) akcīzes nodokļa likmes koeficients1
Kopā X X

Piezīme. 1 Akcīzes nodokļa likmes koeficients atbilstoši cigarešu garumam (neieskaitot filtru vai iemuti):

1 – līdz 80 milimetriem (ieskaitot);

2 – virs 80 līdz 110 milimetriem (ieskaitot);

3 – virs 110 līdz 140 milimetriem (ieskaitot);

4 – virs 140 milimetriem.

Finanšu ministra vietā –
satiksmes ministrs Anrijs Matīss


 

3.pielikums
Ministru kabineta
2015.gada 12.maija
noteikumiem Nr.220

Iesniegums smēķējamās tabakas, cigāru un cigarillu akcīzes nodokļa marku saņemšanai

Nodokļa maksātāja nosaukums    
Nodokļa maksātāja reģistrācijas kods    
Tālrunis      

Nodokļa maksātāja veids:

 apstiprināts noliktavas turētājs

 reģistrēts saņēmējs

 īslaicīgi reģistrēts saņēmējs

 importētājs

 cita persona

Nr.
p. k.
Tabakas izstrādājuma veids1 Akcīzes nodokļa marku veids (papīra vai hologramma) Daudzums vienā iepakojuma vienībā
(gab. vai grami)

Akcīzes nodokļa marku skaits (gab.) Aprēķinātais akcīzes nodoklis (EUR)
Kopā

Piezīme. 1 Tabakas izstrādājumu veidi:

1.a grupa – cigāri;

1.b grupa – cigarillas;

3.a grupa – smalki sagriezta tabaka cigarešu uztīšanai;

3.b grupa – cita smēķējamā tabaka.

Finanšu ministra vietā –
satiksmes ministrs Anrijs Matīss


 

4.pielikums
Ministru kabineta
2015.gada 12.maija
noteikumiem Nr.220

Pārskats par alkoholisko dzērienu akcīzes nodokļa marku apriti

Taksācijas periods    
Nodokļa maksātāja nosaukums    
Nodokļa maksātāja reģistrācijas kods    
Tālrunis      

Nodokļa maksātāja veids:

 apstiprināts noliktavas turētājs:

 preču marķēšana veikta ārpus Latvijas Republikas

 preču marķēšana veikta Latvijas Republikā

 reģistrēts saņēmējs

 īslaicīgi reģistrēts saņēmējs

(akcīzes nodokļa markas – gabalos, akcīzes nodokļa summa – euro)
Nr. 
p. 
k.
Alkoholiskajam dzērienam atbilstošais numurs1 Akcīzes nodokļa marku Akcīzes nodokļa marku atlikums taksācijas perioda sākumā Marķēto preču pārvietošana Taksācijas periodā saņemtās akcīzes nodokļa markas3 Taksācijas periodā atpakaļ saņemto marķēto preču daudzums, kas bija nodotas patēriņam vai laistas brīvā apgrozībā4 Atdotās akcīzes nodokļa markas5 Iznīcinātās vai zudušās akcīzes nodokļa markas Marķēto preču vienību skaits, kas nodotas patēriņam vai laistas brīvā apgrozībā Akcīzes nodokļa markas, kurām iestājies akcīzes nodokļa samaksas pienākums saskaņā ar likuma "Par akcīzes nodokli" 23. panta četrpadsmito daļu Aprēķinātais akcīzes nodoklis Akcīzes nodokļa marku atlikums taksācijas perioda beigās
sērija numuru intervāla sākums numuru intervāla beigas tā nodokļu maksātāja reģistrācijas kods, no kura saņemti vai kuram izvesti marķētie alkoholiskie dzērieni2 marķēto preču vienību skaits, kas izvestas uz citu akcīzes preču noliktavu akcīzes nodokļa markas, kas iznīcinātas citā ES dalībvalstī, zudušas nepārvaramas varas dēļ6, un tās zudušās akcīzes nodokļa markas, par kurām akcīzes nodoklis ir samaksāts kādā no iepriekšējiem taksācijas periodiem zudušās7 akcīzes nodokļa markas, par kurām jāmaksā akcīzes nodoklis akcīzes nodokļa markas, par kurām jāmaksā akcīzes nodoklis akcīzes nodokļa markas, par kurām akcīzes nodoklis ir samaksāts kādā no iepriekšējiem taksācijas periodiem par alkoho-
liskajiem dzērieniem, kas nodoti patēriņam vai laisti brīvā apgrozībā
8
saskaņā ar likuma "Par akcīzes nodokli" 23. panta četrpadsmito daļu kopā
(6. – 8. + 9. + 10. – 11. –12. –13. – 14. – 15.)
t. sk. neuzlīmētās akcīzes nodokļa markas, par kurām akcīzes nodoklis nav samaksāts
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 19a
Kopā X X X X

Piezīmes.

1 Pieteikuma numurs, kas norādīts Valsts ieņēmumu dienesta izsniegtajā pavadzīmē, uz kuras pamata izsniegtas akcīzes nodokļa markas.

2 Aizpilda nodokļa maksātājs, ja saņem vai izved ar akcīzes nodokļa markām marķētus alkoholiskos dzērienus, kuriem piemēro atlikto akcīzes nodokļa maksāšanu saskaņā ar likuma "Par akcīzes nodokli" 25. pantu.

3 No Valsts ieņēmumu dienesta saņemtās akcīzes nodokļa markas un no cita nodokļa maksātāja saņemtie ar akcīzes nodokļa markām marķētie alkoholiskie dzērieni.

4 Nodokļa maksātājs norāda taksācijas periodā atpakaļ saņemto akcīzes nodokļa marku skaitu alkoholiskajiem dzērieniem, kas bija nodoti patēriņam vai laisti brīvā apgrozībā.

5 Saskaņā ar Valsts ieņēmumu dienesta informāciju par identificētajām akcīzes nodokļa markām taksācijas periodā.

6 Saskaņā ar likuma "Par akcīzes nodokli" 21. panta pirmo daļu un 27. panta vienpadsmitās daļas otro teikumu.

7 Zudušas vai tādas akcīzes nodokļa markas, kurām identificēšanas procesā konstatēts, ka trūkst kāda no identifikācijas parametriem – sērijas vai numura.

8 Aprēķinātais akcīzes nodoklis par zudušām vai neidentificētām akcīzes nodokļa markām un par akcīzes nodokļa markām alkoholiskajiem dzērieniem, kas nodoti patēriņam vai laisti brīvā apgrozībā, izņemot akcīzes nodokļa markas, par kurām akcīzes nodoklis aprēķināts kādā no iepriekšējiem taksācijas periodiem saskaņā ar likuma "Par akcīzes nodokli" 23. panta četrpadsmito daļu.

Finanšu ministra vietā –
satiksmes ministrs Anrijs Matīss


 

5.pielikums
Ministru kabineta
2015.gada 12.maija
noteikumiem Nr.220

Pārskats par tabakas izstrādājumu akcīzes nodokļa marku apriti

Taksācijas periods    
Nodokļa maksātāja nosaukums    
Nodokļa maksātāja reģistrācijas kods    
Tālrunis      

Nodokļa maksātāja veids:

 apstiprināts noliktavas turētājs:

 preču marķēšana veikta ārpus Latvijas Republikas

 preču marķēšana veikta Latvijas Republikā

 reģistrēts saņēmējs

 īslaicīgi reģistrēts saņēmējs

(akcīzes nodokļa markas – gabalos, akcīzes nodokļa summa – euro)
Nr. 
p. 
k.
Tabakas izstrādājumam atbilstošais numurs1 Akcīzes nodokļa marku Akcīzes nodokļa marku atlikums taksācijas perioda sākumā Marķēto preču pārvietošana Taksācijas periodā saņemtās akcīzes nodokļa markas3 Taksācijas periodā atpakaļ saņemto marķēto preču daudzums, kas bija nodotas patēriņam vai laistas brīvā apgrozībā4 Atdotās akcīzes nodokļa markas5 Iznīcinātās vai zudušās akcīzes nodokļa markas Akcīzes nodokļa markas, kuras izmanto kvalitātes noteikšanai8 Marķēto preču vienību skaits, kas nodotas patēriņam vai laistas brīvā apgrozībā Akcīzes nodokļa markas, kurām iestājies akcīzes nodokļa samaksas pienākums saskaņā ar likuma "Par akcīzes nodokli" 23. panta četrpadsmito daļu Aprēķinātais akcīzes nodoklis Akcīzes nodokļa marku atlikums taksācijas perioda beigās
sērija numuru intervāla sākums numuru intervāla beigas tā nodokļu maksātāja reģistrācijas kods, no kura saņemti vai kuram izvesti marķētie tabakas izstrādājumi2 marķēto preču vienību skaits, kas izvests uz citu akcīzes preču noliktavu akcīzes nodokļa markas, kas iznīcinātas citā ES dalībvalstī vai zudušas nepārvaramas varas dēļ6, un tās zudušās akcīzes nodokļa markas, par kurām akcīzes nodoklis ir samaksāts kādā no iepriekšējiem taksācijas periodiem zudušās7 akcīzes nodokļa markas, par kurām jāmaksā akcīzes nodoklis akcīzes nodokļa markas, par kurām jāmaksā akcīzes nodoklis akcīzes nodokļa markas, par kurām akcīzes nodoklis ir samaksāts kādā no iepriekšējiem taksācijas periodiem par tabakas izstrādājumiem, kas nodoti patēriņam vai laisti brīvā apgrozībā saskaņā ar likuma "Par akcīzes nodokli" 23. panta četrpadsmito daļu kopā
(6. – 8. + 9. + 10. – 11. – 12. – 13. – 14. – 15. – 16.)
t. sk. neuzlīmētās akcīzes nodokļa markas, par kurām akcīzes nodoklis nav samaksāts
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 20a
                                         
                                         
Kopā X X X   X                            

Piezīmes.

1 Pieteikuma numurs, kas norādīts Valsts ieņēmumu dienesta izsniegtajā pavadzīmē, uz kuras pamata izsniegtas akcīzes nodokļa markas.

2 Aizpilda nodokļa maksātājs, ja saņem vai izved ar akcīzes nodokļa markām marķētus tabakas izstrādājumus, kuriem piemēro atlikto akcīzes nodokļa maksāšanu saskaņā ar likuma "Par akcīzes nodokli" 25. pantu.

3 No Valsts ieņēmumu dienesta saņemtās akcīzes nodokļa markas un no cita nodokļa maksātāja saņemtie ar akcīzes nodokļa markām marķētie tabakas izstrādājumi.

4 Nodokļa maksātājs norāda taksācijas periodā atpakaļ saņemto akcīzes nodokļa marku skaitu tabakas izstrādājumiem, kas bija nodoti patēriņam vai laisti brīvā apgrozībā.

5 Saskaņā ar Valsts ieņēmumu dienesta informāciju par identificētajām akcīzes nodokļa markām taksācijas periodā.

6 Saskaņā ar likuma "Par akcīzes nodokli" 21. panta pirmo daļu un 27. panta vienpadsmitās daļas otro teikumu.

7 Zudušas vai tādas akcīzes nodokļa markas, kurām identificēšanas procesā konstatēts, ka trūkst kāda no identifikācijas parametriem – sērijas, numura, maksimālās mazumtirdzniecības cenas vai cigarešu skaita paciņā.

8 Saskaņā ar likuma "Par akcīzes nodokli" 17. panta pirmās daļas 2. punktu.

9 Aprēķinātais akcīzes nodoklis par zudušām vai neidentificētām akcīzes nodokļa markām un par akcīzes nodokļa markām tabakas izstrādājumiem, kas nodoti patēriņam vai laisti brīvā apgrozībā, izņemot akcīzes nodokļa markas, par kurām akcīzes nodoklis aprēķināts kādā no iepriekšējiem taksācijas periodiem saskaņā ar likuma "Par akcīzes nodokli" 23. panta četrpadsmito daļu.

Finanšu ministra vietā –
satiksmes ministrs Anrijs Matīss


 

6.pielikums
Ministru kabineta
2015.gada 12.maija
noteikumiem Nr.220

Iesniegums par atdotajām alkoholisko dzērienu akcīzes nodokļa markām

Nodokļa maksātāja nosaukums    
Nodokļa maksātāja reģistrācijas kods    
Tālrunis      

Nodokļa maksātāja veids:

 apstiprināts noliktavas turētājs

 reģistrēts saņēmējs

 īslaicīgi reģistrēts saņēmējs

 importētājs

 cita persona

 persona, kurai pēc speciālās atļaujas (licences) anulēšanas atlikumā ir akcīzes nodokļa markas

Akcīzes nodoklis:

 ir samaksāts1

 nav samaksāts

 
(informācija par samaksātā akcīzes nodokļa pārskaitīšanu nodokļu parādu segšanai, turpmākajiem akcīzes nodokļa maksājumiem vai citu nodokļu maksājumiem vai par atmaksu)

Atdotās akcīzes nodokļa markas:

 neizmantotās

 nederīgās

 bojātās

Nr. 
p. 
k. 
Pavadzīmē, uz kuras pamata izsniegtas akcīzes nodokļa markas, norādītais alkoholiskajam dzērienam atbilstošais numurs Akcīzes nodokļa marku Akcīzes nodokļa marku skaits (gab.) Aprēķinātā akcīzes nodokļa summa (EUR) Apstiprinātais akcīzes nodokļa marku skaits (gab.) Apstiprinātā aprēķinātā akcīzes nodokļa summa
(EUR)
saņemšanas datums sērija numuru intervāla sākums numuru intervāla beigas
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Kopā

Piezīme. 1 Ja iesniegums ir par atdotajām akcīzes nodokļa markām, par kurām akcīzes nodoklis ir samaksāts, obligāti jānorāda papildu informācija.

Finanšu ministra vietā –
satiksmes ministrs Anrijs Matīss


 

7.pielikums
Ministru kabineta
2015.gada 12.maija
noteikumiem Nr.220

Iesniegums par atdotajām tabakas izstrādājumu akcīzes nodokļa markām

Nodokļa maksātāja nosaukums    
Nodokļa maksātāja reģistrācijas kods    
Tālrunis      

Nodokļa maksātāja veids:

 apstiprināts noliktavas turētājs

 reģistrēts saņēmējs

 īslaicīgi reģistrēts saņēmējs

 importētājs

 cita persona

 persona, kurai pēc speciālās atļaujas (licences) anulēšanas atlikumā ir akcīzes nodokļa markas

Akcīzes nodoklis:

 ir samaksāts1

 nav samaksāts

 
(informācija par samaksātā akcīzes nodokļa pārskaitīšanu nodokļu parādu segšanai, turpmākajiem akcīzes nodokļa maksājumiem vai citu nodokļu maksājumiem vai par atmaksu)

Atdotās akcīzes nodokļa markas:

 neizmantotās

 nederīgās

 bojātās

Nr. 
p. 
k. 
Pavadzīmē, uz kuras pamata izsniegtas akcīzes nodokļa markas, norādītais tabakas izstrādājumam atbilstošais numurs Akcīzes nodokļa marku Akcīzes nodokļa marku skaits (gab.) Aprēķinātā akcīzes nodokļa summa (EUR) Apstiprinātais akcīzes nodokļa marku skaits (gab.) Apstiprinātā aprēķinātā akcīzes nodokļa summa
(EUR)
saņemšanas datums sērija numuru intervāla sākums numuru intervāla beigas
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Kopā

Piezīme. 1 Ja iesniegums ir par atdotajām akcīzes nodokļa markām, par kurām akcīzes nodoklis ir samaksāts, obligāti jānorāda papildu informācija.

Finanšu ministra vietā –
satiksmes ministrs Anrijs Matīss

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!