• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Daugavpils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Daugavpils pilsētas domes 2015. gada 12. februāra saistošie noteikumi Nr. 10 "Par Daugavpils pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai, daudzdzīvokļu dzīvojamo māju atjaunošanai". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 23.03.2015., Nr. 58 https://www.vestnesis.lv/op/2015/58.1

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

23.03.2015., Nr. 58

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Daugavpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 10

Pieņemts: 12.02.2015.

OP numurs: 2015/58.1

2015/58.1
RĪKI

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.10

Daugavpilī 2015.gada 12.februārī

(precizēts 2015.gada 12.martā, prot. Nr.5, 13.§)

Par Daugavpils pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai, daudzdzīvokļu dzīvojamo māju atjaunošanai

Apstiprināti
ar Daugavpils pilsētas domes
2015.gada 12.februāra sēdes lēmumu Nr.42,
ar 2015.gada 12.marta sēdes lēmumu Nr.101 precizēts

Izdoti saskaņā ar likuma
"Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
27.2 panta piekto daļu

I. Termini:

Šo saistošo noteikumu (turpmāk – Noteikumi) izpratnē:

1.1. Atbalstāmās izmaksas – izmaksas, kuru segšanai Daugavpils pilsētas pašvaldība saskaņā ar šiem Noteikumiem var piešķirt Pašvaldības līdzfinansējumu.

1.2. Līdzfinansējamie pasākumi (aktivitātes):

– daudzdzīvokļu dzīvojamo māju piesaistīto zemesgabalu labiekārtošana;

– daudzdzīvokļu dzīvojamo māju atjaunošanas pasākumu īstenošana, ja to tehniskais stāvoklis normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā atzīts par bīstamu cilvēku dzīvībai vai veselībai vai kurā jālikvidē terora akta, avārijas, stihiskas nelaimes vai citas katastrofas sekas.

1.3. Pašvaldības līdzfinansējums – Daugavpils pilsētas pašvaldības budžeta finanšu līdzekļu daļa Līdzfinansējamos pasākumos (aktivitātēs).

1.4. Pasūtītājs – daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopība.

1.5. Pasūtītāja pilnvarotā persona – dzīvokļu īpašnieku izveidota sabiedrība, biedrība vai cita reģistrēta dzīvokļu īpašnieku apvienība, kā arī fiziskā vai juridiskā persona, kurai dzīvokļu īpašnieki ir nodevuši dzīvojamās mājas pārvaldīšanas tiesības.

1.6. Pasūtītāja līdzfinansējums – Pasūtītāja finanšu līdzekļu daļa Līdzfinansējamos pasākumos (aktivitātēs).

II. Vispārīgie jautājumi

2.1. Šie Noteikumi nosaka kārtību, kādā Daugavpils pilsētas dome (turpmāk – Dome) piešķir Pašvaldības līdzfinansējumu, kā arī Pašvaldības līdzfinansējuma apmēru un piešķiršanas nosacījumus.

2.2. Pašvaldības līdzfinansējumu piešķir, ja dzīvojamās mājās dzīvokļa īpašumi iegūti saskaņā ar likumu "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju", Publiskas personas mantas atsavināšanas likumu vai likumu "Par kooperatīvo dzīvokļu privatizāciju" un dzīvojamās mājas pārvaldīšanas tiesības ir nodotas dzīvokļu īpašnieku sabiedrībai vai ar dzīvokļu īpašnieku savstarpēju līgumu pilnvarotai personai.

2.3. Pašvaldības līdzfinansējumu piešķir Daugavpils pilsētas pašvaldības gadskārtējā budžetā šim mērķim paredzēto finanšu līdzekļu ietvaros.

III. Pasūtītājam izvirzāmās prasības

3.1. Pašvaldības līdzfinansējums var tikt piešķirts dzīvojamām mājām, kas pieteikuma par Pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanu iesniegšanas dienā atbilst šādiem nosacījumiem:

3.1.1. Daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas kopējā dzīvokļu īpašumu platība ir lielāka par 300 m2 un tajā esošo neapdzīvojamo telpu platība nepārsniedz 25% no dzīvojamās mājas kopējās platības;

3.1.2. Vienai personai pieder ne vairāk kā 25% no mājā esošajiem dzīvokļa īpašumiem, neņemot vērā pašvaldībai piederošo īpašuma daļu.

3.1.3. Daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām, kuru piesaistītie zemes gabali robežojas savā starpā, veidojot kopēju iekšpagalmu, pieteikums par Pašvaldības līdzfinansējumu piesaistīto zemes gabalu labiekārtošanai iesniedzams no visām kopējā iekšpagalma dzīvojamām mājām, ievērojot šo noteikumu prasības.

3.1.4. Normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā pieņemts daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku lēmums par dalību Līdzfinansējuma pasākumos (aktivitātēs), kuru atbalsta ne mazāk kā 65% no daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašniekiem.

3.1.5. Pieteikuma par Pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanu iesniegšanas brīdī nekustamā īpašuma nodokļa parāds (pamatparāds un nokavējuma nauda) par attiecīgajā daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā esošajām telpu grupām, daudzdzīvokļu dzīvojamajai mājai piesaistītajām palīgēkām un daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai piesaistīto zemesgabalu nepārsniedz 15% no taksācijas gadam, kurā tiek iesniegts Pašvaldības līdzfinansējuma iesniegums, kopējās aprēķinātās nekustamā īpašuma nodokļa summas šajā punktā minētajiem nekustamajiem īpašumiem.

3.1.6. Pieteikuma par Pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanu iesniegšanas brīdī attiecīgās daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku apsaimniekošanas maksas un pārējo ar dzīvokļa lietošanu saistīto pamatpakalpojumu maksājumu parāds nepārsniedz 15% no kopējās aprēķinātās apsaimniekošanas un pamatpakalpojumu maksas summas par dzīvojamo māju.

3.2. Pieteikumu par Pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanu dzīvokļu īpašnieku vārdā iesniedz Pasūtītāja pilnvarotā persona.

3.3. Uz Pašvaldības līdzfinansējumu nevar pretendēt, ja pieprasāmiem Līdzfinansējuma pasākumiem (aktivitātēm) iepriekš ir saņemts finansējums/līdzfinansējums no Eiropas Savienības fondu, citas ārvalstu finanšu palīdzības līdzekļiem, valsts vai pašvaldības budžeta.

IV. Atbalstāmās aktivitātes un līdzfinansējuma apmērs

4.1. Pašvaldības līdzfinansējumu var piešķirt šādām aktivitātēm:

4.1.1. brauktuves, ietves, stāvlaukuma būvniecībai, pārbūvei, atjaunošanai – ne vairāk kā 50% apmērā no atbalstāmām izmaksām, ja būvniecības izmaksas uz 1m2 nepārsniedz EUR 28,00 bez PVN, ar nosacījumu, ka izmaksas summas nepārsniedz EUR 6,00 bez PVN uz 1m2 dzīvojamās mājas kopējās dzīvokļu īpašumu platības, bet kopumā ne vairāk kā EUR 10000 bez PVN;

4.1.2. apgaismojuma izbūvei, pārbūvei, atjaunošanai – ne vairāk kā 50% apmērā no atbalstāmām izmaksām, bet ne vairāk kā EUR 2500 bez PVN, ievērojot nosacījumu, ka katram apgaismojuma punktam (apgaismojuma stabam) izmaksas nepārsniedz EUR 750 bez PVN;

4.1.3. citam piesaistītā zemesgabala labiekārtojumam – bērnu rotaļu laukuma, t.sk.soliņu, atkritumu urnu, zālienu izbūvei un pārbūvei) – ne vairāk kā 50% apmērā no atbalstāmām izmaksām, nepārsniedzot EUR 3,00 bez PVN uz 1m2 dzīvojamās mājas kopējās dzīvokļu īpašuma platības, bet ne vairāk kā EUR 3000 bez PVN;

4.1.4. daudzdzīvokļu dzīvojamo māju atjaunošanas darbiem – ne vairāk kā 50% apmērā no atbalstāmām izmaksām, nepārsniedzot EUR 6,00 bez PVN uz 1m2 dzīvojamās mājas kopējās dzīvokļu īpašumu platības, bet ne vairāk kā EUR 10000 bez PVN.

4.2. Izmaksas ir atbalstāmas, ja tās tieši ir nepieciešamas Līdzfinansējuma pasākumu (aktivitāšu) realizācijai, ir paredzētas pieteikumā par Pašvaldības līdzfinansējumu un tiek veiktas, ievērojot atbilstīgas finanšu vadības, ekonomiskuma un efektivitātes principus.

4.3. Par atbalstāmām izmaksām tiek uzskatītas:

4.3.1. ģeodēziskās un topogrāfiskās izpētes izmaksas;

4.3.2. būvprojekta izstrādes izmaksas;

4.3.3. būvdarbu izmaksas;

4.3.4. labiekārtojuma aprīkojuma iegādes, piegādes un uzstādīšanas izmaksas.

4.4. Neatbalstāmās izmaksas:

4.4.1. kārtējās uzturēšanas izmaksas;

4.4.2. izmaksas, kas saistītas ar pieteikuma par Pašvaldības līdzfinansējumu sagatavošanu, tai skaitā konsultāciju pakalpojumi un citi pakalpojumi;

4.4.3. samaksa par aizdevuma izskatīšanu, noformēšanu un rezervēšanu, procentu maksājumi, soda procenti, maksājumi par naudas pārskaitījumiem, komisijas nauda, zaudējumi sakarā ar valūtas maiņu un citi tiešie finansiālie izdevumi;

4.4.4. pārējās izmaksas, kas šajos Noteikumos nav noteiktas kā atbalstāmas.

V. Pieteikuma par Pašvaldības līdzfinansējumu iesniegšanas kārtība

5.1. Pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai Pasūtītāja pilnvarotā persona iesniedz pieteikumu, pievienojot šādus dokumentus:

5.1.1. izkopējums no būves kadastrālās uzmērīšanas lietas, kas satur informāciju par daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas kopējo platību (sadaļa "Būves eksplikācija");

5.1.2. personas pilnvarojuma apliecinoša dokumenta kopija, uzrādot oriģinālu;

5.1.3. daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļa īpašnieku kopības normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā pieņemts lēmums par:

5.1.3.1. Līdzfinansējamiem pasākumiem (aktivitātēm), nodrošinot Pasūtītāja līdzfinansējumu;

5.1.3.2. saistību uzņemšanos (nepieciešamības gadījumā), piesaistot kredītiestādes finanšu līdzekļus Līdzfinansējamiem pasākumiem (aktivitātēm).

5.1.4. attiecīgā Līdzfinansējamā pasākuma (aktivitātes) izmaksu aprēķins, kas sagatavots atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

5.1.5. ja plānotie darbi tiek veikti uz piesaistītā zemesgabala, kurš nepieder Pasūtītājam, jāiesniedz piesaistītā zemesgabala īpašnieka rakstiska piekrišana darbu veikšanai un zemes lietošanas tiesību apliecinoša dokumenta kopija;

5.1.6. ja pieteikums par Pašvaldības līdzfinansējumu tiek iesniegts daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas atjaunošanas pasākumu īstenošanai, sertificēta speciālista atzinums par daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas tehnisko stāvokli;

5.1.7. daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas pārvaldnieka izsniegta izziņa par dzīvojamās mājas apsaimniekošanas un komunālo pakalpojumu parādu esamību, norādot parādu apmēru (ja tāds ir).

5.2. Pieteikumu par Pašvaldības līdzfinansējumu var iesniegt papīra formā vai elektroniskā formā atbilstoši normatīvo aktu prasībām uz Domes elektroniskā pasta adresi: info@daugavpils.lv.

VI. Pieteikuma reģistrācijas un izskatīšanas kārtība, Pašvaldības līdzfinansējuma izmaksas kārtība

6.1. Pieteikums Pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai tiek reģistrēts atsevišķā reģistrā. Par reģistra kārtošanu un pieteikuma izskatīšanu atbildīga Mājokļu komiteja (turpmāk – Komiteja).

6.2. Komiteja, vērtējot pieteikumu par Pašvaldības līdzfinansējumu, ir tiesīga pieprasīt no Pasūtītāja pilnvarotās personas papildus informāciju saistībā ar Pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu.

6.3. Gadījumā, ja pieteikums Pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai netiek iesniegts atbilstoši šo Noteikumu prasībām vai arī tiek iesniegts nepilnīgs, pieteikums Pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai netiek izskatīts un pēc pieprasījuma tiek atdots atpakaļ iesniedzējam.

6.4. Pašvaldības līdzfinansējums tiek piešķirts ar Komitejas lēmumu atbalstāmiem pasākumiem (aktivitātēm), kuru izmaksas (līgumcena) ir noteiktas publiskā iepirkuma rezultātā. Ja publiska iepirkuma rezultātā noteiktā izmaksu summa pārsniedz iepriekšējo izmaksu aprēķinu (5.1.4.p.), Pašvaldības līdzfinansējums tiek piešķirts, vadoties no iepriekšējo izmaksu aprēķina.

6.5. Pēc sertificēta speciālista atzinuma Komiteja ir tiesīga samazināt Pašvaldības līdzfinansējuma apmēru atbalstāmām aktivitātēm.

6.6. Par Pašvaldības līdzfinansējuma izmaksu Komiteja lemj pēc visu Līdzfinansējamo pasākumu (aktivitāšu) veikšanas un būvdarbu pieņemšanas – nodošanas akta apliecinātas kopijas iesniegšanas.

6.7. Pašvaldības līdzfinansējums tiek izmaksāts pamatojoties uz noslēgto līgumu ar Pasūtītāja pilnvaroto personu.

VII. Lēmuma vai faktiskās rīcības apstrīdēšanas kārtība

Komitejas lēmumus un faktisko rīcību var apstrīdēt Daugavpils pilsētas domē, iesniegumu iesniedzot Daugavpils pilsētas domes kancelejā K.Valdemāra ielā 1, Daugavpilī.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks J.Dukšinskis

 

 

Daugavpils pilsētas domes 2015.gada 12.februāra saistošo noteikumu Nr.10 "Par Daugavpils pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai, daudzdzīvokļu dzīvojamo māju atjaunošanai"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Atbilstoši likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājuma risināšanā" 27.2 panta otrās daļas 2., 3. un 5.punktam pašvaldība var sniegt palīdzību dzīvojamās mājas īpašniekam (īpašniekiem) vai dzīvokļu īpašniekiem, piešķirot finansējumu dzīvojamās mājas renovācijai, ja tās tehniskais stāvoklis normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā atzīts par bīstamu cilvēku dzīvībai vai veselībai; tādas dzīvojamās mājas renovācijai, kurā jālikvidē terora akta, avārijas, stihiskas nelaimes vai citas katastrofas sekas; dzīvojamai mājai piesaistītā zemesgabala labiekārtošanai.

Šā panta piektā daļa satur deleģējumu pašvaldībai izdot saistošos noteikumus par kārtību, kādā tiek sniegta attiecīgā palīdzība, un palīdzības apmēru.

2. Īss projekta satura izklāsts Iesniedzot pieteikumu pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanai, jāievēro šādas prasības:

– dzīvojamās mājas pārvaldīšanas tiesības ir nodotas dzīvokļu īpašnieku sabiedrībai vai ar dzīvokļu īpašnieku savstarpēju līgumu pilnvarotai personai;

– dzīvojamās mājas kopējā dzīvokļu īpašumu platība ir lielāka par 300 m2 un tajā esošo neapdzīvojamo telpu platība nepārsniedz 25% no dzīvojamās mājas kopējās platības;

– vienai personai pieder ne vairāk kā 25% no mājā esošajiem dzīvokļa īpašumiem;

– nekustamā īpašuma nodokļa parāds (pamatparāds un nokavējuma nauda) par attiecīgajā daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā esošajām telpu grupām, piesaistītajām palīgēkām un piesaistīto zemesgabalu nepārsniedz 15% no taksācijas gadam kopējās aprēķinātās nekustamā īpašuma nodokļa summas;

– dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku apsaimniekošanas maksas un pārējo ar dzīvokļa lietošanu saistīto pamatpakalpojumu maksājumu parāds nepārsniedz 15% no kopējās aprēķinātās apsaimniekošanas un pamatpakalpojumu maksas summas par dzīvojamo māju.

Tiek noteikts šāds pašvaldības līdzfinansējums:

brauktuves, ietves, stāvlaukuma būvniecībai, pārbūvei, atjaunošanai – ne vairāk kā 50% apmērā no atbalstāmām izmaksām, ja būvniecības izmaksas uz 1m2 nepārsniedz EUR 28,00 bez PVN, ar nosacījumu, ka izmaksas summas nepārsniedz EUR 6,00 bez PVN uz 1m2 dzīvojamās mājas kopējās dzīvokļu īpašumu platības, bet kopumā ne vairāk kā EUR 10000 bez PVN; apgaismojuma izbūvei, pārbūvei, atjaunošanai – ne vairāk kā 50% apmērā no atbalstāmām izmaksām, bet ne vairāk kā EUR 2500 bez PVN, ievērojot nosacījumu, ka katram apgaismojuma punktam (apgaismojuma stabam) izmaksas nepārsniedz EUR 750 bez PVN;

citam piesaistītā zemesgabala labiekārtojumam – bērnu rotaļu laukuma, t.sk. soliņu, atkritumu urnu, zālienu izbūvei un pārbūvei) – ne vairāk kā 50% apmērā no atbalstāmām izmaksām, nepārsniedzot EUR 3,00 bez PVN uz 1m2 dzīvojamās mājas kopējās dzīvokļu īpašuma platības, bet ne vairāk kā EUR 3000 bez PVN;

daudzdzīvokļu dzīvojamo māju atjaunošanas darbiem – ne vairāk kā 50% apmērā atbalstāmām izmaksām, nepārsniedzot EUR 6,00 bez PVN uz 1m2 dzīvojamās mājas kopējās dzīvokļu īpašumu platības, bet ne vairāk kā EUR 10000 bez PVN.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Līdzfinansējums tiek piešķirts apstiprinātā pašvaldības budžeta ietvaros.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Pieteikumus izskata un lēmumus pieņem Daugavpils pilsētas domes Mājokļu komiteja.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas notika ar dzīvojamo māju pārvaldniekiem.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs J.Lāčplēsis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!