• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas ugunsdzēsības 130. gadskārtā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.05.1995., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27207

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par namīpašumu denacionalizāciju 1995. gada 1. ceturksnī

Vēl šajā numurā

18.05.1995., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas ugunsdzēsības 130. gadskārtā

Vakar, 17.maijā, apritēja Latvijas ugunsdzēsēju darbības 130. gadskārta. Šai nozīmīgajai jubilejai bija veltīti vairāki pasākumi. Piemēram, tika iesvētīts Latvijas Iekšlietu ministrijas Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta departamenta karogs, notika ugunsdrošības problēmām veltīta zinātniski praktiska konference. Ugunsdzēsēju 130. gadskārtas svinību kulminācija un fināls bija ugunsdzēsēju tehnikas parāde, ko vakar dienas vidū varēja noskatīties Doma laukumā.

"Latvijas Vēstneša" pārstāvim ugunsdzēsēju darbu īsi raksturoja Iekšlietu ministrijas Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta departamenta priekšnieks, policijas pulkvedis Juris Ļabis:

— 17.maijā mēs pirmoreiz pēc Latvijas brīvvalsts atjaunošana svinam savus profesionālos svētkus. Šādā reizē Latvijas ugunsdzēsēji vēlas izvērtēt un analizēt: ko esam paveikuši, kādi esam pašlaik un būsim nākotnē. Šajā sakarībā mēs vēlējāmies sabiedrībai parādīt to tehniku , kas pašlaik ir ugunsdzēsēju rīcībā. Mūsu dienests ir vajadzīgs katram Latvijas iedzīvotājam, jo mēs cilvēkam palīdzam ne vien ugunsgrēkos, bet arī citās sarežģītās situācijās. Turpmāk ir jāpilnveido ugunsdzēsēju profesionālais līmenis. Tādēļ pašlaik ir izveidota Ugunsdzēsēju arodskola, kurā mēs gatavojam savus speciālistus. Mums pašlaik ir veca tehnika un pasaules līmenim atbilstoša tehnika, ko var redzēt Doma laukumā.

Pašlaik mūs visvairāk satrauc ugunsgrēkos bojā gājušo cilvēku skaits. Šogad to jau ir 146. Tātad nepieciešama intensīvāka profilakse. Un šajā ziņā ceram uz preses, Izglītības un zinātnes ministrijas atbalstu.

Rīgā katru dienu dežūrē apmēram 120 līdz 130 cilvēku, kuri 45 sekunžu laikā ir gatavi doties uz ugunsgrēka vietu.

Viesturs Avots,

"LV" nozares redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!