• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Rīgas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

Rīgas pilsētas izpilddirektors publicē rīkojumus par paaugstinātas ledus bīstamības perioda noteikšanu.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domes 2015. gada 27. janvāra saistošie noteikumi Nr. 136 "Grozījumi Rīgas domes 2013.gada 26.novembra saistošajos noteikumos Nr.77 "Par reklāmu, izkārtņu un citu informatīvo materiālu izvietošanas un afišu stabu un stendu izmantošanas kārtību Rīgā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 27.02.2015., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/op/2015/41.25

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

27.02.2015., Nr. 41

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 136

Pieņemts: 27.01.2015.

OP numurs: 2015/41.25

2015/41.25
RĪKI

Rīgas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.136

Rīgā 2015.gada 27.janvārī (prot. Nr.48, 9.§)

Grozījumi Rīgas domes 2013.gada 26.novembra saistošajos noteikumos Nr.77 "Par reklāmu, izkārtņu un citu informatīvo materiālu izvietošanas un afišu stabu un stendu izmantošanas kārtību Rīgā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43.panta pirmās daļas 7.punktu, Reklāmas likuma
7.panta trešo daļu un Ministru kabineta
2012.gada 30.oktobra noteikumu Nr.732 "Kārtība,
kādā saņemama atļauja reklāmas izvietošanai
publiskās vietās vai vietās, kas vērstas
pret publisku vietu" 28. un 45.punktu

1. Izdarīt Rīgas domes 2013.gada 26.novembra saistošajos noteikumos Nr.77 "Par reklāmu, izkārtņu un citu informatīvo materiālu izvietošanas un afišu stabu un stendu izmantošanas kārtību Rīgā" (Latvijas Vēstnesis, 2014, Nr.3, Nr.113) šādus grozījumus:

1.1. papildināt XI nodaļu ar 65.1punktu šādā redakcijā:

"65.1Administratīvā pārkāpuma lietu izskata un lēmumu administratīvā pārkāpuma lietā pieņem Būvvaldes Pilsētvides dizaina pārvaldes vadītājs. Būvvaldes Pilsētvides dizaina pārvaldes vadītāja pieņemto lēmumu administratīvā pārkāpuma lietā var apstrīdēt Būvvaldes vadītājam.";

1.2. papildināt XII nodaļu ar 66.1punktu šādā redakcijā:

"66.1 Par saistošo noteikumu pārkāpšanu Rīgas domes Administratīvā komisija turpina izskatīt tās administratīvo pārkāpumu lietas, kuras tai nodotas izskatīšanai līdz saistošo noteikumu 65.1punkta spēkā stāšanās dienai."

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā 2015.gada 1.martā.

Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs



Paskaidrojuma raksts
Rīgas domes 2015.gada 27.janvāra saistošajiem noteikumiem Nr.136 "Grozījumi Rīgas domes 2013.gada 26.novembra saistošajos noteikumos Nr.77 "Par reklāmu, izkārtņu un citu informatīvo materiālu izvietošanas un afišu stabu un stendu izmantošanas kārtību Rīgā""

1. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts

Ar saistošajiem noteikumiem "Grozījumi Rīgas domes 2013.gada 26.novembra saistošajos noteikumos Nr.77 "Par reklāmu, izkārtņu un citu informatīvo materiālu izvietošanas un afišu stabu un stendu izmantošanas kārtību Rīgā"" (turpmāk – saistošo noteikumu grozījumi) tiek grozīti Rīgas domes 2013.gada 26.novembra saistošie noteikumi Nr.77 "Par reklāmu, izkārtņu un citu informatīvo materiālu izvietošanas un afišu stabu un stendu izmantošanas kārtību Rīgā" (turpmāk – saistošie noteikumi Nr.77), nosakot, ka turpmāk administratīvo pārkāpumu lietas izskatīs un lēmumu administratīvo pārkāpumu lietās pieņems Rīgas pilsētas būvvaldes (turpmāk – Būvvalde) Pilsētvides dizaina pārvaldes vadītājs. Savukārt Būvvaldes Pilsētvides dizaina pārvaldes vadītāja pieņemto lēmumu administratīvā pārkāpuma lietā varēs apstrīdēt Būvvaldes vadītājam.

Saistošo noteikumu grozījumi arī nosaka, ka visas uzsāktās administratīvās lietas, kas nodotas izskatīšanai Rīgas domes Administratīvajai komisijai, turpina izskatīt Rīgas domes Administratīvā komisija.

2. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 211.2pantā noteikts, ka kontroli pār pašvaldības domes izdoto saistošo noteikumu ievērošanu realizē attiecīgās domes pilnvarotas institūcijas (amatpersonas).

Pašreiz administratīvos pārkāpumus 90% gadījumu konstatē Būvvaldes reklāmas kontroles inspektori, bet administratīvo pārkāpumu lietas izskata Rīgas domes Administratīvās komisijas apakškomisijas, kuru lēmumus var pārsūdzēt Rīgas domes Administratīvajā komisijā.

Lai mazinātu pašvaldības birokrātisko slogu un, ņemot vērā to, ka saskaņā ar saistošo noteikumu Nr.77 63.punktu saistošo noteikumu Nr.77 izpildi kontrolē Būvvalde, tad ar saistošo noteikumu grozījumiem tiek paredzēts, ka turpmāk arī administratīvo pārkāpumu lietas izskatīs un lēmumus administratīvo pārkāpumu lietās pieņems Būvvalde.

Ņemot vērā to, ka līdz šo saistošo noteikumu grozījumu spēkā stāšanās brīdim administratīvo pārkāpumu lietas par pārkāpumiem, kas saistīti ar reklāmas izvietošanu, izskata Rīgas domes Administratīvā komisija, lai ievērotu Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā noteiktos administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanas termiņus un termiņus, kuru laikā var pieņemt lēmumus par soda piemērošanu, saistošo noteikumu grozījumi arī nosaka pārejas noteikumu attiecībā uz Rīgas domes Administratīvajai komisijai nodoto administratīvo pārkāpumu lietu izskatīšanu, nosakot, ka visas uzsāktās administratīvās lietas, kas nodotas Rīgas domes Administratīvajai komisijai, turpina izskatīt Rīgas domes Administratīvā komisija.

3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu

Būtiska ietekme netiek paredzēta.

4. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Būtiska ietekme netiek paredzēta.

5. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrām

Būtiska ietekme netiek paredzēta.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Konsultācijas nav notikušas.

Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!