• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Medicīnas pakalpojumu, medikamentu un medicīnas preču, kas tiek atbrīvoti no pievienotās vērtības nodokļa, saraksts. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.05.1995., Nr. 80 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27275

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pasažieru un bagāžas pārvadāšanas pagaidu noteikumi regulāru maršrutu autobusos

Vēl šajā numurā

25.05.1995., Nr. 80

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Labklājības ministrija

Veids: paziņojums

Pieņemts: 24.05.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Medicīnas pakalpojumu, medikamentu un medicīnas preču, kas tiek atbrīvoti no pievienotās vērtības nodokļa,

SARAKSTS

1995. gada 24.maijā

SASKAŅOTS : APSTIPRINU :
Finansu ministrijas Labklājības ministrijas
valsts sekretāre valsts sekretāre
V. Andrejeva M.Poršņova
1995. gada 9. maijā. 1995. gada 9. maijā.

Nr. 2/14-6

I. Medicīnā izmantojamās preces:

1.Pārsienamais materiāls (tai skaitā vate, marle, marles saites, leikoplasti, plāksteri medicīniskai lietošanai u.c.).

2. Ķirurģiskie materiāli (ķirurģiskais ketguts , analoģiski materiāli šuvju uzlikšanai un adhēzijas audumi ķirurģiskai brūču savilkšanai, laminārija un laminārijas tamponi, absorbējoši ķirurģiskie un stomatoloģiskie līdzekļi, kas aptur asiņošanu u.c.).

3. Stomatoloģiskie zobu cementi un pārējie materiāli zobu plombēšanai (tai skaitā plombēšanas materiāli, kas atjauno zobu cietos audus).

4. Asins grupu noteicošie reaģenti.

5. Ķīmiskie reaģenti ārstniecības iestāžu , zāļu ražošanas uzņēmumu, zāļu kvalitātes kontroles institūciju vajadzībām (tai skaitā laboratorijās, diagnostikā un rentgenoloģijā izmantojamie reaģenti).

6. Rentgenfilmas, ierīces un materiāli to attīstīšanai.

7. Rentgenoloģiskās izmeklēšanas kontrastvielas, diagnostikas reaģenti, kurus lieto slimnieku izmeklēšanai, ievadot iekšķīgi.

8. Slimnieku kopšanas piederumi (speciālie trauki, šīberi u.c. ).

9. Ierīces un iekārtas slimnieku pārvietošanai ( nestuves , rati, pacēlāji u.c.)

10. Optikas izstrādājumi (redzes asumu koriģējošas un nekoriģējošas briļļu lēcas no stikla un pārējiem materiāliem, plakano stiklu sfēras un segmenti briļļu lēcu izgatavošanai).

11. Acu kontaktlēcas un to kopšanas speciālie šķīdumi.

12. Briļļu ietvari, rāmji, to armatūra un daļas.

13. Mikroskopi (tai skaitā sarežģīti optiskie mikroskopi, to daļas), difrakcijas aparāti, to daļas un palīgierīces.

14. Medicīnā izmantojamie lāzeri un lāzeriekārtas.

15. Medicīniskie, ķirurģiskie, stomatoloģiskie instrumenti un ierīces (ieskaitot scintigrāfisko aparatūru), pārējā medicīniskā elektriskā un elektroniskā aparatūra (tai skaitā asinsspiediena mērīšanas ierīces un iekārtas, endoskopi, hemodialīzes iekārtas - mākslīgās nieres, mākslīgās nieres apkalpošanas ierīces, dializatori, kā arī ultraskaņas u.c. diatermiskās iekārtas, asins pārliešanas iekārtas, anestēzijas iekārtas un ierīces) un ierīces redzes asuma noteikšanai u.c.

16. Elektrodiagnostiskā aparatūra (tai skaitā organisma funkcionālās izmeklēšanas un fizioloģisko parametru kontroles aparatūra) un tās darbības nodrošināšanai nepieciešamie līdzekļi un materiāli (pieraksta lentas, šķīdumi, gēli u.c.).

17. Elektrokardiogrāfi un to darbības nodrošināsanai nepieciešamie līdzekļi un materiāli (pieraksta lentas, šķīdumi, gēli u.c.).

18. Medicīniskā aparatūra, kuras darbības pamatā ir ultravioletais un infrasarkanais izstarojums.

19. Šļirces, adatas, katetri, infūzijas šķīdumu ievadīšanas sistēmas, kanīles un analoģiski instrumenti.

20. Adatas brūču, audu aizšūšanai.

21. Mehanoterapijas aparatūra, masāžas aparāti, psiholoģisko testu aparatūra,

ozona, skābekļa terapijas un aerosolterapijas, mākslīgās elpināšanas aparatūra un pārējā terapeitiskā aparatūra elpošanas ceļu ārstēšanai (tai skaitā maskas).

22. Oftalmoloģiskie instrumenti un ierīces (neoptiskie un optiskie).

23. Ortopēdiskās palīgierīces, ieskaitot kruķus, ķirurģiskas jostas un bandāžas, šinas un pārējās ierīces, palīgierīces ārstēšanai; mākslīgās ķermeņa daļas; dzirdes aparāti un citas palīgierīces, ko nēsā uz ķermeņa, nēsā līdzi vai pārstāda ķermenī fizisku trūkumu novēršanai; locītavu protēzes, ortopēdiskie aparāti, ortēzes, mākslīgie zobi no plastmasas un citiem materiāliem, mākslīgās acis, sirdsdarbības stimulatori, dzirdes stimulatori, to daļas, piederumi; materiāli, kas nepieciešami šai punktā minēto ierīču, aparātu, mākslīgo ķermeņa daļu izgatavošanai (tai skaitā speciālās līmes, audumi, plastmasas u.c.) ar Labklājības ministrijas atļauju.

24. Aparatūra, kas balstās uz rentgenstarojumu, alfa, beta, gamma starojumu un kas paredzēta izmantošanai medicīnā, un tamlīdzīgi līdzekļi izmeklēšanai un ārstēšanai ( tai skaitā aizsargierīces no kaitīgā starojuma).

25.Aparatūra iekārtas un instrumenti medicīniskām (fizikālām un ķīmiskām) analīzēm (tai skaitā laboratorijas trauki un aprīkojums).

26. Speciālās mēbeles medicīnas, ķirurģijas un stomatoloģijas vajadzībām (piemēram, operāciju galdi, apskates galdi, slimnīcu gultas, stomatoloģiskie krēsli, pārvietojamie galdiņi medikamentu dalīšanai, skapīši zāļu uzglabāšanai u.c. speciālās mēbeles ar Labklājības ministrijas atļauju).

27. Ārstniecības iestāžu, aptieku un zāļu lieltirgotavu personāla sanitārās higiēnas piederumi - gumijas cimdi, maskas, cepures, halāti, speciālais medicīnas personāla apģērbs un apavi u.c.).

28. Medicīniskais skābeklis, skābekļa spilveni un baloni skābekļa uzpildīšanai.

29. Medicīnā, ķirurģijā, stomatoloģijā izmantojamās speciālās apgaismošanas ierīces (operāciju lampas, stomatoloģiskās lampas, gaismas reflektori u.c. ar Labklājības ministrijas atļauju).

30. Specializētais medicīniskais nestuvju autotransports.

31. Speciālie automobīļi ar rentgeniekārtām.

32. Nokomplektētas pirmās palīdzības sanitārās somas un aptieciņas.

33. Mehāniskie kontracepcijas līdzekļi, kas tiek izplatīti tikai aptieku tīklā.

34. Dezinfekcijas līdzekļi (tajā skaitā dezinfekcijas līdzekļi, kas iekļauti Latvijas Zāļu reģistrā)

35. Sanitārās higiēnas piederumi no gumijas un cita materiāla slimnieku kopšanai un sanitārās higiēnas piederumi zāļu ražošanas nodrošināšanai.

36. Stikla izstrādājumi - stikla caurulītes (stikla drots) ampulu izgatavošanai.

37. Aparatūra, iekārtas un instrumenti fizikālām un ķīmiskām analīzēm (tai skaitā laboratorijas trauki un aprīkojums).

38. Sterilizācijas iekārtas, aprīkojums sterilo iecirkņu darba nodrošināšanai (tajā skaitā zāļu ražošanas sterilo iecirkņu darba nodrošināšanai).

39. Šajā sadaļā uzskaitīto ierīču, iekārtu, aparatūras un citas tehnikas komplektējošās un rezerves daļas.

 

II. Medikamenti ( zāles ):

1. Zāles, ārstniecības augi, bakterioloģiskie preparāti, vakcīnas.

2. Ārstnieciskā kosmētika un kosmētika saturoša bioloģiski aktīvas vielas, ārstnieciskās zobu pastas, ārstnieciskie minerālūdeņi, kas iekļauti Latvijas Zāļu reģistrā un tiek realizēti tikai aptiekās.

3. Zāļu izejvielas, zāļu līdzekļi un palīgmateriāli (tai skaitā filtrēšanas un iepakošanas materiāli) zāļu ražošanai pēc zāļu ražotāja iesniegta un Labklājības ministrijas apstiprināta un ar Finansu ministriju saskaņota saraksta.

 

III. Medicīniskie pakalpojumi:

1. Ārstniecības iestāžu medicīniskie pakalpojumi (izņemot kosmētiskās operācijas un kosmetologu pakalpojumus bez medicīniskām indikācijām un solāriju pakalpojumus).

2.Pakalpojumi, kas tiek sniegti ārstniecības procesa nodrošināšanai - medicīnisko tehnoloģiju, iekārtu, ierīču un aparatūras tehniskā kontrole, remonts un ārstniecības iestāžu akreditācija.

3. Pārtikas produktu un dzeramā ūdens higiēniskā un bakterioloģiskā izmeklēšana.

4. Medicīnas konsultācijas un slēdzieni higiēnas un epidemioloģijas jautājumos budžta iestādēm.

5. Dezinfekcija; dezinsekcija un deratizācija budžeta iestādēs.

6. Aptieku sniegtie pakalpojumi zāļu izgatavošanā, atzinumi un konsultācijas ar zālēm saistītos jautājumos, pakalpojumi zāļu eksporta un importa atļauju izsniegšanai.

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!