• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uz speciālās Olimpiādes vasaras spēalēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.06.1995., Nr. 98 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27358

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents - Kannās

Vēl šajā numurā

28.06.1995., Nr. 98

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uz speciālās Olimpiādes vasaras spēalēm

No 27.jūnija līdz 2.jūlijam Latvijas Valsts prezidenta kundze Aina Ulmane pēc Starptautiskās speciālās olimpiādes dibinātāju un organizētāju ielūguma pavadīs Latvijas delegāciju Speciālās olimpiādes 9. pasaules vasaras spēlēs, kas šogad notiks Ņūhevenas pilsētā ASV, Konektikutas štatā. Speciālās olimpiādes kustību ar Džozefa P.Kenedija Fonda atbalstu 1963.gadā aizsāka Jūnisa Kenedija Šraivere (ASV prezidenta Džona F.Kenedija māsa), lai veicinātu intelektuāli atpalikušo bērnu sportiskos sasniegumus un iekļaušanos sabiedrībā. Speciālās olimpiādes pasaules spēles notiek reizi četros gados. Šogad tajās piedalīsies ap 7000 sportistu no 140 pasaules valstīm.

Latviju šajās spēlēs pārstāvēs Latvijas divpadsmit speciālo internātskolu audzēkņi treneru, pedagogu un Jaunatnes sporta centra darbinieku pavadībā.

Vizītes ietvaros 28.jūnijā Aina Ulmane Baltajā namā tiksies ar ASV prezidenta kundzi Hilariju Klintoni un pēc viņas ielūguma piedalīsies svinīgajā ceremonijā, kad tiks parakstīts Latvijas veselības aprūpes iestāžu un Amerikas starptautiskās veselības asociācijas sadarbības memorands.

Latvijas delegācijas un Ainas Ulmanes dalību olimpiādē finansē Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes sporta centrs un Starptautiskā speciālā olimpiādes komiteja, kā arī atsevišķi sponsori un Amerikas latvieši.

Valsts prezidenta Kanceleja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!