• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Informācija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.06.1995., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27336

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

MK Ārlietu un drošības komitejā

Vēl šajā numurā

27.06.1995., Nr. 97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Frakcijas iesniegums

Dokuments nr.687

Par grozījumu likumā "Par zemes privatizāciju lauku apvidos"

 

Izdarīt likumā "Par zemes privatizāciju lauku apvidos" (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1992., 32./33./34.nr.; 1993., 8./9.,18./19.nr.; Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1994., 1.nr.; 1995., 2.nr.) šādu grozījumu:

Papildināt 35.pantu ar trešo daļu šādā redakcijā: "Persona, kurai mantotais zemes īpašums atsavināts saskaņā ar šo pantu, saglabā zemes lietošanas tiesības. Pēc pilsonības iegūšanas šai personai ir pirmpirkuma tiesības uz šo zemi."

Deputāti: J.Jurkāns, J.Urbanovičs, L.Stašs,

1995.gada 15.jūnijā L.Kuprijanova, A.Ameriks

 

Deputātu jautājums

Dokuments nr.696

Par pedagoģisko darbinieku algām

 

Saeimas Prezidijam

Ministru prezidentam M.Gailim

Lūdzam paskaidrot, kā Ministru kabinets pilda Saeimas 1995.gada 25.maija lēmumu pārskatīt 1996.gada valsts budžeta projekta koncepciju, paredzot pedagoģisko darbinieku vidējo algu par likmi pielīdzināt civildienesta ierēdņu vidējai algai, un kādi norādījumi šai jautājumā ir doti Finansu ministrijai.

Saeimas deputāti: M.Grīnblats, I.Dāliņš, J.Straume,

1995.gada 22.jūnijā O.Grīgs, A.Grots

 

Informācija

Par Saeimas Prezidija 1995. gada 19. jūnija sēdi

 

1. Pamatojoties uz Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas iesniegumu, Prezidijs nolēma sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi šā gada 21. jūnijā pulksten 14.00 un izsludināt šādu sēdes darba kārtību:

1) likumprojekts "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju", trešais lasījums;

2) likumprojekts "Par valsts un pašvaldību finansu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu", otrais lasījums;

3) likumprojekts "Grozījumi likumā "Par namīpašumu denacionalizāciju Latvijas Republikā"" pirmais lasījums.

2. Sēdē izskatīja sešus saņemtos likumprojektus, par kuriem Prezidijs, pievienojot savu atzinumu par to tālākvirzīšanu, ziņos Saeimas sēdē.

3. Saeimas Prezidijs apstiprināja izsludināšanai Saeimas 1995. gada 22. jūnija sēdes darba kārtību.

4. Izskatīja deputātu priekšlikumu slēgt Saeimas pavasara sesiju 1995. gada 22. jūnijā un rudens sesiju uzsākt 1995. gada 24. jūlijā.

Prezidijs nolēma deputātu priekšlikumu iesniegt izskatīšanai Saeimas sēdē kopā ar iepriekš iesniegto LNNK deputātu priekšlikumu rudens sesiju uzsākt šā gada 6. jūlijā.

5. Prezidijs pieņēma zināšanai Revīzijas komisijas atzinumu par veikto Saeimas finansu un saimnieciskās darbības pārbaužu rezultātiem un nolēma to nosūtīt Saimnieciskajai komisijai.

6. Atkārtoti izskatīja jautājumu par Saeimas sēžu kavējumiem 1995. gada maijā un attaisnoja sēžu kavējumus šādiem deputātiem: 1) Ē. Kažam (Saeimas 31. maija sēdē); 2) O. Kehrim (Saeimas 31. maija sēdē); 3) U. Osim (Saeimas 25. maija un 31. maija sēdē); J. Vaivadam (Saeimas 25. maija sēdē).

7. Izskatīja deputātu O. Kostandas, J. Kušneres un A. Saulīša iesniegumus par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu.

Pamatojoties uz Saeimas Kārtības ruļļa 8. pantu, Prezidijs nolēma piešķirt deputātiem O. Kostandam, J. Kušnerei un A. Saulītim neapmaksātu atvaļinājumu laikā no 5. jūnija līdz 9. jūnijam un ziņot par to Saeimai.

8. Prezidijs izskatīja deputātu iesniegumus un attaisnoja kavējumus: 1) A. Amerikam (Saeimas 14. jūnija un 15. jūnija sēdē); 2) O. Brūveram (Saeimas 15. jūnija sēdes daļā); 3) I. Dāliņam (Saeimas 14. jūnija un 15. jūnija sēdē); 4) M. Graudiņam (Saeimas 21. jūnija sēdē); 5) M. Grīnblatam (Saeimas 14. jūnija sēdē); 6) R. Jonītim (Saeimas 15. jūnija sēdes daļā); 7) Ē. Kažam (Saeimas 8. jūnija sēdes daļā); 8) J. Kokinam (Saeimas 15. jūnija sēdē); 9) A. Krastiņam (Saeimas 8. jūnija sēdes beigu daļā); 10) L. Kuprijanovai (Saeimas 7. jūnija sēdes beigu daļā un 8. jūnija sēdes beigu daļā); 11) U. Lakševicam (Saeimas 15. jūnija sēdē); 12) A. Līgotnim (Saeimas 14. jūnija un 15. jūnija sēdē); 13) U. Osim (Saeimas 7. jūnija sēdē); 14) V. Novakšānovam (Saeimas 14. jūnija sēdē); 15) O. Pavlovskim (Saeimas 15. jūnija sēdē); 16) A. Prēdelei (Saeimas 14. jūnija sēdē un 15. jūnija sēdes beigu daļā); 17) G. Resnajam (Saeimas 14. jūnija sēdē); 18) Z. Tomiņam (Saeimas 14. jūnija sēdē); 19) J. Vaivadam (Saeimas 8. jūnija sēdes beigu daļā).

9. Prezidijs pieņēma zināšanai informāciju par pārmaiņām Kristīgo demokrātu savienības frakcijas sastāvā.

KDS frakcijas vadītāja A. Prēdele informē, ka frakcijā iestājusies pie frakcijām nepiederoša deputāte Anita Stankēviča.

10. Piešķīra komandējumus:

1) Saeimas ziņu dienesta vadītājai I. Pomerei laikā no 1. jūlija līdz 9. jūlijam uz Eiropas Padomes organizēto semināru preses dienestu darbiniekiem Briselē (Beļģija);

2) Saeimas Juridiskā biroja vecākajai konsultantei A. Kozlovskai laikā no 2. jūlija līdz 15. jūlijam uz Pasaules bankas Ekonomikas attīstības institūta organizēto semināru "Privātsektora attīstības komerciālie pamati; politikas izvēle Baltijā" Vīnē (Austrija);

3) Saeimas Informācijas nodaļas vadītājas vietniecei L. Pētersonei un Saeimas bibliotekārei G. Ķīsei laikā no 26. jūnija līdz 29. jūnijam sakarā ar Čehijas parlamenta bibliotēkas uzaicinājumu uz EUROVOC rīkoto semināru par vārdnīcu un citu informācijas līdzekļu izmantošanu.

11. Izskatīja Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vēstuli par likumprojektu "Par Valsts cilvēktiesību biroju". Komisijas priekšsēdētājs J. Lagzdiņš informē, ka komisija minēto likumprojektu pēc būtības izskatīs tad, kad tiks saņemta detalizēta Cilvēktiesību komisijas un Ministru kabineta informācija par to, cik darbinieku strādās Valsts cilvēktiesību birojā un cik lieli līdzekļi būs nepieciešami biroja izveidošanai un tā darbībai.

Prezidijs nolēma nosūtīt Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vēstuli izskatīšanai Saeimas Cilvēktiesību komisijai un Ministru kabinetam un lūgt iesniegt nepieciešamo informāciju.

12. Prezidijs iepazinās ar Atlantijas jauno politisko līderu padomes Norvēģijas nodaļas piedāvājumu vienam Saeimas deputātam, deputāta kandidātam vai partijas līderim vecumā līdz 41 gadam stažēties Norvēģijā.

Jautājuma izlemšanu nolēma atlikt līdz laikam, kad frakcijas būs iesniegušas iespējamās kandidatūras.

13. Sēdē izskatīja Saeimas apsardzes priekšnieka J. Platā iesniegumu par darba kabineta iedalīšanu Saeimas telpās.

Nolēma minēto iesniegumu nodot Saimnieciskajai komisijai un Saeimas Kancelejas vadībai izskatīšanai un jautājuma risināšanai.

 

Saeimas sekretāra biedre I. Folkmane

 

Saeimas ziņas

Budžeta un finansu (nodokļu) komisijā

 

Otrdien, 20.jūnijā, LR Saeimas Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas deputāti pabeidza priekšlikumu izskatīšanu vērtspapīru likumu paketei un akceptēja tos otrajam lasījumam. Šajā paketē ietilpst pieci likumprojekti: "Par vērtspapīriem", "Par grozījumiem likumā "Par akciju sabiedrībām"", "Par grozījumiem likumā "Par bezpeļņas organizāciju"", "Par grozījumiem likumā "Par biržām"" un "Par vērtspapīru tirgus komiteju".

Apspriežot likumprojektu "Par vērtspīru tirgus komiteju", deputāti vispirms akceptēja finansu ministres I.Sāmītes ieteikumu likumprojekta nosaukumā un turpmāk lietotajos saīsinājumos vārdu "komiteja" aizstāt ar vārdu "komisija". Lielākās diskusijas, kā atzina Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs O.Kehris, izraisīja Vērtspapīru tirgus komisijas statusa definīcija un tiesības pieņemt normatīvus dokumentus, kas būtu obligāti vērtspapīru tirgus dalībniekiem. Deputāti atbalstīja I.Sāmītes priekšlikumus, tādējādi likumprojekta 2.nodaļas 2.panta redakcija paredz, ka "Komisija ir valsts izpildvaras institūcija, kas atbilstoši savai kompetencei darbojas Latvijas Republikas vārdā un regulē vērtspapīru tirgus dalībnieku darbību vērtspapīru tirgū un veic uzraudzību pār vērtspapīru publisko apgrozību Latvijas Republikā.

Komisija patstāvīgi veic ar likumu nodotās valsts funkcijas un atbild par to izpildi".

Vēl komisijas darba kārtībā atkārtoti bija likumprojekts "Grozījums likumā "Par uzņēmumu ienākuma nodokli"", ko iesnieguši desmit Saeimas deputāti. Tajā ierosināts likuma pantā, kas paredz papildu atvieglojumus Kultūras fondam, Olimpiskajai komitejai un Bērnu fondam, iekļaut arī organizāciju "Glābiet bērnus". Tā kā vairāki deputāti savus parakstus atsaukuši un organizācija "Glābiet bērnus" joprojām nav iesniegusi Finansu ministrijā izvērtēšanai savu gada pārskatu, tad deputāti nolēma bez šāda Finansu ministrijas atzinuma likumprojektu neizskatīt un tālāk nevirzīt, paskaidroja O.Kehris.

 

Saeimas ziņu dienests, Anita Martinsone

 

 

Tautsaimnieku politiskās apvienības frakcijas sēdē

 

Trešdien, 21.jūnijā, notikušajā Tautsaimnieku politiskās apvienības frakcijas sēdē deputāti apsprieda jautājumus, kas saistīti ar finansu, tautsaimniecības un uzticības krīzi valstī.

TPA frakcijas deputāts J.Zaščerinskis izteica viedokli par "bankrotu vilni", kas var izraisīties valstī pēc bankas "Baltija" iespējamā bankrota, ja gadījumā netiks veikta bankas atveseļošana. Tāpēc viņš ieteica izstrādāt kombinētu bankas atveseļošanas koncepciju un nepieļaut bankas bankrotu. Savukārt V.E.Bresis izteica priekšlikumu ciešāk sadarboties ar ekonomikas ministru J.Zvanītāju, lai frakcija varētu sekot ekspertu komisijas darbam. Frakcija pieņēma zināšanai informāciju par pirmdien notikušo valdības sēdi un tajā izskatītajiem jautājumiem sakarā ar bankas "Baltija" maksātnespēju.

Vēl frakcijas sēdē izskatīja deputātu kandidatūru sarunām ar Eiropas parlamenta deputātiem 3.jūlijā, lai pārspriestu likumdošanas, minoritāšu un pilsonības jautājumus Latvijā.

TPA preses sekretāre L.Priedīte

 

Saeimā otrdien, 27.jūnijā

 

10.00 Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas sēde.
Par valsts finansu (budžeta un banku) krīzes cēloņiem
un rīcības plāniem tās pārvarēšanai. Ziņo: M.Gailis,
E.Repše, J.Skrastiņš. Uzaicināts - R.Černajs.
10.30 Saeimas priekšsēdētāja A.Gorbunova tikšanās
ar Lietuvas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku
Latvijas Republikā Rimantu Karaziju.
11.30 Saeimas priekšsēdētāja A.Gorbunova tikšanās ar Kubas ārkārtējo
un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Horhi Marti Martinesu.
14.00 Vides un sabiedrisko lietu komisija kopā ar Eiropas Padomes
speciālistiem apspriedīs "Elektronisko sabiedrības saziņas līdzekļu likumu".
14.00 Saeimas priekšsēdētāja A.Gorbunova tikšanās ar bīskapa
Jāzepa Rancāna fonda priekšsēdētāju Kazimiru Znotiņu.
15.00 Saeimas priekšsēdētāja A.Gorbunova tikšanās
ar Brazīlijas Federatīvās Republikas Sanpaulu štata

Saeimas ziņu dienests

Novaodesas pilsētas mēru Ralfo Kļaviņu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!