• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdības 13.jūnija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.06.1995., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27308

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Prokuratūras ziņas

Vēl šajā numurā

14.06.1995., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdības 13.jūnija sēdē

Vakar kārtējā sēdē valdība izskatīja un konceptuāli atbalstīja likumprojektu par komercbanku uzraudzību, sanāciju un bankrotu. Likumprojekta mērķis ir aizsargāt noguldītāju intereses un izveidot banku sanācijas un piespiedu likvidācijas mehānismu. Likumprojekts nosaka kārtību, kādā Latvijas Banka veic komercbanku uzraudzību. Finansu ministrijas pārraudzībā paredzēts izveidot jaunu valsts izpildvaras institūciju — Banku aģentūru, kuras uzdevums būs veikt finansiālās grūtībās nonākušo komercbanku pārvaldīšanu, sanāciju, pārdošanu vai piespiedu likvidāciju. Lēmumu par komercbankas nodošanu Banku aģentūrai pieņem Latvijas Banka. Likumprojekts nosaka, ka komercbankas likvidācijas gadījumā vispirms tiek atmaksāti fizisko personu noguldījumi.

Akceptēts likumprojekts par pašvaldību finansu izlīdzināšanu. Likumprojekts nosaka pašvaldību prognozējamo ieņēmumu un izdevumu izvērtēšanas kritērijus finansu izlīdzināšanas aprēķināšanai.

MK akceptēja grozījumus likumā "Par sociālo nodokli", kuru mērķis ir uzlabot sociālā nodokļa iekasēšanu valstī. Paredzēts veikt sociālā nodokļa aprēķināšanu un nomaksu par katru apdrošināto personu, uzskaitot iemaksas katras personas sociālās apdrošināšanas kontā. Grozījumi likumā nosaka vienotu nodokļa likmi visiem nodokļa maksātājiem — 38 procenti. Nodokļa sadalījumu starp maksātājiem, kā arī ar nodokli apliekamā gada ienākuma robežas noteiks Ministru kabinets. Visi nodokļa maksātāji — darba devēji un pašnodarbinātās personas — tiks iekļautas sociālā nodokļa maksātāju reģistrā. Katra darba devēja pienākums būs iesniegt Valsts sociālās apdrošināšanas fondam ziņojumu par darba attiecību uzsākšanu un izbeigšanu, kā arī katras apdrošinātās personas sociālā nodokļa maksājumiem.

Valdība akceptēja grozījumus likumos "Par namīpašumu denacionalizāciju LR", "Par namīpašumu atdošanu likumīgajiem īpašniekiem", "Par dzīvojamo telpu īri", "Par zemes nodokli", kas paredz piešķirt atvieglojumus Otrā pasaules kara dalībniekiem — Latvijas pilsoņiem un līdz 1940.gada 17.jūnijam Latvijā legāli iebraukušajiem un pastāvīgi dzīvojošiem iedzīvotājiem. Akceptēti arī grozījumi likumā "Par valsts pensiju pagaidu aprēķināšanas kārtību", kas augstākminētām strādājošām personām ļaus saņemt vecuma pensiju pilnā apmērā.

MK sēdē akceptēja arī Administratīvo aktu procesa likumprojektu. Šis likums noteiks publisko tiesību subjektu administratīvo aktu procesu — aktu izdošanu, spēkā esamību, apstrīdēšanas kārtību iestādē un pārsūdzēšanas kārtību tiesā.

Akceptēti noteikumi par Totalitārisma seku dokumentēšanas centra rīcībā esošo Valsts drošības komitejas dokumentu izmantošanas kārtību un centra nolikums. Totalitārisma seku dokumentēšanas centru paredzēts nodot Tieslietu ministrijai, piešķirot civiliestādes statusu.

MK akceptēja noteikumus par kārtību, kādā iekasējama transportlīdzekļa gada nodeva. Noteikumos paredzēti vairāki nodevas atvieglojumi transporta līdzekļa īpašnieka maiņas gadījumā.

Valdība apstiprināja virkni ar civildienestu saistīto instrukciju, tai skaitā instrukciju par atestācijas dokumentu apstrādi un apriti valsts civiliestādēs, par kārtību, kādā tiek saglabātas tiesības pretendēt uz ierēdņa amatu, par kārtību, kādā tiek saglabātas darba vai civildienesta attiecības līdz valsts noteiktā pensijas vecuma sasniegšanai, par valsts civildienesta ierēdņu amatu pretendentu atestācijas komisiju darba kārtību rakstveida pārbaudījumos, par kārtību, kādā tiek dots ierēdņa kandidāta solījums, par kārtību, kādā ierēdņu kandidāti saglabā tiesības uz kārtējo atvaļinājumu, par valsts civildienesta ierēdņu amatu pretendentu atestācijas komisijas darba kārtību, par kārtību, kādā izskatāmas sūdzības par pārkāpumiem atestācijas komisiju darbā, par ierēdņu (ierēdņu kandidātu) sniegtās informācijas pārbaudes kārtību, kā arī instrukcija par kārtību, kādā apkopojama un paziņojama informācija par ārvalstniekiem un bezvalstniekiem, kuri ieņem valsts civildienesta ierēdņu amatus. Pieņemta arī instrukcija par valsts pārvaldes institūciju rīcībā esošās statistiskās informācijas apkopošanu.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!